Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

márc
11
vasárnap

Nagyböjt 3.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.04.25. - 23:24

 

1. Kedden Fatima-i körmenet tartunk és a Szűzanya közbenjárását kérjük.

 

2. Pénteken 17.30 órától keresztutat végzünk.

 

3. Szombaton lesz a győri vérrel könnyező Szűzanya kegyképének ünnepe. Ezen a napon, a papság zarándoklatát tartják. De. 11 órakor ünnepélyes koncelebrációs szentmise a győri Bazilikában. Az ünnepi szónok: Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi püspök-főapát. Vasárnap pedig a hívek zarándoklatára kerül sor.

 

4. Jövő vasárnap templomunknak egész napos szentségimádása lesz. A képviselő-testület és a rózsafüzér-társulat beosztása kifüggesztve a hirdetőtáblákon megtalálható. A szentségimádási nap a következőképpen épül fel:
10.00 órás szentmise után SZENTSÉGKITÉTEL;
11.00 órától, óránként váltják a testületi tagok, ill. a rózsafüzéres tagok egymást;
15.00 órától az ifjúság imaórája lesz, amelyen templomunk ifjúsági zenekara játszik. Kérjük a hittanosokat és a fiatalokat, különösen az elsőáldozásra és bérmálásra készülőket, hogy ezen a szentórán vegyenek részt.
16.00 órától a város hívei részére szentóra.
17.30 órától SZENTSÉGELTÉTEL, majd 18.00 órakor szentmise.
A szentségimádási nap nagy lehetőséget kínál arra, hogy elmélyedjünk az Eucharisztikus titokban. A hét folyamán lélekben készüljünk e lelki találkozásra Krisztussal.

5. Jáki Sándor Teodóz győri bencés atya koncerttel egybekötött előadást tart a felújított Bencés templomban: március 16-án este 7 órakor. Részleteket olvashatják a hirdetőtáblán ,,időrengés" címmel.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 681.0 KB, formátum: .pdf)