Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 29.,
Auguszta napja van.

 

márc
25
vasárnap

Nagyböjt 5.vasárnap

Feltöltés dátuma: 2024.03.29. - 14:52


1. Az Élő Kövek keresztény könyvesbolt nagyböjti könyvvásárt tart a templom árkádjai alatt, a Szent István szobornál a szentmisék előtt és után.


2. Köszönetet mondunk mindazok felé, akik részt vettek plébániánk nagyböjti lelkigyakorlatán. Akik még nem végezték el húsvéti szentgyónásukat, erre lehetőségük van a szentmisék előtt. A Szent Három napon (Nagycsütörtök, Nagypéntek és Nagyszombat) nem lesz gyóntatás.


3. Az esti szentmisék vasárnaptól már a nyári időszámítás szerint kezdődnek, 19.00 órakor.


4. Hétfőn az esti szentmise után képviselő-testületi gyűlést tartunk.


5. A héten Fájdalmas-péntek lesz. Ezen a napon templomunkban nem lesz keresztút, mert a közös VÁROSI KERESZTÚTON veszünk részt, amely 20.00 órakor kezdődik, és a Szent György templomból indul. A stációkat más-más plébániák imádkozzák. Az utolsó állomás a Bécsi-dombon az Amfiteátrumnál lesz. A keresztútra hozsanna énekeskönyvet és mécsest hozzunk magunkkal.


6. Jövő vasárnap virágvasárnap lesz. A 10 órás szentmise kezdetén tartjuk a barkaszentelés ünnepélyes formáját. A barkaágakat a templom előtt szenteljük meg és a jeruzsálemi nép példáját követve vonulunk be az Úr templomába. A szentmisén templomunk kórusa énekli a Passiót, Urunk szenvedésének történetét.


7. A Szent György templomban 2012. március 26-án, (hétfő) lelki örökbefogadást tartanak.


8. Zarándokút indul Medjugorjéba 2012. május 31-én.

A hirdetésekhez tartozó plakátok megtalálhatók a hirdetőtáblákon.

Minden kedves testvérünknek további szép nagyböjti felkészülést kívánunk.

 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 692.0 KB, formátum: .pdf)