Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

ápr
01
vasárnap

Virágvasárnap 2012

Feltöltés dátuma: 2024.04.20. - 04:32


Vasárnap 17.00 órakor szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Szeretettel várunk mindenkit, különösen a Rózsafüzér-társulat tagjait.


A NAGYHÉT SZERTARTÁSAI:

1. Nagycsütörtök: Az utolsó-vacsora emlékmiséje 19.00 órakor, amikor a papság szentségére és a Szent Eucharisztia szerzésére emlékezünk. A szentmise után virrasztás az Oltáriszentség előtt.


2. Nagypéntek: Jézus kereszthalálának ünnepe. 15.00 órakor keresztutat végzünk. 19.00 órakor szertartások, hódolat a kereszt előtt, majd Passió, plébániánk kórusának előadásában. Ezen a napon szigorú böjtöt tartunk, amikor 14 évtől hústilalom van, 18 évtől 60 éves korig – háromszori étkezés.


3. Nagyszombat: A szentsír látogatásának napja. Kérjük a szülőket és nagyszülőket, hogy hozzák el gyermekeiket, unokáikat Jézus sírjához. A templom egész nap nyitva lesz. A szentsír őrzési rendjét a hirdetőtáblákra kifüggesztettük.

20.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek keretében a húsvéti vigília szertartásait végezzük. A szentmise után tartjuk, - jó idő esetén - a feltámadási körmenetet. Ezúton kérek tisztelettel mindenkit, hogy fegyelmezetten és hívő keresztényként vegyen részt a körmeneten, énekeinkkel és imákkal köszöntsük a feltámadt Üdvözítőt.
Az ételek megáldása nagyszombaton, a feltámadási körmenet végén és húsvétvasárnap a 8.30 órás szentmise végén lesz, amikor plébániánk területén fogyasztandó ételekre kérem Isten áldását.


4. HÚSVÉTVASÁRNAP: A szentmisék a vasárnapi miserendnek megfelelően lesznek.


                                                                        † † †


5. A Szent Domonkos templomban „négy napos lelkigyakorlat” kezdődik virágvasárnap 16.00 órakor. A lelkigyakorlat szónoka: Bognár István plébános
.
 




Csatolmányok

Heti liturgia
(fájlméret: 687.0 KB, formátum: .pdf)