Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2021. május 14.,
Bonifác napja van.

 

Hirdetések

2020. Szent Család vasárnapja

Feltöltve:  2020. december 27.

1.  Szerdán (dec. 30.) 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be december hónapban elhunyt testvéreinkért.

2.  Csütörtökön (dec. 31.) a polgári év utolsó napján, Mária Istenanyasága főünnepének előestéjén 18.00-kor közösen adunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért. (A szentmise másnapi érvényű előesti szentmise.)

3.  Pénteken (jan. 1.) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának parancsolt ünnepét üljük. 10 és 18 órakor lesz szentmise templomunkban.

2020. Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2020. december 20.

1.  Dec. 23-án (szerdán) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon köszönjük mindazok jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Sokan jártuk együtt az adventi utat. Adja az Úr, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessen meg az Üdvözítő Krisztus.

2.  Templomunkban, december 24-én (csütörtök):
    17.20 óra:     Rózsafüzér imádság
    18:00 óra:     Szentesti Vigília szentmise

    A jelenleg is érvényben lévő Kormányrendelet értelmében este 20 órától kijárási tilalom van, így szentesete a szentmise 18 órakor kezdődik!

 

3.  December 24-én délelőtt 8 órától az alábbi linkre kattintva megtekinthető templomunk fiataljainak 2019-ben felvett pásztorjátéka. https://youtu.be/v4MsEkYItic

4.  December 25 – 26-án (péntek-szombat):
    Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.
    26-án (szombaton) a 8:30-as szentmisén templomunk ifjúsági zenekara játszik.

5.  December 27-én, (vasárnap) a Szent Családot ünnepeljük. A szentmisék után – (a járvány miatt) közös család áldásban részesülnek a jelenlévők.

    Az ünnepi szentmisék alatt is szigorúan kötelező a belső bejárati ajtókban elhelyezett (most már automata) kézfertőtlenítők használata, valamint az előírásoknak megfelelően felhelyezett szájmaszk viselése! Emellett ügyeljünk a megfelelő távolság megtartására, nemcsak a padokban, de szentáldozáskor is!

2020. Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2020. december 13.

1.  A mai napon (vasárnap) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  A hajnali szentmisékre továbbra is várjuk testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.  Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 15-én (kedd) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonukba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

4.  Akik szeretnék a jövő évi újságok árát befizetni, (Új Ember hetilap, és az Adoremus havonta megjelenő liturgikus füzet) a sekrestyében megtehetik. Az Új Ember éves előfizetési összege 11.500 Ft, az Adoremus éves előfizetése 7.200 Ft. Az újság előfizetéseket január 15-ig szíveskedjenek rendezni.

2020. Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2020. december 06.

1.   A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

     

2.   Jövő vasárnap (12.13.) Az esti szentmise után pedig Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  A hajnali szentmisékre továbbra is várjuk testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

4.  Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 15-én (kedd) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonukba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

2020. Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2020. november 29.

1.  Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak. A gyűjtés összege 220.405 Ft volt, amit továbbítottunk is a győri püspökségre.

2.  Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton csak 18.00 órakor lesz szentmise, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az advent folyamán végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A járványügyi előírásokat figyelembe véve, várjuk testvéreinket a hajnali szentmisékre.

3.  Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem mindazoknak, akik plébániánk internetes honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünkben rövid szentírási részletek segítenek minket.  Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

2020. Krisztus Király vasárnapja

Feltöltve:  2020. november 22.

1.  A mai nappal az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Krisztust.

2.  A 2021. évre szentmiséket előjegyeztetni jövő héten november 24-27-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (A járvány miatt idén nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.) A szentmise stóladíja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján 2019. január 1-től továbbra is egységesen 3.000 Ft.

3.  A Soproni Szent István Plébánián visszavonásig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kérem telefonon (99/312-697), illetve E-mail-ben (szentistvan.sopron@gmail.com) szíveskedjenek intézni a halaszthatatlan egyházi ügyeket. A temetéssel kapcsolatos egyeztetést is telefonon kérem kezdeményezni.

2020. Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2020. november 15.

1.  Szentségimádásra hívunk mindenkit Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szent István templomba, november 21-én (szombat) 17.15 órakor. Határon innen és túl különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. A járvány miatt bizonyára sokan nem tudnak személyesen jelen lenni templomunkban, legalább otthonainkban imádságos lelkülettel kapcsolódjunk be a lelki szentségimádásba!

2.  Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov. 22.), jövő vasárnap katolikus templomainkban kritász gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja.

3.  Jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánló imát mondunk Jézus Szentséges Szívéhez, majd szentségi áldásban részesülnek a jelenlévő hívek.

4.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2021 januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

5.  A Soproni Szent István Plébánián 2020.11.11-től (szerda) visszavonásig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kérem telefonon (99/312-697), illetve E-mail-ben (szentistvan.sopron@gmail.com) szíveskedjenek intézni a halaszthatatlan egyházi ügyeket. A temetéssel kapcsolatos egyeztetést is telefonon kérem kezdeményezni.

2020. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2020. november 08.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.  Pénteken (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2021 januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

4.  A 2021. évre szentmiséket előjegyeztetni november 24-27-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (A járvány miatt idén nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.) A szentmise stóladíja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján 2019. január 1-től továbbra is egységesen 3.000 Ft.

 

5. Az alábbi linken olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia KÖZLEMÉNYE az erősödő COVID-19 járvánnyal kapcsolatban. https://katolikus.hu/cikk/az-mkpk-kozlemenye-62799764

 

6. A Soproni Szent István Plébánián 2020.11.11-től (szerda) visszavonásig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Kérem telefonon (99/312-697), illetve E-mail-ben (szentistvan.sopron@gmail.com) szíveskedjenek intézni a halaszthatatlan egyházi ügyeket. A temetéssel kapcsolatos egyeztetést is telefonon kérem kezdeményezni.

2020. Mindenszentek

Feltöltve:  2020. november 01.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Hétfőn (nov. 2.) Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

3.  A Szent Mihály temető mindenszenteki és téli nyitvatartása a faliújságon kitett plakáton, valamint a plébánia weboldalának hirdetés csatolmányaként olvasható.

4.  Csütörtökön (nov. 5.) a Szent Imre templomban 18.00 órakor ünnepi koncelebrált búcsúi szentmisét mutat be a Város papsága. Szeretettel várnak mindenkit.

5.  Vasárnap (nov. 8.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

2020. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2020. október 25.

1.  A mai vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

3.  Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományokat, melynek összege 234.310 Ft volt.

4.  Pénteken (okt. 30.) 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

5.  Vasárnap (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük kötelességünknek. Templomunkban a szentmisék az ünnep előestéjén 18.00 órakor; nov. 1-jén de. 8.30, 10.00 és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.

    A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

6.  Hétfőn (nov. 2.) Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

7.  A Szent Mihály temető mindenszenteki és téli nyitvatartása a faliújságon kitett plakáton, valamint a hirdetés csatolmányaként olvasható.