Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2021. december 02.,
Melinda, Vivien napja van.

 

nov
28
vasárnap

2021. Advent 1. vasárnapja

Feltöltés dátuma: 2021.12.02. - 10:49

1.  Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak. A gyűjtés összege 305.790 Ft volt, amit továbbítottunk is a győri püspökségre.

2.  Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton csak 18.00 órakor lesz szentmise, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az advent folyamán végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is szép számmal megtették.

3.  Csütörtökön (dec.02.) a felnőtt hittan (szentségekre való felkészítés) 18 órakor kezdődik a templom hittantermében.

4.  Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban legyünk figyelemmel arra, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

5.  Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem adventi útra hívjuk mindazokat, akik plébániánk internetes honlapját meglátogatják. Az adventi ablakok a „Lelkiség” menüpont alatt http://szentistvansopron.hu/programok/lelkiseg lesznek elérhetők. Adventi készületünkben rövid idézetek segítenek minket.  Adja az Úr, hogy a naponta megjelenő gondolatok segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

6.  A megrendelt Új Ember hetilap, és az Adoremus havonta megjelenő liturgikus füzet 2022-es évi előfizetési (éves) díja a következőképpen alakul: az Új Ember éves előfizetési összege 14.000 Ft, az Adoremus éves előfizetése 10.700 Ft. Az újság előfizetéseket január 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével a sekrestyében.
Csatolmányok

December hónap miseszándékai
(fájlméret: 649.0 KB, formátum: .pdf)
Heti liturgia, miseszándékok - 11.28.
(fájlméret: 960.0 KB, formátum: .pdf)