Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. május 17.,
Paszkál napja van.

 

Hirdetések

2018 Szent Család vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 28.



1. Dec. 31-én, (hétfő) a polgári év utolsó napja. Ezen a napon tartjuk a szilveszteri hálaadást 17.00-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.

2. Jan. 1-jén, (kedd) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának parancsolt ünnepét üljük. Vasárnapi miserend lesz templomunkban.

3. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, minden hónap első csütörtökén, a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk. Az első alkalom a héten, csütörtökön lesz.

4. Jan. 4-én (péntek) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust, amelyre várjuk őket szeretettel.

5. Január 6-án (vasárnap) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét. A 10 órás ünnepi szentmise keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk azokat öntapadós címkéket, amiket a lakások bejárati ajtajára lehet felragasztani. Ezen található a tárgyi év: 2019, valamint C+M+B, Chistus Mansionem Benedicat - Krisztus áldása legyen a lakáson. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével vihetnek belőle.

6. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.

7. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 8 év után, 2019-től új stóladíjakat állapított meg a szentmisék, esküvők és temetések tekintetében. Az új stóladíjszabás a plébánia irodán megtekinthető.

2018 Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 21.


1. Dec. 24-én (hétfő) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazok jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Sokan jártuk együtt az adventi utat. Szeretettel kívánjuk, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessen meg az Üdvözítő Krisztus.

2. Templomunkban, december 24-én (hétfő):
16.00 óra: Pásztorjáték; Köszönjük a gyermekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek, hogy vállalták a megszervezést, a próbákat, a szereplést, valamint a lelkes munkát, amelyet szabadidejükből áldoztak fel.

23.30 óra: Zenei áhítat, a Harmonia Sacra, templomunk kórusának előadásában karácsonyi dallamok hangzanak fel;

Éjfélkor: Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje kezdődik.

3. December 25 – 26-án (kedd-szerda):
Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.

4. A plébánia iroda december 21-től január 2-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.

5. December 28-án (péntek) közös megemlékező szentmisét tartunk december hónapban eltemetett testvéreinkért.

6. A Cursillo imacsoportok évzáró hálaadásukat 2018. december 29-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják a Szent István templomban. A szentmisét Butsy Lajos atya mutatja be. A szentmise után agapét tartanak a közösségi teremben.

7. December 30-án, (vasárnap) a Szent Családot ünnepeljük. A szentmisék után -akik szeretnék-, megáldjuk a családokat.

 

2018 Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 14.



1. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. Nagy öröm látni, hogy oly sokan jönnek a hajnali szentmisékre, melyet szeretettel köszönünk, külön köszönet a ministránsoknak, akik szolgálnak az oltárnál. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.


2. Az újság előfizetéseket szíveskedjenek a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.


3. A Betlehemi Láng a soproni GYSEV pályaudvarra  2018. december 20-án, (csütörtök) 17.45-kor érkezik. 19.00 óráig a váróteremből elvihető.


4. A plébánia iroda 2018. december 21-től, 2019. január 2-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést, kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.


5. A Cursillo imacsoportok évzáró hálaadásukat 2018. december 29-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják a Szent István templomban. A szentmise után agapét tartanak a közösségi teremben.

 

2018 Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 07.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3. Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, a sekrestyében jelezzék. A „Hitvallás” egyházmegyei magazin 2019-től megszűnik, csak elektronikusan jelenik meg. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

4. Csütörtökön (dec. 13.) 18.00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen tartjuk a Plébánia Tanácsadó Testületével megbeszélésünket, valamint ekkor köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért. Szeretettel várjuk őket.

5. Pénteken (dec. 14.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust, amelyre szüleiket is várjuk szeretettel.

6. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én (hétfő) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonukba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

7. Akik a „cipős-doboz” segítő és ajándékozási akcióban szeretettel rész vettek, kérjük, hogy jövő vasárnapig az ajándék-dobozokat szíveskedjenek elhozni.

2018 Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2018. november 29.

 


1. Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak, valamint köszönjük a „cipős-doboz” segítő akcióban megmutatkozó szeretetüket.

2. Örültünk a múlt szombati szentségimádáson résztvevőknek, akikkel egy közösséget alkotva tudtunk imádkozni.

3. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

4. Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton reggel 6 órakor és 18.00 órakor lesznek szentmisék, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az adventi időben végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

5. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

6. Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem mindazoknak, akik plébániánk internetes honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Az idei évben vasárnapokra is készültek lelki útravalók, amelyeket az ajtóknál osztanak. Adventi készületünk idei elmélkedéseiben a világosság-sötétség fogalmát, képeit hívjuk segítségül. Hiszen ahogyan szükségünk a fizikai valóságban a fényre, ugyanúgy szükségünk van arra, hogy a kegyelem fénye bevilágítson lelkünkbe.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

7. Pénteken (dec. 7.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust.

8. Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, a sekrestyében jelezzék. A „Hitvallás” egyházmegyei magazin 2019-től csak elektronikusan jelenik meg, a januári utolsó példányt az eddigi előfizetők ajándékba kapják. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

 

2018 Krisztus Király ünnepe, Évközi 34. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 23.


1. A mai nappal az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Krisztust.


2. A jövő évre szentmiséket előjegyeztetni továbbra is lehet a plébánián, hivatali órákban.


3. Államigondozott gyermekek megajándékozására segély-, és szeretet akciót hirdetünk. Ők leírták kéréseiket, hogy mit szeretnének karácsonykor. A neveik, kéréseikkel együtt a sekrestyében és a plébánián megtalálhatók. Várjuk azon keresztény testvéreink jelentkezését, aki egy-egy gyermeknek „cipősdoboz” nagyságban névtelenül szívesen adnának ajándékot.

2018 Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 17.


1. A 2019. évre szentmiséket előjegyeztetni november 20-tól lehet a plébánián, hivatali órákban.

2. Pénteken (nov.23.) a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust tartunk. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg. Ezzel párhuzamosan a szülők részére a templomban tartunk megerősítést a keresztény nevelésről. Számítunk az ő jelenlétükre is.

3. Egyórás szentségimádásra hívunk mindenkit Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szent István templomba, november 24-én (szombat) 17.00 órakor. Határon innen és túl különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Szeretettel kérünk mindenkit, minél többen vegyünk részt a szentségimádási órán.

4. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov. 25.), jövő vasárnap katolikus templomainkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

5. Jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánló imát mondunk Jézus Szentséges Szívéhez, majd szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.

2018 Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 13.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. Az esti szentmise után Dr. Taschner Róbert és Bartokos Gábor fényképes beszámolót tartanak és tanúságot tesznek az idei Mariazell-Czestochowa-Csíksomlyó kerékpáros zarándoklatukról. Szeretettel hívják a testvéreket.

3. Hétfőn (nov. 12.) nem lesz szentmise templomunkban.

4. Kedden (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5. A 2019. évre szentmiséket előjegyeztetni november 20-tól lehet a plébánián, hivatali órákban.

6. A meghirdetett Lourdes-i zarándoklatra a jelentkezés megtelt. További információkat a zarándoklatról a későbbiekben közlünk.

 

2018 Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 02.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. Hétfőn (nov. 5.) a Szent Imre templomban 18.00 órakor ünnepi koncelebrált búcsúi szentmisét mutat be a Város papsága. Szeretettel várnak mindenkit.

3. Kedden (nov. 6.) a soproni atyák közös zarándoklaton vesznek részt. Ezért e programok miatt hétfőn és kedden nem lesz szentmise templomunkban.

4. Pénteken (nov.9.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

2018 Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2018. október 26.


1. A mai vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2. Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományaikat.

3. Szerdán 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

4. Csütörtökön (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük fontosnak. Templomunkban a szentmisék az ünnep előestéjén 18.00 órakor; nov. 1-jén de. 8.30 és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.
A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

5. Pénteken (nov. 2.), Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály temető kápolnájában szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

6. Mindenszentek ünnepéhez és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

7. A Szent Imre templom búcsúját 2018. november 4-5-én (vasárnap, hétfő) ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.