Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 29.,
Auguszta napja van.

 

Hirdetések

2016. Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2016. december 02.


 

1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.    Csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepét tartjuk, a reggel 6 órakor kezdődő rorate szentmisében.

4.    A 2017. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

5.    Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

6.    A 2017. évre a szentmisék előjegyzése betelt, ezért sajnos nem tudunk már elfogadni miseszándékot a jövő évre.


≈ ≈ ≈


7.    Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 18.00 órakor az orsolyita templomban búcsúi püspöki szentmise kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenet lesz a várkerületi Mária oszlophoz, ahol Dr. Veres András megyéspüspök úr megáldja a felújított szobrot, és római mintára annak megkoszorúzása történik meg. Az ünnepre szeretettel hívják a testvéreket!

 

2016. Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2016. november 24.


 

1.    Köszönjük a múlt vasárnapi önzetlen adományaikat, amelyet a szegények és rászorulók megsegítésére nyújtottak. Isten legyen bőkezű jutalmazója mindannyiuknak.

2.    Hétfőtől szombatig reggel 6 órakor lesznek a Rorate, hajnali szentmisék templomunkban.  Az adventi időben esti szentmisék hétköznapokon nem lesznek. Szombaton reggel 6 órakor és 18.00 órakor lesznek szentmisék, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

3.    Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy a következő hetekben felkereshessük őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

4.    Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani minden nap lelki útravalót, hanem az internetes világhálón keresztül mindazoknak, akik plébániánk honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünk idején minden napra ajánlunk egy szentírási helyet olvasásra és gondolatokat elmélkedésre.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

 

2016 Évközi 34. vasárnap, Krisztus Király ünnepe

Feltöltve:  2016. november 17.



1.    A mai nappal az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Jézus Krisztust.


≈ ≈ ≈


2.    A Szent Mihály templomban november 23-án (szerda) 17.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr a Soproni Esperesi Kerület papjaival és híveivel ünnepi szentmise keretében, bezárja az Irgalmasság Szentévét. A hálaadó szentmisére mindenkit szeretettel hívunk!
Ezért szerdán templomunkban nem lesz szentmise.

 

2016 Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2016. november 11.




1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport, és az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.

2.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali órákban.

3.    A szerdai közös zsolozsma imádságra, - amelyet a szentmise után végzünk-, szeretettel hívjuk testvéreinket.

4.    Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, jövő vasárnap katolikus templomainkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

5.    Ugyancsak jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánljuk magunkat Jézus Szentséges Szívének, majd szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.


- - -


6.    A Szent Mihály templomban november 23-án (szerda) 17.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr a Soproni Esperesi Kerület papjaival és híveivel ünnepi szentmise keretében, bezárja az Irgalmasság Szentévét. A hálaadó szentmisére mindenkit szeretettel hívunk!

 

2016 Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2016. november 04.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

3.    A Szent Orsolya Iskola plakátjai a hirdetőtáblákon megtalálhatók, ajánljuk az érdeklődő szülők és diákok figyelmébe.

2016 Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 28.


 

1.    Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományaikat.

2.    Az esti szentmisék a mai naptól 18.00 órakor kezdődnek.

3.    Hétfőn 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

4.    Kedden Mindenszentek ünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep. Templomunkban a szentmisék de. 10.00 és 18.00 órakor lesznek, az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.

5.    Szerdán, Halottak Napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a Város papsága, a szentmise után megáldásra kerül a Szent Mihály temető felújított Storno-nagykeresztje. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

6.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

7.    A Szent Imre templom búcsúját november 5-én (szombat) 18.00 órakor ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2016 Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 21.


 

1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo imaközösség.

2.    Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek.

3.    Kalendáriumok és fali naptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál. Az idei évben a soproni plébániák közösen készíttettek egylapos falinaptárt, amely tartalmazza templomaink programjait, mint pl. a lelkigyakorlatot, templombúcsúkat stb. A katolikus kalendárium ára: 400 Ft; az egylapos falinaptár ára: 50 Ft.

4.    Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

5.    A Szent Imre templom búcsúját november 5-én (szombat) ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.


 

2016 Évközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 14.




1.    Október 20-án (csütörtök), 16.00 órakor a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola játszóházba hívja a nagycsoportos gyermekeket. Plakát a hirdetőtáblán található.

2.    Október 22-én (szombat), az idei tanévben érettségizők lelki napját tartják a Győri Székesegyházban. Szeretettel hívják a fiatalokat erre a lelkileg megerősítő napra.

3.    Jövő vasárnap missziós vasárnapot ünneplünk, ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait, amellyel az egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

 

2016 Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 07.




1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo-imacsoport.


2.    Október 13-án (csüt.) az esti szentmise után Fatimai körmenet tartunk.


3.    Cursillo tanfolyamot tartanak Kőszegen a Verbiták lelkigyakorlatos házában októberben és novemberben.


4.    A Szent Mihály temető nyitva tartása plakáton megtekinthető a hirdetőtáblákon.


 

2016 Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2016. szeptember 30.



1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért.


2.    A héten, kedden Assisi Szent Ferenc, pénteken Rózsafüzér Királynőjének emléknapja lesz, szombaton a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.


3.    A szentmisék előtti októberi rózsafüzér imádságra buzdítunk mindenkit.


4.    Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Szeretettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat.