Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. május 11.,
Ferenc napja van.

 

Hirdetések

2016 Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2016. november 11.




1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport, és az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.

2.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali órákban.

3.    A szerdai közös zsolozsma imádságra, - amelyet a szentmise után végzünk-, szeretettel hívjuk testvéreinket.

4.    Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, jövő vasárnap katolikus templomainkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

5.    Ugyancsak jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánljuk magunkat Jézus Szentséges Szívének, majd szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.


- - -


6.    A Szent Mihály templomban november 23-án (szerda) 17.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr a Soproni Esperesi Kerület papjaival és híveivel ünnepi szentmise keretében, bezárja az Irgalmasság Szentévét. A hálaadó szentmisére mindenkit szeretettel hívunk!

 

2016 Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2016. november 04.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

3.    A Szent Orsolya Iskola plakátjai a hirdetőtáblákon megtalálhatók, ajánljuk az érdeklődő szülők és diákok figyelmébe.

2016 Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 28.


 

1.    Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományaikat.

2.    Az esti szentmisék a mai naptól 18.00 órakor kezdődnek.

3.    Hétfőn 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

4.    Kedden Mindenszentek ünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep. Templomunkban a szentmisék de. 10.00 és 18.00 órakor lesznek, az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.

5.    Szerdán, Halottak Napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a Város papsága, a szentmise után megáldásra kerül a Szent Mihály temető felújított Storno-nagykeresztje. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

6.    A 2017. évre szentmiséket előjegyeztetni november 15-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

7.    A Szent Imre templom búcsúját november 5-én (szombat) 18.00 órakor ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2016 Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 21.


 

1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo imaközösség.

2.    Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek.

3.    Kalendáriumok és fali naptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál. Az idei évben a soproni plébániák közösen készíttettek egylapos falinaptárt, amely tartalmazza templomaink programjait, mint pl. a lelkigyakorlatot, templombúcsúkat stb. A katolikus kalendárium ára: 400 Ft; az egylapos falinaptár ára: 50 Ft.

4.    Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

5.    A Szent Imre templom búcsúját november 5-én (szombat) ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.


 

2016 Évközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 14.




1.    Október 20-án (csütörtök), 16.00 órakor a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola játszóházba hívja a nagycsoportos gyermekeket. Plakát a hirdetőtáblán található.

2.    Október 22-én (szombat), az idei tanévben érettségizők lelki napját tartják a Győri Székesegyházban. Szeretettel hívják a fiatalokat erre a lelkileg megerősítő napra.

3.    Jövő vasárnap missziós vasárnapot ünneplünk, ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait, amellyel az egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

 

2016 Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2016. október 07.




1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo-imacsoport.


2.    Október 13-án (csüt.) az esti szentmise után Fatimai körmenet tartunk.


3.    Cursillo tanfolyamot tartanak Kőszegen a Verbiták lelkigyakorlatos házában októberben és novemberben.


4.    A Szent Mihály temető nyitva tartása plakáton megtekinthető a hirdetőtáblákon.


 

2016 Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2016. szeptember 30.



1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért.


2.    A héten, kedden Assisi Szent Ferenc, pénteken Rózsafüzér Királynőjének emléknapja lesz, szombaton a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.


3.    A szentmisék előtti októberi rózsafüzér imádságra buzdítunk mindenkit.


4.    Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Szeretettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat.



 

2016 Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2016. szeptember 23.


 

1.    Ma Szentírás vasárnapja van. Különös tisztelettel vegyük kézbe a Bibliát, Isten, élő szavára figyeljünk. Ne csak olvassuk és hallgassuk, hanem váltsuk is tettekre, amire tanít és ösztönöz. Az ünnephez kapcsolódva készítettünk szentírási idézeteket, amelyet az ajtóknál osztanak. Vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott idézeten.

2.    Kedden (szept. 27.) 18.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr előadást tart: A keresztény ember a szekularizált világban címmel, a Hotel Sopron Konferenciateremben.

3.    A Szent Mihály templomban szeptember 29-én (csüt.) Szent Mihály főangyal ünnepén 18.00 órakor mutat be ünnepi szentmisét a város papsága. Szeretettel várják a kedves híveket. Ezért csütörtökön nem lesz szentmise templomunkban.

4.    Pénteken megemlékező szentmisét mutatunk be, szeptemberben elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

5.    A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.  A rózsafüzért 18.15 órakor kezdjük.

 

2016 Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2016. szeptember 16.


 

1.    A Deák-téri iskolában is megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján.

2.     A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében Dr. Fodor Tamás polgármester előadást tart „Magyarország és Európa jövője a migráció tükrében“ címmel 2016. szeptember 23-án (péntek), 18 órakor a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola Dísztermében, amely  a Széchenyi téri bejárat felől közelíthető meg.

3.    Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.

4.    A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 25-én (vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója. A szentmisére és az agapéra várják a plébániai tanácsadó testület tagjait.
Szeptember 29-én (kedd) Szent Mihály arkangyal ünnepén 18.00 órakor mutat be ünnepi szentmisét a város papsága. Szeretettel várják a kedves híveket.

 

2016 Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2016. szeptember 09.


1.    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ülésén hozott döntésének megfelelően, Dr. Veres András míegyéspüspök úr kérése, hogy a jövőben minden a Győri Egyházmegyéhez tartozó templomban 2016. szeptember 1-től kezdődően alkalmazzuk a Római Misekönyv Általános Rendelkezései 43. pontjában előírtakat, amely szerint a szentmise kezdetétől a Könyörgés (collecta) végéig állva marad a pap, a diakónus, a szolgálattevők, valamint az egész nép. Akinek egészségi állapota ezt nem teszi lehetővé, az ülve maradhat.


2.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.


3.    Szerdán Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe lesz, 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be.


4.    Csütörtökön a Fájdalmas Szűzanyát köszöntjük.

 

†   †   †

 


5.    Fertőszentmiklóson, a Fájdalmas Anya búcsúját 2016. szeptember 17-én és 18-án (szombat, vasárnap) tartják a Szeredi kápolnánál.