Szent István Plébánia

Ma 2019. január 21.,
Ágnes napja van.

 

Hirdetések

2018 Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 13.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. Az esti szentmise után Dr. Taschner Róbert és Bartokos Gábor fényképes beszámolót tartanak és tanúságot tesznek az idei Mariazell-Czestochowa-Csíksomlyó kerékpáros zarándoklatukról. Szeretettel hívják a testvéreket.

3. Hétfőn (nov. 12.) nem lesz szentmise templomunkban.

4. Kedden (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5. A 2019. évre szentmiséket előjegyeztetni november 20-tól lehet a plébánián, hivatali órákban.

6. A meghirdetett Lourdes-i zarándoklatra a jelentkezés megtelt. További információkat a zarándoklatról a későbbiekben közlünk.

 

2018 Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 02.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. Hétfőn (nov. 5.) a Szent Imre templomban 18.00 órakor ünnepi koncelebrált búcsúi szentmisét mutat be a Város papsága. Szeretettel várnak mindenkit.

3. Kedden (nov. 6.) a soproni atyák közös zarándoklaton vesznek részt. Ezért e programok miatt hétfőn és kedden nem lesz szentmise templomunkban.

4. Pénteken (nov.9.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

2018 Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2018. október 26.


1. A mai vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2. Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományaikat.

3. Szerdán 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

4. Csütörtökön (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük fontosnak. Templomunkban a szentmisék az ünnep előestéjén 18.00 órakor; nov. 1-jén de. 8.30 és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.
A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

5. Pénteken (nov. 2.), Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály temető kápolnájában szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

6. Mindenszentek ünnepéhez és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

7. A Szent Imre templom búcsúját 2018. november 4-5-én (vasárnap, hétfő) ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2018 Évközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2018. október 18.


1. Az elsőáldozásra készülők szülei részére megbeszélést tartunk október 25-én (csütörtök) 17.00 órától a Szent István templomban. Számítunk a szülők jelenlétére.

2. Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

3. Mindenszentek ünnepéhez és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

4. A 2019. évre szentmiséket előjegyeztetni november 20-tól lehet a plébánián, hivatali órákban.

5. Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Szeretettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat, ami történhet személyesen, vagy a templomban található sárga postai csekken, vagy banki utalással.

6. Cursillo tanfolyamot szerveznek a kőszegi Szent Imre Missziósházban. Női csoport részére okt. 25-28.; férfi csoport részére nov. 15-18. Jelentkezési lapok az újságos asztalokon találhatók.

7. A Szent Imre templom búcsúját 2018. november 4-5-én (vasárnap, hétfő) ünneplik. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2018 Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2018. október 12.

 


1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. Venezuelából indult keresztény kezdeményezésre október 18-án (csütörtök) világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért, de. 9 órakor, ahol éppen tartózkodnak. A meghirdetés gondolata az, a Szent Pio atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Lehetőség szerint a hittanórákon hittanosaink is imádkozni fogják a rózsafüzért.

3. Pénteken (okt. 19.) hivatali elfoglaltság miatt nem lesz szentmise templomunkban.

4. Jövő vasárnap (okt. 21.) a missziók vasárnapját ünnepeljük. Ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink adományait, amellyel az Egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

5. Az elsőáldozásra készülők szülei részére megbeszélést tartunk október 25-én (csütörtök) 17.00 órától a Szent István templomban. Számítunk a szülők jelenlétére.

6. A soproni Szent Orsolya Katolikus Iskola „Játszóházat” rendez a nagycsoportos óvodás gyermekek részére október 18-án (csütörtök) 16.00 órától.

2018 Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2018. október 05.


 

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. Hétfőn (okt. 8.) Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

3. Barna Ferenc Máté OP domonkos rendi szerzetes atyáért engesztelő gyászmisét mutatunk be 2018. október 9-én, (kedd) fél 12-kor a soproni Szent Mihály Templomban, majd pedig végső útjára kísérjük a Szent Mihály Temetőbe, a domonkosok kriptájához. A szentmisét és a temetési szertartást dr. Veres András győri megyéspüspök úr vezeti.
                                 
4. Szombaton (okt. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5. Venezuelából indult keresztény kezdeményezésre október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért, de. 9 órakor, ahol éppen tartózkodnak. A meghirdetés gondolata az, a Szent Páter Piótól származó idézetvolt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Lehetőség szerint a hittanórákon imádkozni fogják hittanosaink is a rózsafüzért.

2018 Évközi 26. vasárnap, Szentírás vasárnapja

Feltöltve:  2018. szeptember 28.1. Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan készítettünk szentírási idézeteket, amelyek az idei évben az Újszövetség apostoli leveleiből valók. A templomból való kivonuláskor vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott idézeten.

2. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.

3. Kalendáriumok és fali naptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.

4. A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 6-án és 7-én (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 10.00 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2018 Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2018. szeptember 21.1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapját tartjuk. Ez a nap arra is figyelmeztet minket, hogy különös tisztelettel vegyük kézbe a Bibliát, figyeljünk mindig Isten, élő szavára. Ne csak olvassuk és hallgassuk, hanem váltsuk tettekre, amire tanít és ösztönöz.

3. Pénteken (szept. 28.) megemlékező szentmisét mutatunk be, szeptemberben elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

4. Zarándokutat szervezünk a híres Mária-kegyhelyre, Lourdes-ba, 2019. ápr. 29. – máj. 4. (hétfő-szombat). Részletes tájékoztatás található az újságos asztalokon. Jelentkezni a Plébánián vagy a sekrestyében lehet. A zarándoklat lelkivezetését Holpár Balázs atyával közösen végezzük.

5. A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 29-én (szombat) Szent Mihály főangyal ünnepén 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepelik. Szeptember 30-án (vasárnap) az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Barna Máté OP domonkos rendi szerzetes atya lesz. 

6. Taizéi zenés imádságot tartanak kéthetente a Táncsics utcai Jézus Szíve (Szürkék) templomban 17.30 órától.

7. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Liturgikus továbbképzést tart Marics István atya a szentmiséről és az Eucharisztia vételéről, minden hónap utolsó szombatján 19.00 órától

2018 Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2018. szeptember 14.


 

1. A Deák-téri iskolában is, - amely plébániánk területén van,- megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, példaadásukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján.

2. A Villa sori Nepomuki Szent János kápolna felszentelésének évfordulóját szept. 17-én (hétfő) 18.00 órakor tartják.

3. Taizéi zenés imádságot tartanak kéthetente a Táncsics utcai Jézus Szíve (Szürkék) templomban 17.30 órától.

2018 Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2018. szeptember 07.

 

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2. Szerdán Szűz Mária szent nevéről emlékezünk meg, a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

3. Csütörtökön Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja van, az esti szentmiséhez kapcsolódóan Fatima-i körmenet tartunk.

4. Pénteken (szept. 14.) Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe lesz.

5. Szombaton (szept. 15.) a Fájdalmas Szűzanyát köszönti Egyházunk.