Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 28.,
Gedeon, Johanna napja van.

 

Hirdetések

2023. Évközi 21. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 27.

1.  Szerdán (aug. 30.) délután a plébánia hivatal zárva tart (nem lesz ügyintézési lehetőség).

2.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Szeretettel várják az eseményre jelentkezett házaspárokat.

 
Szeretnénk újra jelezni, hogy ülőhelyet és emléklapot csak a regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani. (Parkolás a fizetős mélygarázsban)


3.  Vasárnap (szept. 3.) 8.30-kor tanévkezdő szentmisére várjuk a fiatalokat, szüleiket és a tanárokat, melyen templomunk ifjúsági zenekara is közreműködik. A szentmisét Varga György atya, az újonnan kinevezett kórházlelkész mutatja be.

4.  Szeptember 8-án (péntek) Kisboldogasszony napján lesz templomunk 80. szentelési évfordulója. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melyet dr. Veres András győri megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket erre a szép ünnepre.

5.  Szeptember 16-án (szombat) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a sportpályával szemben játszótéri lehetőség. A vidám együttlét szellemében sportos játékok, vetélkedők, de találkozhatunk itt templomunk ifjúsági zenekarával, bekapcsolódhatunk a közös éneklésbe, valamint ellátogatnak közénk a harkai csökkent képességű fiatalok is, akik rövid műsort adva kedveskednek a jelenlévőknek.
 
A családi napon gulyást is szeretnénk készíteni. Ezért kérjük, hogy aki szívesen fogyasztana belőle, jelezze ezt a sekrestyében. Így tervezni tudjuk az ételmennyiséget.

2023. Szent István Király

Feltöltve:  2023. augusztus 20.

1.  Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti az Önkormányzat munkatársait, akik szintén bekapcsolódtak a szervezési-előkészületi munkába. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

2.  A bánfalvi hegyi-templom (częstochowai) Fekete Mária kegyképének ünnepi szentmiséjét (aug. 27.) vasárnap 10.00 órakor tartják, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Juhos Benjamin újmisés ferences szerzetes atya lesz. Szeretettel várják a testvéreket!

2023. Évközi 19. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 13.

1.  Kedden (aug. 15.) Szűz Mária Mennybevételének parancsolt főünnepe lesz (kötelező szentmisén való részvétel). Az ünnepi szentmise 19 órakor kezdődik.

2.  Augusztus 20-án (vasárnap) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján.

Az ünnepi szentmise az előző évekhez hasonlóan de. 9.00 órakor kezdődik a templom előtti téren. Az ünnepi szentmisét Németh László pápai prelátus, székesegyházi kanonok mutatja be. A szentmisét a Város ünnepsége követi, melynek keretében megáldjuk az új kenyeret. Nagy szeretettel várunk mindenkit! Aug. 20-án (vasárnap) este nem lesz szentmise templomunkban.

    
Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel.

3.  Az előkészület kapcsán szívesen látjuk a segítőkész testvéreket augusztus 17-én csütörtökön 17.00 órától templomunk körüli közösségi munkára, rendezkedésre.

4.  Augusztus 18-án (péntek) ministráns-próbát tartunk 17.30 órától.

5.  Az ünnepi (szabadtéri) szentmisére készülve augusztus 18-án (pénteken) az esti szentmise után lezárásra kerülnek a templom előtti (alsó-felső) parkolók. Kérjük, hogy akik szombaton és vasárnap szentmisére érkeznek, a környező utcákban szíveskedjenek parkolót keresni.

2023. Évközi 18. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 06.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Vasárnap (aug. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

 

3.  Szeptember 16-án (szombat) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a soprtpályával szemben játszótéri lehetőség.

2023. Évközi 17. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 30.

1.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 6-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.   (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

2023. Évközi 16. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 23.

1.  Pénteken (júl. 28.) a szentmisét július hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2023. Évközi 15. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 16.

1.  Július 18-án és 19-én (kedd-szerda) a plébánia hivatal zárva tart.
Kedden és szerdán este szentmise sem lesz templomunkban.

2023. Évközi 14. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 09.

1.  Csütörtökön (júl.13.) a reggeli szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  Vasárnap (júl.16.) Sopron-Bánfalván a (kolostortemplomban) Kármel-hegyi Boldogasszony emléknapján 17.00 órakor ünnepi szentmisére várják a híveket, melynek főcelebránsa Hencz Márton újmisés atya lesz. A szentmisén Pálmai Árpád egyházzenész végez zenei szolgálatot, amit zenei áhítat követ. Vasárnap délelőtt 10 órakor nem lesz Bánfalván szentmise.

3.  Az elmúlt héten Péter-fillér gyűjtést tartottunk a Szentszék javára. Ennek összege: 252.165 Ft volt.

2023. Évközi 13. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 02.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Július és augusztus hónapban a plébánia heti két alkalommal kedd 9 és 11, valamint szerda 15 és 17 óra között fogadja a híveket, akik személyesen szeretnék intézni a hitéleti ügyeket.

3.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 6-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.      (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

 

2023. Évközi 12. vasárnap

Feltöltve:  2023. június 25.

1.  Pénteken (június 30.) 19 órakor a szentmisét június hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Városunk és hazánk megtéréséért és lelki megújulásáért július 1-jén (szombat) 15.00 órakor a sopronbánfalvi volt karmelita templomban ünnepi (városfelajánlás) szentmisét tartanak, melyre várják a híveket.

3.  Szombat este (júl. 1.) nem lesz szentmise templomunkban (Szent István templom).

4.  Vasárnap (júl. 2.) országos gyűjtés lesz (Péter-fillér) a Szentszék javára. Perselyadományainkat erre a célra fogjuk továbbítani.

5.  Július és augusztus hónapban a plébánia heti két alkalommal kedd 9 és 11, valamint szerda 15 és 17 óra között fogadja a híveket, akik személyesen szeretnék intézni a hitéleti ügyeket.

6.  A Plébánia felhívja a jelenleg 8. osztályos Deák Téri Általános Iskola hittanos tanulók figyelmét, hogy akik 2024. tavaszán bérmálkozók szeretnének lenni szeptembertől - Püspök úr által megszabott - bérmálási felkészítőn kell részt venniük. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalokat, hogy a nyár folyamán továbbra is lelkiismeretesen vegyenek részt a vasárnapi és ünnepi szentmiséken, a szeptemberi tanévnyitó mise után pedig jelentkezzenek a plébánián, hogy összegyűjthessük a bérmálkozásra készülőket és közösen készülhessünk a keresztény nagykorúság szentségének vételére.

7.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 6-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.       (Parkolás a fizetős mélygarázsban)