Szent István Plébánia

Ma 2018. június 21.,
Alajos, Leila napja van.

 

Hirdetések

2017. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2017. november 10.


 

1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.    Hétfőn (nov. 13.) az esti szentmise után Fatimai körmenetet tartunk.

3.    A szerdai közös zsolozsma imádságra, - amelyet a szentmise után végzünk-, szeretettel hívjuk testvéreinket.

4.    Pénteken (nov.17.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától a bérmálásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy a bérmálásra készülő fiatalok kötelezően jelenjenek meg.

5.    Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov. 19.), jövő vasárnap katolikus templomainkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

6.    A Szent Orsolya Katolikus Iskola plakátjai a hirdetőtáblákon megtalálhatók, ajánljuk az érdeklődő szülők és diákok figyelmébe.

 

2017. Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2017. november 03.1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2.    A 2018. évre szentmiséket előjegyeztetni november 7-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali órákban.


3.    Pénteken (nov.10) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

 

2017. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2017. október 27.1.    Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományaikat.

2.    Az esti szentmisék vasárnaptól (okt. 29.) 18.00 órakor kezdődnek.

3.    Kedden 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

4.    Szerdán (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük fontosnak. Templomunkban a szentmisék de. 8.30 és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk. A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

5.    Csütörtökön (nov. 2.), Halottak Napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

6.    A 2018. évre szentmiséket előjegyeztetni november 7-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

7.    A Szent Imre templom búcsúját november 5-én (vasárnap) de.10.00 órakor kezdődő püspöki szentmisében ünneplik. Szeretettel várnak mindenkit, különösen a Tanácsadó Testület delegáltjait. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.

2017. Évközi 29. vasárnap, Missziók vasárnapja

Feltöltve:  2017. október 20.

 1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.


2.    Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek.


3.    A 2018. évre szentmiséket előjegyeztetni november 7-től lehet a plébánián, hivatali órákban.


4.    Mindenszentek ünnepéhez és Halottak napjához kapcsolódóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

 

2017. Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2017. október 13.

 


1.      A szentmisék előtti októberi rózsafüzér imádságra buzdítunk mindenkit.

2.    Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Szeretettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat, ami történhet személyesen, vagy a templomban található sárga postai csekken, vagy banki utalással.

3.    Jövő vasárnap (okt. 22.) missziós vasárnapot ünneplünk, ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink adományait, amellyel az Egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

≈  ≈  ≈


4.    A soproni Szent Orsolya Katolikus Iskola „Játszóházat” rendez a nagycsoportos óvodás gyermekek részére október 19-én (csütörtök) 16.00 órától.

5.    A Szent Margit templomban október 21-én (szombat) 18.00 órakor kezdődő szentmisében a Szent Cecília kórus és zenekar zenei áhítatát hallhatják a jelenlévők.

2017. Évközi 27. vasárnap, Magyarok Nagyasszony ünnepe

Feltöltve:  2017. október 06.

 


1.    Hálás szeretettel köszönjük testvéreink múlt vasárnapi adományait, valamint a külön, személyes adományokat is, amelyekkel templomunk tornyának felújítását és a toronyóra készíttetését támogatták. Isten legyen bőkezű jutalmazója mindnyájuknak.

2.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

3.    A héten megkezdtük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.

4.    Szerdán a szentmise után Zsolozsmát imádkozunk, pénteken Fatimai körmenet tartunk.


Minden lelki programra szeretettel hívunk mindenkit!

 

≈ ≈ ≈


5.    Sebastian Benvin indiai szerzetes könyvbemutatóval egybekötött magyar nyelvű előadását tartják a Liszt Ferenc Konferencia Központban, október 12-én (csütörtök) 18.00 órakor. Az előadás címe: „Belső világunk szépségei.”

6.    Érettségizők találkozóját tartják október 14-én (szombat) a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. 

 

2017. Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2017. szeptember 29.1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2.    Az elsőáldozásra és bérmálásra készülők szülei részére megbeszélést tartunk október 4-én (szerda) 17.00 órától a Szent István templomban. Számítunk a szülők jelenlétére.


3.    A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 7-én és 8-án (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 10.00 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.


4.    Jövő vasárnap Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

2017. Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2017. szeptember 22.


 

1.    Ma Szentírás vasárnapja van. Különös tisztelettel vegyük kézbe a Bibliát, figyeljünk mindig Isten, élő szavára. Ne csak olvassuk és hallgassuk, hanem váltsuk is tettekre, amire tanít és ösztönöz. Az ünnephez kapcsolódva készítettünk szentírási idézeteket, amelyet az ajtóknál osztanak. Vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott idézeten.


2.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.


3.    Szerdán (szept. 27.) megemlékező szentmisét mutatunk be, szeptemberben elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.


4.    A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 29-én (péntek) Szent Mihály főangyal ünnepén 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük a város papjaival. Ezért pénteken nem lesz szentmise templomunkban. Október 1-jén (vasárnap) az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik a Szent Mihály templomban, melynek főcelebránsa Dr. Lukácsi Zoltán ezüstmisés atya, a Győri Hittudományi Főiskola rektora. Szeretettel várják a testvéreket.


5.    Jövő vasárnap október hónap első vasárnapja lesz, a perselyadományokat a templom tornyának felújítására, ill. a toronyórára gyűjtjük.

 

2017. Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2017. szeptember 15.1.    A Deák-téri iskolában is megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján. Az elsőáldozásra és bérmálásra készülők szülei részére megbeszélést tartunk október 4-én (szerda) 17.00 órától a Szent István templomban.

2.    A Reformáció 500 éve címmel konferenciát, fotókiállítást és kerekasztal beszélgetést tartanak szeptember 20-án (szerda) a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

3.    Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.


≈ ≈ ≈


4.    A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 29-én (péntek) Szent Mihály főangyal ünnepén 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük a város papjaival. Október 1-jén (vasárnap) az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Dr. Lukácsi Zoltán ezüstmisés atya, a Győri Hittudományi Főiskola rektora. Szeretettel várják a testvéreket.

5.    A Fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából országos zarándoklatot tartanak Budapesten október 13-14-én.

 

2017. Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2017. szeptember 08.


 


1.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2.    Szerdán a szentmise után Fatimai körmenet tartunk, ezért a közös zsolozsma elmarad.

3.    Csütörtökön (szept. 14.) Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe lesz, 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be.

4.    Pénteken (szept. 15.) a Fájdalmas Szűzanyát köszöntjük.≈ ≈ ≈


5.    Fertőszentmiklóson, a Fájdalmas Anya búcsúját szeptember 16-17-én (szombat, vasárnap) tartják a Szeredi kápolnánál.

6.    Taizéi imaórát tartanak kéthetente a Táncsics utcai Jézus Szíve templomban 17.30 órától.

7.    A Fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából országos zarándoklatot tartanak Budapesten 2017. október 13-14-én. Részletes tájékoztatás a plakátokon megtalálható.