Szent István Plébánia

Ma 2018. január 16.,
Gusztáv napja van.

 

Hirdetések

2017 Krisztus Szent Teste és Vére - Úrnapja

Feltöltve:  2017. június 16.

 


1.    Pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepét tartja Egyházunk. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk, 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be.

2.    Június 27-én (kedd) Szent László király ünnepén, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével ünnepi szentmisét tartanak a győri Dunakapu téren de. 10.00 órakor. Püspök úr szeretettel vár minél több embert erre az ünnepi alkalomra. Sopronból közös autóbuszt indul a Szent György Plébánia szervezésében. Részvételi díj: 2000 Ft/fő. Jelentkezni a Szent György Plébánián lehet.

3.    Ugyancsak június 27-én (kedd) 17.00 órakor ünnepi szentmisét mutat be Böjte Csaba ferences rendi szerzetes atya Harkán a római katolikus templomban.

4.    A házaspárok útja fennállásának 10 éves évfordulóját ünneplik az idei évben, amely országosan meghirdetett rendezvény. Július 1-jén (szombat) 9.30 órakor szentmisét tartanak Óbudaváron. A szentmisét Kaposi Gábor atya mutatja be. További információk a plakátokon találhatók.
2017 Szentháromság vasárnapja

Feltöltve:  2017. június 08.
1.    Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport. 

2.    Győrben június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a papszentelés. A székesegyház felújítása miatt a Loyola-i Szent Ignác (Bencés) templomban tartják az ünnepi szentmisét, melynek keretében Veres András megyéspüspök úr áldozópappá szenteli Magyaros László szomódi származású diakónust.

3.    Jövő vasárnap Úrnapja lesz, Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe. A 8.30 órakor kezdődő szentmise után tartjuk az úrnapi körmenetet. A 10 órás szentmise elmarad. Kérjük kedves testvéreinket, hogy az úrnapi oltárok feldíszítésében és virágszirmok gyűjtésében segítségünkre legyenek. Virágszirom-hintésre az elsőáldozó leányokat kérjük. Részükre és a ministránsok részére próbát tartunk itt a templomban, pénteken 18.00 órától. Akik az úrnapi oltárok feldíszítéséhez virágokat, virág-szirmokat tudnak ajándékozni, a hét második felében szíveskedjenek elhozni. Hálásan köszönjük segítségüket.

4.    Június 27-én (kedd) Szent László király ünnepén, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével ünnepi szentmisét tartanak a győri Dunakapu téren de. 10.00 órakor. Püspök úr szeretettel vár minél több embert erre az ünnepi alkalomra. Sopronból közös autóbuszt indul a Szent György Plébánia szervezésében. Részvételi díj: 2000 Ft/fő. Jelentkezni a Szent György Plébánián lehet.

2017 Pünkösdvasárnap

Feltöltve:  2017. június 02.1.    Köszönetet mondunk mindazoknak, akik májusban részt vettek a Szűzanyát köszöntő litániákon. Kívánjuk, hogy mindig érezzék Szűz Mária közbejáró szeretetét.

2.    Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

3.    Pünkösdhétfőn vasárnapi miserend lesz templomunkban.

4.    Szerdán (jún.7.) a Plébániai Tanácsadó Testülettel ülést tartunk az esti szentmise után. 

5.    Június hónap Jézus Szentséges Szívének van szentelve. Minden pénteken 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

6.    Jövő vasárnap a Szentháromság Egy Isten ünnepét üli Egyházunk.

2017 Húsvét 7. vasárnapja, Urunk mennybemenetele

Feltöltve:  2017. május 26.1.    Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo-imaközösség, 18.45 órától énekeljük a Lorettói litániát, Szűz Máriát köszöntve.


2.    Szerdán közös megemlékező szentmisét mutatunk be májusban elhunyt testvéreinkért. Szeretettel hívjuk a gyászoló hozzátartozókat.


3.    Június hónap Jézus Szentséges Szívének van szentelve. Minden pénteken 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


4.    Szombaton 16.00 órakor a Szent Mihály templomban részesül a bérmálás szentségében 16 fiatal testvérünk. Részükre próbát tartunk a Szent Mihály templomban csütörtökön (jún. 1.) 16.00 órától. Gyülekezés a Szent Mihály templom előtt 15.45 órakor. Szentgyónásukat pénteken végzik itt, a Szent István templomban 17.00 órától. Mindkét alkalommal kötelezően jelenjenek meg! Imáinkkal kísérjük a bérmálásra készülő fiatalok életét!


5.    Jövő vasárnap, pünkösd ünnepén a Szentlélek Isten eljövetelét ünnepeljük.


6.    A II. félévi újság előfizetéseket június 5-ig szíveskedjenek befizetni a sekrestyében, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

 

2017 Húsvét 6. vasárnapja

Feltöltve:  2017. május 19.

 


1.    Május 23-án (kedd) de. 11 órakor ünnepi püspöki szentmise lesz Boldog Apor Vilmos püspök úr tiszteletére a győri Karmelita templomban, a Bazilika felújítása miatt.  


2.    A II. félévi újság előfizetéseket június 5-ig szíveskedjenek befizetni a sekrestyében, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.


3.    Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelét ünnepeljük.

2017 Húsvét 5. vasárnapja

Feltöltve:  2017. május 12.1.    A múlt vasárnap a papnevelés céljaira gyűjtöttünk, melyet hálásan köszönünk. Isten legyen bőkezű jutalmazója minden adományozónak.


2.    A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség, 18.45 órától énekeljük a Lorettói litániát, Szűz Máriát köszöntve.


3.    A májusi litániákra szeretettel hívjuk testvéreinket, melyeket a szentmisék előtt 18.45 órától végzünk.


4.    Csütörtökön 17.00 órától a bérmálásra készülők részére szentségfelkészítő kurzust tartunk a plébániai közösségi teremben. Kérjük, hogy a bérmálásra készülők fiatalok kötelezően jelenjenek meg.

 

2017 Húsvét 4. vasárnapja

Feltöltve:  2017. május 05.1.    Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától énekeljük a Lorettói litániát, Szűz Máriát köszöntve.


2.    A májusi litániákra szeretettel hívjuk testvéreinket, melyeket mindennap a szentmisék előtt 18.45 órától végzünk.


3.    Jövő vasárnap elsőáldozás lesz templomunkban a de. 10.00 órakor kezdődő szentmisében. Az idei évben 39 gyermek veszi magához először az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztust. Tisztelettel kérjük testvéreinket, hogy az elsőáldozási szentmisén, a szülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Az elsőáldozók gyóntatása csütörtökön és pénteken 18.00 órától lesz. Csütörtökön a 3.a, 3.b; pénteken a 3.c, 3d osztályosok végzik el első szentgyónásukat. Imáikkal kísérjük a szentáldozáshoz járuló gyermekek életét!


4.    Szeretettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük az édesanyákat és nagyanyákat, akiket a mai napon különösen is tisztelünk. Kívánjuk, az Úristen bőséges áldását mindennapi életükre, és a Boldogságos Szűzanya közbenjáró szeretetét, hogy segítse őket szép és nemes hivatásukban.

2017 Húsvét 3. vasárnapja

Feltöltve:  2017. április 28.


 

1.    Hétfőn nem lesz szentmise templomunkban.

2.    A héten megkezdjük május hónapját, amely a Szűzanyának van szentelve. Az esti szentmisék előtt tartjuk 18.45 órától a májusi, lorettói litániát, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntve.

3.    Az elsőáldozás kettő hét múlva, május 14-én (vasárnap) de. 10.00 órakor lesz templomunkban. Az elsőáldozók részére próbát tartunk a héten, csütörtökön 17.00 órától.

4.    A héten elsőpéntek lesz, végezzünk szentgyónást és járuljunk minél többször szentáldozáshoz.

5.    Megköszönjük mindazok adományát, akik eddig már befizették egyházi hozzájárulásukat a Plébánia Hivatalban. Erre továbbra is lehetőség van. A héten megkezdte az egyházi adószedő – Simonfi Ferencné, az egyházi hozzájárulás beszedését, akinél befizethetik az éves összeget. A Győri Egyházmegyében a megállapított minimál összeg: keresettel rendelkezőknek éves 4 000 Ft, nyugdíjasnak, vagy GYES-en lévőknek éves 2 000 Ft. Ezen pénzösszegekből tartjuk fenn templomunkat és plébániánkat. Ezért kérjük szeretettel adományaikat. Továbbra is lehetőség van arra, hogy banki átutalással, vagy sárga postai csekken történjen a befizetés, amit kérhetnek az egyházi adószedőtől ill. a templomi újságos asztalokon is megtalálhatók.

6.    Jövő vasárnap, Jó Pásztor ünnepe lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.

 

2017 Húsvét 2. vasárnapja

Feltöltve:  2017. április 21.


 

1.    Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.    A Szent György templom búcsúját (ápr. 23-án) a mai napon tartják a 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisében. Ápr. 24-én, (hétfő) 18.00 órakor a város papságával koncelebrált szentmise kezdődik. Mindkét napon szeretettel várják a testvéreket.

3.    A Szent György templom búcsúja miatt hétfőn nem lesz szentmise templomunkban.

4.    Pénteken 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére szentségfelkészítő kurzust tartunk a plébániai közösségi teremben. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

5.    Ugyancsak pénteken közös megemlékező szentmisét tartunk áprilisban elhunyt testvéreinkért.

 

2017 Húsvétvasárnap

Feltöltve:  2017. április 14.


1.    Húsvéthétfőn vasárnapi miserend lesz templomunkban. Szeretettel várunk mindenkit, hogy közösen adjunk hálát a feltámadás ajándékáért.

2.    Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.
 
3.    Jövő vasárnap, az Isteni Irgalmasság vasárnapját ünnepeljük.

4.    Hálás köszönetünket fejezzük ki mindazok felé, akik munkájukkal, segítségükkel, áldozatukkal és adományaikkal hozzájárultak Húsvét méltó megünnepléséhez. Szeretettel gondolunk mindazokra, akik jelenlétükkel, imáikkal megélték nagyböjt szent idejét, a keresztútjárásokat és jelen voltak a Szent Három Napon. Továbbá megemlékezünk idős, beteg és szenvedő embertestvéreinkről is, akik nehéz keresztet hordanak, váljék áldozatuk gyógyulásukra és üdvösségükre.

Szívből kívánunk mindenkinek áldott húsvétot, hogy a feltámadás öröme adjon elég erőt mindenki számára az élet küzdelmeihez. Mindannyian váljunk húsvéti emberekké, akik tudnak reménnyel tekinteni az életre, akik megértik a halál és a feltámadás valódi misztériumát. Ezért örvendjen ma a szívünk, és kérjük, hogy Isten, ajándékozó áldása kísérjen minket és maradjon mindig rajtunk!