Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2023. június 03.,
Klotild napja van.

 

Hirdetések

2022. Évközi 22. vasárnap

Feltöltve:  2022. augusztus 28.

1.  Szerdán (aug. 31.) közös megemlékező szentmisét mutatunk be, augusztus hónapban eltemetett testvéreinkért, várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Pénteken (szept. 2.) elsőpéntek.

3.  Jövő vasárnap (szept. 4.) a 8.30 órakor kezdődő tanévnyitó szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t, melyben kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét. Ezen a szentmisén az ifjúsági zenekar játszik. Szeretettel hívjuk a diákokat és szüleiket erre a szentmisére!

 


4.  A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek:
                                      kedd és csütörtök de. 9-11 óráig,
                                      szerda és péntek 15-17 óráig.  


5.  Szeptember 3-án (szombat), 10.00 órakor a győri Püspökvár udvarában ünnepi szentmisét tart Püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Mivel a regisztrált házaspárok számára név szerinti ülőhelyet biztosítanak, ezért kérjük, hogy legkésőbb 9.30-ra érkezzenek meg a helyszínre. (Belépés a Püspökvár tornya alatt.) Idősebb vagy nehezen közlekedő családtagjaikat gépkocsival felhozhatják a Káptalandombra, de parkolási lehetőség a résztvevők nagy száma miatt a Káptalandombon nem áll rendelkezésre.
    Szeretnénk újra jelezni, hogy ülőhelyet és emléklapot csak a regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani.

6.  Kalendáriumok és falinaptárak vásárolhatók templomunk kisasztalainál.

2022. Évközi 21. vasárnap

Feltöltve:  2022. augusztus 21.

1.  Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti az Önkormányzat munkatársait, akik szintén bekapcsolódtak a szervezési-előkészületi munkába. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

2.  Szombaton (aug. 27.) délután 15 órától zenés-énekes pikniket tart ifjúsági zenekarunk a Szent István templom előtt az árkádok alatt és a felső parkolóban Gyertek Ifjak Krisztushoz címmel, ahová várjuk a gitáros zenét kedvelőket. Legyen ez egy szép délután, amikor együtt gitározva, énekelve töltünk el egy kis időt. Lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre és zenekarunk közelebbi megismerésére. A pikniken az étkezés batyus jelleggel történik és hozzunk magukkal pokrócokat is, amit leterítve tudunk letelepedni.

3.  Szeptember 3-án (szombat), 10.00 órakor a győri Püspökvár udvarában ünnepi szentmisét tart Püspök úr a jubiláló házaspárok részére. Mivel a regisztrált házaspárok számára név szerinti ülőhelyet biztosítanak, ezért kérjük, hogy legkésőbb 9.30-ra érkezzenek meg a helyszínre. (Belépés a Püspökvár tornya alatt.) Idősebb vagy nehezen közlekedő családtagjaikat gépkocsival felhozhatják a Káptalandombra, de parkolási lehetőség a résztvevők nagy száma miatt a Káptalandombon nem áll rendelkezésre.
    Szeretnénk újra jelezni, hogy ülőhelyet és emléklapot csak a regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani.

2022. Évközi 20. vasárnap

Feltöltve:  2022. augusztus 14.

1.    Hétfőn (aug. 15.) Szűz Mária Mennybevételének parancsolt főünnepe lesz. Az ünnepi szentmise 19 órakor kezdődik.

2.    Augusztus 20-án (szombat) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján.

Az ünnepi szentmise az előző évekhez hasonlóan de. 9.00 órakor kezdődik a templom előtti téren. Az ünnepi szentmisét Dr. Korzenszky Richárd OSB tihanyi nyugalmazott perjel mutatja be. A szentmisét a Város ünnepsége követi, melynek keretében megáldjuk az új kenyeret. Nagy szeretettel várunk mindenkit!
Aug. 20-án (szombat) este nem lesz szentmise templomunkban.
    
Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel.

3.    Augusztus 19-én (péntek) ministráns-próbát tartunk 17.30 órától.

4.    A Szent Imre templom felszentelésének 25. évfordulójához kapcsolódó programokra várják a Kedves Híveket. Augusztus 19-én, pénteken 18 órakor a Szent Imre templomban "Isten szolgái a Szent Imrében" címmel kerekasztal-beszélgetés lesz Turner Lajos, Kálmán Imre és Németh István atyákkal. Augusztus 20-án, szombaton 16 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr a város papságával ünnepi szentmisében ad hálát a plébánia elmúlt 25 évéért. A szentmisét szeretetvendégség követi majd. Ugyancsak szombaton 20.30 órakor a Töviskorona zenekar vezetésével zenés dicsőítő szentségimádásra várják a Kedves Híveket!

2022. Évközi 19. vasárnap

Feltöltve:  2022. augusztus 07.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-Társulat, majd 18.45-től Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Szombaton (aug. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  Vasárnap este (aug. 14.) a szentmise Szűz Mária Mennybevételének parancsolt főünnepének előestéjéről lesz. (vigília mise)

2022. Évközi 18. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 31.

1.  Augusztus elsejével dr. Veres András megyéspüspök a Balfi Római Katolikus Plébánia lelkipásztori ellátását a Soproni Szent István Plébániára bízta. Balfon a fürdőkápolnában továbbra is szombaton este lesz elővételezett (vasárnapi) szentmise, melynek időpontja a nyári időszámításban 17:30. A Soproni Szent István templomban pedig utána (továbbra is a megszokott időben) 19 órakor vehetnek részt szentmisén a hívek.

2.  A balfi hívek a hitélettel kapcsolatos ügyintézést (temetés-, keresztelő-, házasságkötés bejelentése, valamint igazolások kérése…) aug. 1-től a Soproni Szent István Plébánián tudják intézni hivatali időben. Kedd 9-11, szerda 15-17 óra között. A plébánia elérhetősége: Sopron, Szent István park 1. (a kurucdombi templomban), tel: 99/312-697

3.  További információ a plébánia weboldalán: http://szentistvansopron.hu/elerhetoseg
      Hirdetések: http://szentistvansopron.hu/programok

2022. Évközi 17. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 24.

1.  Pénteken (júl. 29.) a szentmisét július hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Szeptember 3-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 7-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.   (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

2022. Évközi 16. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 17.

 

Nincs hirdetnivaló egyházi esemény.

2022. Évközi 15. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 10.

1.  Szerdán (júl.13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  Szombat (júl.16.) Sopron-Bánfalván a (kolostortemplomban) Kármel-hegyi Boldogasszony emléknapján 18.00 órakor ünnepi szentmisére várják a híveket, melyben Pálmai Árpád egyházzenész végez zenei szolgálatot. Majd vasárnap 10 órakor szintén ünnepi szentmise lesz.

3.  Az elmúlt héten Péter-fillér gyűjtést tartottunk a Szentszék javára. Ennek összege: 261.805 Ft volt.

2022. Évközi 14. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 03.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Július és augusztus hónapban a plébánia heti két alkalommal kedd 9 és 11, valamint szerda 15 és 17 óra között fogadja a híveket, akik személyesen szeretnék intézni a hitéleti ügyeket.

3.  A Szent István Plébánia szeretettel hívja és várja a fiatal családokat július 9-re (szombat) délelőtt 9 órától közösségformáló családi napra a kurucdombi játszótérre és sportpályára. Az étkezés batyus alapon történik, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával valami finomságot. Üdítőről, frissítőről pedig a plébánia gondoskodik.

4.  A Plébánia felhívja a jelenleg 8. osztályos Deák Téri Általános Iskola hittanos tanulók figyelmét, hogy akik 2023 tavaszán bérmálkozók szeretnének lenni szeptembertől - Püspök úr által megszabott - bérmálási felkészítőn kell részt venniük. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalokat, hogy a nyár folyamán továbbra is lelkiismeretesen vegyenek részt a vasárnapi és ünnepi szentmiséken, a szeptemberi tanévnyitó mise után pedig jelentkezzenek a plébánián, hogy összegyűjthessük a bérmálkozásra készülőket és közösen készülhessünk a keresztény nagykorúság szentségének vételére.

5.  Szeptember 3-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 7-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.    (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

2022. Évközi 13. vasárnap

Feltöltve:  2022. június 26.

1.  Köszönjük mindazok áldozatos munkáját, szolgálatát, segítségét, akik a múlt vasárnapon, hozzájárultak Úrnapjának méltó megünnepléséhez. Minden jóságukat jutalmazza az Úr bőséges áldásával!

2.  Kedden (június 28.) 19 órakor a szentmisét június hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

3.  Vasárnap (július 3.) országos gyűjtés lesz a Szentszék javára. Perselyadományainkat erre a célra fogjuk továbbítani.

4.  A Szent István Plébánia szeretettel hívja és várja a fiatal családokat július 9-re (szombat) délelőtt 9 órától közösségformáló családi napra a kurucdombi játszótérre és sportpályára. Az étkezés batyus alapon történik, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával valami finomságot. Üdítőről, frissítőről pedig a plébánia gondoskodik.

5.  A Plébánia felhívja a jelenleg 8. osztályos Deák Téri Általános Iskola hittanos tanulók figyelmét, hogy akik 2023 tavaszán bérmálkozók szeretnének lenni, szeptembertől - Püspök úr által megszabott - bérmálási felkészítőn kell részt venniük. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalokat, hogy a nyár folyamán továbbra is lelkiismeretesen vegyenek részt a vasárnapi és ünnepi szentmiséken, a szeptemberi tanévnyitó mise után pedig jelentkezzenek a plébánián, hogy összegyűjthessük a bérmálkozásra készülőket és közösen készülhessünk a keresztény nagykorúság szentségének vételére.

6.  Szeptember 3-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 7-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.   (Parkolás a fizetős mélygarázsban)