Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2022. december 05.,
Vilma napja van.

 

Hirdetések

2022. Évközi 16. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 17.

 

Nincs hirdetnivaló egyházi esemény.

2022. Évközi 15. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 10.

1.  Szerdán (júl.13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  Szombat (júl.16.) Sopron-Bánfalván a (kolostortemplomban) Kármel-hegyi Boldogasszony emléknapján 18.00 órakor ünnepi szentmisére várják a híveket, melyben Pálmai Árpád egyházzenész végez zenei szolgálatot. Majd vasárnap 10 órakor szintén ünnepi szentmise lesz.

3.  Az elmúlt héten Péter-fillér gyűjtést tartottunk a Szentszék javára. Ennek összege: 261.805 Ft volt.

2022. Évközi 14. vasárnap

Feltöltve:  2022. július 03.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Július és augusztus hónapban a plébánia heti két alkalommal kedd 9 és 11, valamint szerda 15 és 17 óra között fogadja a híveket, akik személyesen szeretnék intézni a hitéleti ügyeket.

3.  A Szent István Plébánia szeretettel hívja és várja a fiatal családokat július 9-re (szombat) délelőtt 9 órától közösségformáló családi napra a kurucdombi játszótérre és sportpályára. Az étkezés batyus alapon történik, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával valami finomságot. Üdítőről, frissítőről pedig a plébánia gondoskodik.

4.  A Plébánia felhívja a jelenleg 8. osztályos Deák Téri Általános Iskola hittanos tanulók figyelmét, hogy akik 2023 tavaszán bérmálkozók szeretnének lenni szeptembertől - Püspök úr által megszabott - bérmálási felkészítőn kell részt venniük. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalokat, hogy a nyár folyamán továbbra is lelkiismeretesen vegyenek részt a vasárnapi és ünnepi szentmiséken, a szeptemberi tanévnyitó mise után pedig jelentkezzenek a plébánián, hogy összegyűjthessük a bérmálkozásra készülőket és közösen készülhessünk a keresztény nagykorúság szentségének vételére.

5.  Szeptember 3-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 7-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.    (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

2022. Évközi 13. vasárnap

Feltöltve:  2022. június 26.

1.  Köszönjük mindazok áldozatos munkáját, szolgálatát, segítségét, akik a múlt vasárnapon, hozzájárultak Úrnapjának méltó megünnepléséhez. Minden jóságukat jutalmazza az Úr bőséges áldásával!

2.  Kedden (június 28.) 19 órakor a szentmisét június hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

3.  Vasárnap (július 3.) országos gyűjtés lesz a Szentszék javára. Perselyadományainkat erre a célra fogjuk továbbítani.

4.  A Szent István Plébánia szeretettel hívja és várja a fiatal családokat július 9-re (szombat) délelőtt 9 órától közösségformáló családi napra a kurucdombi játszótérre és sportpályára. Az étkezés batyus alapon történik, így kérünk mindenkit, hogy hozzon magával valami finomságot. Üdítőről, frissítőről pedig a plébánia gondoskodik.

5.  A Plébánia felhívja a jelenleg 8. osztályos Deák Téri Általános Iskola hittanos tanulók figyelmét, hogy akik 2023 tavaszán bérmálkozók szeretnének lenni, szeptembertől - Püspök úr által megszabott - bérmálási felkészítőn kell részt venniük. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalokat, hogy a nyár folyamán továbbra is lelkiismeretesen vegyenek részt a vasárnapi és ünnepi szentmiséken, a szeptemberi tanévnyitó mise után pedig jelentkezzenek a plébánián, hogy összegyűjthessük a bérmálkozásra készülőket és közösen készülhessünk a keresztény nagykorúság szentségének vételére.

6.  Szeptember 3-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 7-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánia irodán, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.   (Parkolás a fizetős mélygarázsban)

2022. Úrnapja

Feltöltve:  2022. június 19.

1.  Pénteken (jún. 24.) Jézus Szent Szívének főünnepe van. 18.45-től Jézus Szíve litániát imádkozunk, amit ünnepi szentmise követ.

2.  Vasárnap (jún. 26.) a délelőtt 8.30-kor kezdődő szentmisén templomunk ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz és ebben a szentmisében köszönjük meg a jó Istennek az idei tanévben kapott kegyelmeket.

    10 órakor ünnepi szentmise lesz templomunkban a Szentatya által meghirdetett Családok X. Világtalálkozója alkalmából, melynek végén áldásban részesülnek a jelenlévő családok. A világtalálkozó mottója: „A családi szeretet: hivatás és az életszentség útja”. Imádkozzunk együtt családjainkért.

3.  Szintén vasárnap (jún. 26.) a Táncsics utcai Jézus Szíve templom felújítás utáni megáldásának ünnepére várják a Kedves Híveket a 10.30-ra. Az ünnepi szentmisét Dr. Veres András megyéspüspök úr mutatja be, majd szintén ő vezeti a hagyományos Jézus Szíve körmenetet. A szentmise végén szerény szeretetvendégség lesz a (Jézus Szíve) templom udvarán.

 

4.  A Kórházkápolna megáldása 30 éve történt. Az Istennek átadott tér a találkozás, az életrendezés, a vigasztalás helyévé lett. Szentmisével adunk hálát dr. Pápai Lajos emeritus püspök úr vezetésével június 26-án, vasárnap 11 órakor. Ünnepeljünk együtt!

5.  A soproni Szent Mihály temető, nyugdíjas TEMETŐŐR munkatársakat keres. Részletes felvilágosítás munkanapokon 8:00 – 15:00 óra között a Konventirodában (Telefon: 312-221)

2022. Szentháromság vasárnapja

Feltöltve:  2022. június 12.

1.  Június hónapban péntekenként a szentmise előtt 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Szombaton (06.18.) délelőtt 10 órakor pap- és diakónusszentelési szentmisére várják a híveket a győri székesegyházba. Imádkozzunk a szentelendőkért.

3.  Vasárnap (06.19.) Úrnapja lesz, Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe. A szentmise 9.00 órakor kezdődik, amely után tartjuk az úrnapi körmenetet. Kérjük kedves testvéreinket, hogy az úrnapi oltárok feldíszítésében és virágszirmok gyűjtésében segítségünkre legyenek. A ministránsok és a liturgiában résztvevők részére próbát tartunk pénteken 17.30 órától. Akik az úrnapi oltárok feldíszítéséhez virágokat, virág-szirmokat tudnak ajándékozni, szombaton a szentmise előtt szíveskedjenek átadni a sekrestyéseknek. Hálásan köszönjük segítségüket. Az úrnapi szentmisére várjuk a most elsőáldozott kislányokat is, akik a körmenetben virágszirmot hintenek.  Templomunkban este 19 órakor is lesz szentmise.

4.  Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki az úrnapi körmeneten áhítattal részt vesz.

2022. Pünkösdvasárnap

Feltöltve:  2022. június 05.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Hétfőn (jún. 6.) a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisében lesz a városi bérmálás a Szent Mihály templomban. Az idei évben plébániánk kapcsán 9 fiatal részesül a bérmálás szentségében.

3.  Keddtől csütörtökig (jún. 7-9.) a plébánián nem lesz ügyfélfogadás.

4.  Csütörtökön (jún. 9.) reggel nem lesz szentmise templomunkban.

 

5.  Június hónapban péntekenként a szentmise előtt 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

6.  Vasárnap (jún. 12.) a Szentháromság Egy Isten ünnepét tartja Egyházunk. A délelőtt 8.30-kor kezdődő szentmisén templomunk ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

 

2022. Urunk mennybemenetele

Feltöltve:  2022. május 29.

1.  Kedden (május. 31.) 19 órakor a szentmisét május hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

2.  Pénteken (június 3.) 18.10-től rózsafüzért, 18.45-től pedig Jézus Szíve litániát imádkozunk.

3.  Vasárnap, pünkösd ünnepén a Szentlélek Isten eljövetelét ünnepeljük.

4.  Június 6-án hétfőn, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisében lesz a városi bérmálás a Szent Mihály templomban. Az idei évben plébániánk kapcsán 9 fiatal részesül a bérmálás szentségében. A bérmálkozók számára a próba június 2-án (csütörtök) 16.00 órától lesz a Szent Mihály templomban. (Kérjük a pontos megjelenést.) A bérmálkozók gyóntatása pedig a próba után a Szent István templomban lesz.

5.  Az egyházi hozzájárulás beszedésére keres a plébánia segítőket. Az adószedő/k/nek azokat az embereket, családokat kell felkeresniük, akik valamilyen oknál fogva nem tudják a plébániára eljuttatni az éves egyházi hozzájárulást. Az adószedő/k/ körzete a Szent István Plébánia körzetéhez tartozó utcák. A szolgálatért járó tiszteletdíj az egyházi hozzájárulást szedő általa beszedett egyházi adó 10 %-a. Jelentkezni a plébánián lehet.

 

2022. Húsvét 6. vasárnapja

Feltöltve:  2022. május 22.

1.  Májusban énekelt Loretói litániát tartunk az esti szentmisék előtt 18.45 órától.

2.  Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelét ünnepeljük. A délelőtt 8.30-kor kezdődő szentmisén templomunk ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

3.  A bérmálkozók számára a próba június 2-án (csütörtök) 16.00 órától lesz a Szent Mihály templomban. (Kérjük a pontos megjelenést.) A bérmálkozók gyóntatása pedig a próba után lesz a Szent István templomban.

2022. Húsvét 5. vasárnapja

Feltöltve:  2022. május 15.

1.  Májusban énekelt Loretói litániát tartunk az esti szentmisék előtt 18.45 órától.

2.  Megérkeztek az elsőáldozásról készült fényképek, melyek a sekrestyében átvehetők.

3.  Az elmúlt héten szemináriumi gyűjtést tartottunk a papnevelésre. Ennek összege: 265.690 Ft volt.