Szent István Plébánia

Ma 2019. június 17.,
Laura, Alida napja van.

 

Hirdetések

2019. Évközi 3. vasárnap

Feltöltve:  2019. január 25.


1. A mai napon (vasárnap) imaórát tart a Cursillo imacsoport 17.00 órától.

2. Csütörtökön (Jan. 31.) a szentmisét január hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

3. Pénteken, február hónap elsőpénteke lesz, végezzünk szentgyónást és engeszteljük Jézus Szent Szívét.

4. Szombaton (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tarjuk. Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutattak be az Úr templomába. A 18.00 órakor kezdődő szentmisében végezzük a gyertyaszentelés szertartását és az elsőáldozó-jelöltek bemutatását. Az idei hittanévben 24 gyermek kéri, hogy részesülhessen az Szent Eucharisztia vételében. Imáinkkal kísérjük életüket! A megszentelt gyertyákkal körmenetet tartunk a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival és az elsőáldozó-jelöltekkel.

5. Jövő vasárnap (febr.3.) Szent Balázs püspök-vértanú emléknapja lesz. A vasárnapi szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük testvéreinket.

6. A Győri Hittudományi Főiskola képzéseiről tájékoztató plakát található a hirdetőtáblákon.

2019. Évközi 2. vasárnap

Feltöltve:  2019. január 18.


1. Az elmúlt héten, szerdán a Plébániai Tanácsadó Testület ülésén megtárgyaltuk az elmúlt év zárszámadását, amelyet a Testület egyhangúlag elfogadott, ezek után felterjesztésre kerül a Győri Egyházmegyéhez.

2. Hajléktalan és szegénysorban lévő testvéreinknek jótékonysági ételosztást végeztünk a Szent István Plébánia közössége nevében, a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival, január 19-én, (szombat) 13.00 órától a Kristály Üzletház földszintjén. Köszönetünket fejezzük ki mindazok felé, akik bármiben is segítségünkre voltak.

3. A héten, január 21-26. között lesz megtartva az imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az ökumenikus imádságok  17.00 órakor kezdődnek a plakáton szereplő rend szerint.

4. Az első osztályba készülő gyerekeket nyílt tanítási napra és játékos foglalkozásokra várják a Szent Orsolya Iskolába. Részletek a plakáton olvashatók.

5. Előadás-sorozatot indítanak a Domonkos templomban havonta egy alkalommal a du. 4 órás szentmise után az Eucharisztikus Világkongresszusra készülés jegyében. Az első előadás: január 27-én (vasárnap) lesz megtartva.

2019 Urunk megkeresztelkedése

Feltöltve:  2019. január 11.1. Urunk megkeresztelkedésének ünnepével véget ért a karácsonyi liturgikus-időszak és kezdetét veszi az évközi idő.

2. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport. Az esti szentmise után Fatimai-körmenet tartunk.

3. A Lourdes-i zarándoklatra jelentkezőknek hirdetjük, hogy kedden (jan. 15.) az esti szentmise után, az emeleten lévő közösségi teremben megbeszélést tartunk a személyes adatokkal kapcsolatosan és az utazás előlegének (60.000 Ft) befizetését is ekkor kérjük.

4. Szerdán (jan. 16.) 19.00 órától ülést tartunk a Plébániai Tanácsadó Testülettel. Az ülésen megtárgyalásra kerül a 2018. év zárszámadása. Számítunk a tanácsos urak és hölgyek megjelenésére.

5. Pénteken (jan. 18.) felkészítőkurzusra várjuk az elsőáldozásra készülőket 17.00 órától a közösségi terembe, valamint megbeszélést tartunk a szülők részére az elsőáldozással kapcsolatosan. Mindnyájukat szeretettel várjuk.

6. Az Árpád-házi Szent Margit templom búcsúját jan. 18-án (péntek) a 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük a város papjaival együtt. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Holpár Balázs újmisés atya lesz. A búcsúi szentmise miatt, pénteken nem lesz szentmise templomunkban.

7. A Soproni Alzheimer Café következő rendezvényét, 2019. január 15-én (kedd) 17.00 órától tartják a Pannónia Hotelben.

 

2019 Urunk megjelenése, Vízkereszt

Feltöltve:  2019. január 04.1. A mai napon (vasárnap) imaórát tart a Rózsafüzér-társulat 17.00 órától, papi- és szerzetesi hivatásokért.

2. Jövő vasárnap (jan. 13.) Urunk megkeresztelkedését ünnepeljük. Az esti szentmise után Fatimai-körmenet tartunk.

3. Sopronban 2019. január 21-26. között lesz megtartva az Ökumenikus Imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imádságok  17.00 órakor kezdődnek.

4. A Soproni Alzheimer Café következő rendezvényét, 2019. január 15-én (kedd) 17.00 órától tartják a Pannónia Hotelben.

2018 Szent Család vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 28.1. Dec. 31-én, (hétfő) a polgári év utolsó napja. Ezen a napon tartjuk a szilveszteri hálaadást 17.00-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.

2. Jan. 1-jén, (kedd) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának parancsolt ünnepét üljük. Vasárnapi miserend lesz templomunkban.

3. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, minden hónap első csütörtökén, a szentmise után fél órás szentségimádást tartunk. Az első alkalom a héten, csütörtökön lesz.

4. Jan. 4-én (péntek) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust, amelyre várjuk őket szeretettel.

5. Január 6-án (vasárnap) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét. A 10 órás ünnepi szentmise keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk azokat öntapadós címkéket, amiket a lakások bejárati ajtajára lehet felragasztani. Ezen található a tárgyi év: 2019, valamint C+M+B, Chistus Mansionem Benedicat - Krisztus áldása legyen a lakáson. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével vihetnek belőle.

6. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.

7. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 8 év után, 2019-től új stóladíjakat állapított meg a szentmisék, esküvők és temetések tekintetében. Az új stóladíjszabás a plébánia irodán megtekinthető.

2018 Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 21.


1. Dec. 24-én (hétfő) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazok jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Sokan jártuk együtt az adventi utat. Szeretettel kívánjuk, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessen meg az Üdvözítő Krisztus.

2. Templomunkban, december 24-én (hétfő):
16.00 óra: Pásztorjáték; Köszönjük a gyermekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek, hogy vállalták a megszervezést, a próbákat, a szereplést, valamint a lelkes munkát, amelyet szabadidejükből áldoztak fel.

23.30 óra: Zenei áhítat, a Harmonia Sacra, templomunk kórusának előadásában karácsonyi dallamok hangzanak fel;

Éjfélkor: Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje kezdődik.

3. December 25 – 26-án (kedd-szerda):
Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.

4. A plébánia iroda december 21-től január 2-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.

5. December 28-án (péntek) közös megemlékező szentmisét tartunk december hónapban eltemetett testvéreinkért.

6. A Cursillo imacsoportok évzáró hálaadásukat 2018. december 29-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják a Szent István templomban. A szentmisét Butsy Lajos atya mutatja be. A szentmise után agapét tartanak a közösségi teremben.

7. December 30-án, (vasárnap) a Szent Családot ünnepeljük. A szentmisék után -akik szeretnék-, megáldjuk a családokat.

 

2018 Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 14.1. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. Nagy öröm látni, hogy oly sokan jönnek a hajnali szentmisékre, melyet szeretettel köszönünk, külön köszönet a ministránsoknak, akik szolgálnak az oltárnál. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.


2. Az újság előfizetéseket szíveskedjenek a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.


3. A Betlehemi Láng a soproni GYSEV pályaudvarra  2018. december 20-án, (csütörtök) 17.45-kor érkezik. 19.00 óráig a váróteremből elvihető.


4. A plébánia iroda 2018. december 21-től, 2019. január 2-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést, kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.


5. A Cursillo imacsoportok évzáró hálaadásukat 2018. december 29-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják a Szent István templomban. A szentmise után agapét tartanak a közösségi teremben.

 

2018 Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2018. december 07.


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3. Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, a sekrestyében jelezzék. A „Hitvallás” egyházmegyei magazin 2019-től megszűnik, csak elektronikusan jelenik meg. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

4. Csütörtökön (dec. 13.) 18.00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen tartjuk a Plébánia Tanácsadó Testületével megbeszélésünket, valamint ekkor köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért. Szeretettel várjuk őket.

5. Pénteken (dec. 14.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust, amelyre szüleiket is várjuk szeretettel.

6. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én (hétfő) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonukba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

7. Akik a „cipős-doboz” segítő és ajándékozási akcióban szeretettel rész vettek, kérjük, hogy jövő vasárnapig az ajándék-dobozokat szíveskedjenek elhozni.

2018 Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2018. november 29.

 


1. Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak, valamint köszönjük a „cipős-doboz” segítő akcióban megmutatkozó szeretetüket.

2. Örültünk a múlt szombati szentségimádáson résztvevőknek, akikkel egy közösséget alkotva tudtunk imádkozni.

3. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

4. Hétköznapokon reggel 6 órakor Rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton reggel 6 órakor és 18.00 órakor lesznek szentmisék, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az adventi időben végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

5. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

6. Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem mindazoknak, akik plébániánk internetes honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Az idei évben vasárnapokra is készültek lelki útravalók, amelyeket az ajtóknál osztanak. Adventi készületünk idei elmélkedéseiben a világosság-sötétség fogalmát, képeit hívjuk segítségül. Hiszen ahogyan szükségünk a fizikai valóságban a fényre, ugyanúgy szükségünk van arra, hogy a kegyelem fénye bevilágítson lelkünkbe.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, vagy a honlapon kinyitott ablakokban megjelenő gondolatok, segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

7. Pénteken (dec. 7.) tartjuk a plébániai közösségi teremben 17.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust.

8. Kérjük, hogy akik szeretnének jövő évi újságokat előfizetni, a sekrestyében jelezzék. A „Hitvallás” egyházmegyei magazin 2019-től csak elektronikusan jelenik meg, a januári utolsó példányt az eddigi előfizetők ajándékba kapják. Az újság előfizetéseket december 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével.

 

2018 Krisztus Király ünnepe, Évközi 34. vasárnap

Feltöltve:  2018. november 23.


1. A mai nappal az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Krisztust.


2. A jövő évre szentmiséket előjegyeztetni továbbra is lehet a plébánián, hivatali órákban.


3. Államigondozott gyermekek megajándékozására segély-, és szeretet akciót hirdetünk. Ők leírták kéréseiket, hogy mit szeretnének karácsonykor. A neveik, kéréseikkel együtt a sekrestyében és a plébánián megtalálhatók. Várjuk azon keresztény testvéreink jelentkezését, aki egy-egy gyermeknek „cipősdoboz” nagyságban névtelenül szívesen adnának ajándékot.