Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2023. március 25.,
Irén, Irisz napja van.

 

Hirdetések

2022. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2022. november 06.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Kedden és szerdán (11.8-án és 9-én) a plébánia hivatal zárva tart.

3.  Vasárnap (nov.13.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

4.  Vasárnap (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5.  A 2023. évre szentmiséket előjegyeztetni november 22-25-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (Figyelem! Nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.)

6.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2023. januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

2022. Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 30.

1.  Kedden (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük kötelességünknek. Templomunkban de. 10.00 és 18.00 órakor lesz szentmise. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.
     A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

2.  Szerda (nov. 2.), Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a város papsága elhunyt lelkipásztorainkért. Templomunkban (Szent István) pedig 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

3.  Szombaton (nov. 5.) a Szent Imre templom búcsúján 18.00 órakor, vasárnap pedig 9.00 órakor várják búcsúi szentmisére a Kedves Híveket a Soproni Szent Imre templomba.

2022. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 23.

1.  Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományokat, melynek összege 335.935 Ft volt.

2.  Pénteken (okt.28.) tartjuk a templom hittantermében 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét!

3.  Szintén pénteken (okt.28.) a délutáni hittanóra miatt a plébánia hivatalban nem lesz ügyfélfogadás.

4.  Pénteken este (okt.28.) 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászokló hozzátartozókat.

5.  Vasárnap (okt.30.) lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat.

6.  Vasárnap a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

7. 
November 26-án (szombat) 9.00-16.00 óráig nyílt napot tartanak Győrben a Brenner János Papnevelő Intézetben (Szeminárium), ahová várják a papi hivatás iránt érdeklődőket, akik megismerhetik a Szeminárium és a kispapok életét. A jelentkezés részletei megtalálhatók a Brenner János Hittudományi Főiskola honlapján bjhf.hu/index.php/15-hirek-esemenyek/500-nyilt-nap-a-brenner-janos-papnevelo-intezetben-2 illetve a faliújságon lévő plakáton.

2022. Évközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 16.

1.  Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat, ami történhet személyesen a plébánián, vagy a templomban található sárga postai csekken, vagy banki utalással. (Banki utalásnál fontos, hogy a közlemény rovatba tüntessük fel az utca házszámot is.) Az utalással kapcsolatos információk megtalálhatók a plébánia weboldalán: http://szentistvansopron.hu/fooldal/egyhazi_ado

2.  Orsolya napi játszóház nagycsoportos gyerekeknek (okt. 19. 16 órától) Szent Orsolya R.K. Gimnázium, Ált. Isk., Óvoda - Deák tér 32. sz. alatt. Részletek a hirdetőtáblán lévő plakáton.

3.  A Szent Orsolya Iskola Sopron rajzpályázatot hirdet nagycsoportos óvodások részére. Részletek a hirdetőtáblán lévő plakáton.

4.  Freiler Vilmosné (Sopron, Mikes Kelemen utca 4. tel: 30/238-9927) szeretné volt férje teljes ruhatárát (akár részleteiben is) ingyenesen felajánlani idősödő korosztály számára. 70 kg-os testalkatú M-es méretű ruhákról van szó. A fenti elérhetőségen tudják az érdeklődők felvenni Freiler Vilmosnéval a kapcsolatot.

5.  Október 28-án pénteken tartjuk a templom hittantermében 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét!

6.  November 26-án (szombat) 9.00-16.00 óráig nyílt napot tartanak Győrben a Brenner János Papnevelő Intézetben (Szeminárium), ahová várják a papi hivatás iránt érdeklődőket, akik megismerhetik a Szeminárium és a kispapok életét. A jelentkezés részletei megtalálhatók a Brenner János Hittudományi Főiskola honlapján
bjhf.hu/index.php/15-hirek-esemenyek/500-nyilt-nap-a-brenner-janos-papnevelo-intezetben-2 illetve a faliújságon lévő plakáton.

 

7. A plébánia hivatalban az ügyfélfogadás 10. 11-14-ig, (betegség miatt) szünetel.

2022. Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 09.

1.  Csütörtökön (okt. 13.) a reggeli szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  Szombaton (okt. 15.) este vendégünk lesz Böcskei Győző atya, aki 18.00 órakor hálaadó szentmisét mutat be templomunkban. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket.

3.  Vasárnap (okt. 16.) a missziók vasárnapját ünnepeljük. Ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Kérjük testvéreink adományait, amellyel az Egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

4.  Vasárnap (okt. 16.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

5.  November 26-án (szombat) 9.00-16.00 óráig nyílt napot tartanak Győrben a Brenner János Papnevelő Intézetben (Szeminárium), ahová várják a papi hivatás iránt érdeklődőket, akik megismerhetik a Szeminárium és a kispapok életét. A jelentkezés részletei megtalálhatók a Brenner János Hittudományi Főiskola honlapján, bjhf.hu/index.php/15-hirek-esemenyek/500-nyilt-nap-a-brenner-janos-papnevelo-intezetben-2 illetve a faliújságon lévő plakáton.

6.  2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz tartozását. További tájékoztatás itt és katolikus.hu/cikk/nepszamlalaskor-valljuk-meg-hogy-katolikusok-vagyunk a faliújságra kihelyezett plakátokon olvasható.

2022. Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 02.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Keddtől (okt. 4.) a korai sötétedés miatt az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

3.  Szombaton (okt. 8.) Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

4.  2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz tartozását. További tájékoztatás: https://katolikus.hu/cikk/nepszamlalaskor-valljuk-meg-hogy-katolikusok-vagyunk

2022. Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2022. szeptember 25.

1.  A Plébánia Hivatal szept. 27-én és 28-án (kedd és szerda) zárva tart.

2.  A Soproni Szentlélek és Szent Mihály Római katolikus Plébánia szeretettel hívja és várja a híveket szept. 29-én (csütörtök) a Szent Mihály templom búcsújára. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa dr. Veres András győri megyéspüspök.
További tájékoztatás a mellékletben csatolt plakáton.

3.  Pénteken (szept.30.) 19 órakor közös megemlékező szentmisét mutatunk be, szeptember hónapban eltemetett testvéreinkért.

4.  A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Buzdítunk mindenkit, hogy a rózsafüzér imádság által kapcsolódjunk be a Szűzanya tiszteletbe és kérjük anyai közbenjárását.

5.  Vasárnap (okt. 2.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

6.  A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 1-jén és 2-án (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 11.30 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a faliújságon kihelyezett plakátokon olvasható.

7.  2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz tartozását. További tájékoztatás a mellékletben csatolt plakáton.

2022. Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2022. szeptember 18.

1.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

2.  A Váratlan Élet c. film vetítésére várják a Kedves Híveket a Szent Imre Plébániára 2022. szeptember 28-án, szerdán 17 órára. A film megtörtént eseményeket feldolgozva egy hölgy életét mutatja be, aki abortuszklinikán dolgozott, majd teljes fordulatot követően életvédővé vált. A filmvetítést beszélgetés követi, melyet Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója vezet. Szeretettel várják a 16 év feletti érdeklődőket, részletek és a film rövid leírása a kitett plakáton olvasható.

 

3. A Soproni Szentlélek és Szent Mihály Római katolikus Plébánia szeretettel hívja és várja a híveket szept. 29-én (csütörtök) a Szent Mihály templom búcsújára. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa dr. Veres András győri megyéspüspök. További részletek a melléklet plakáton.

4.  2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz tartozását.

2022. Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2022. szeptember 11.

1.  Kedden (szept. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

 

2. Jövő vasárnap a délelőtt 8.30-kor kezdődő szentmisén templomunk ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

3.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

4.  Kedden (szept. 13.) a Plébánia Hivatal zárva tart.

2022. Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2022. szeptember 04.

1.  A mai A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Csütörtökön (szept. 8.) ünnepeljük a Szent István templom felszentelésének évfordulóját. Ezért csütörtökön a 18.00 órakor kezdődő szentmisében, melyet Várszegi Asztrik OSB emeritus pannonhalmi főapát mutat be hálát adunk a templomért, megemlékezve mindazokról, akik építették és gondozták, akik benne szolgáltak és imádkoztak, valamint azokról, akik ma is hittel jönnek templomunkba és szerető gondoskodással tevékenykednek benne.

3.  A Deák téri iskolában is, - amely plébániánk területén van, - megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, példaadásukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján. (szentmisenaplót mindenki a hitoktatójától kapja a hittankönyvvel együtt)

4.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

5.  Kedden (09.06.) az esti szentmise után várjuk a hittanterembe a jelenlegi rózsafüzér társulat tagjait és a csoportvezetőket egy rövid megbeszélésre.

6.  Kalendáriumok és falinaptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.