Szent István Plébánia

Ma 2017. június 29.,
Péter, Pál napja van.

 

Hirdetések

2017. Évközi 5. vasárnap

Feltöltve:  2017. február 03.1.    Ma, a szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük kedves testvéreinket. Egyházunk hivatalos imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a keresztény ember felé: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged az Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” Kérjük, hogy kettesével legyenek kedvesek jönni az oltár előtti lépcsőhöz az áldás fogadására.

2.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével.

3.    Február 11-én (szombaton), a Lourdes-i Boldogságos Szűzanya megjelenésének ünnepe lesz. Ezen a napon az esti szentmise után, Lourdes-i körmenetet tartunk. Ez a nap egyben a Betegek Világnapja is, imáikban emlékezzünk meg beteg és szenvedő embertársainkról.

4.    A Győri Egyházmegyében, február 2-án, megalakult az Apor Vilmos Imaszövetség, amelynek tagjai vállalják, hogy új papi és szerzetesi hivatásokért fognak imádkozni. Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak az imaszövetséghez, amelyhez jelentkezési lap található az újságos asztalokon. A jelentkezési lapokat kitöltve, szíveskedjenek leadni a sekrestyében vagy a plébánián.

5.    Házasság Hete programra hívja az érdeklődőket február 5-18. között a Schönstatti Családmozgalom soproni közössége. Részletek a plakátokon megtalálhatók.

6.    Előadást tart Dr. Soós Viktor, február 8-án (szerda) a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában (Petőfi tér 3.). Az előadás címe: A Mindszenty-per. A belépés díjtalan. Várják az érdeklődőket.

 

2017. Évközi 4. vasárnap

Feltöltve:  2017. január 27.
1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.

2.    Az elsőáldozásra és bérmálásra készülő hittanosok szüleit tisztelttel hívjuk, január 30-án, (hétfő) 17.00 órára szülői megbeszélésre, melyet a templomban tartunk.

3.    Kedden az esti szentmisét január hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat.

4.    Csütörtökön (febr. 2.) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét tarjuk. Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutatattak be az Úr templomába. A szentmisében végezzük a gyertyaszentelés szertartását. A megszentelt gyertyákkal körmenetet tartunk a Plébánia Tanácsadó Testületének tagjaival.

5.    Pénteken (febr.3.) Szent Balázs püspök-vértanú emléknapja lesz. A szentmise végén Balázs-áldásban részesítjük testvéreinket, valamint a jövő hétvégén szentmisék végén is.

6.    Templomunkban az újságos asztalokon található jelentkezési lap az Apor Vilmos Imaszövetségbe. Kérjük, kitöltve szíveskedjenek leadni a sekrestyében vagy a plébánián.

7.    Házasságban élni jó. Egy életre igent mondani bátorság és nagy kaland. A Schönstatt Apostoli mozgalom soproni családegyesülete, a Pro Família Egyesület kéthetes programsorozatot hirdet a Házasság Hete Országos Rendezvény keretében Sopronban. A rendezvény célja évek óta országszerte az, hogy felhívja a figyelmet a házasság értékére, kiálljon mellette, és a párok számára frissítő, kapcsolatépítő lehetőségeket kínáljon. Sopronban, először most indul útjára a Szerelmi Kalandtúra elnevezésű eseménysor, amibe regisztrálás útján kapcsolódhatnak be a párok. A nyitóprogram február 05-én, vasárnap délután lesz a Szent Orsolya Iskola dísztermében. A plakátokon részletesen megtalálhatók a programok.

2017. Évközi 3. vasárnap

Feltöltve:  2017. január 20.1.    Az elmúlt héten, hétfőn a Plébánia Tanácsadó Testületével ülést tartottunk, amelyen elfogadásra került az elmúlt év zárszámadása és az idei év költségvetése. A hivatalos dokumentumokat felterjesztettük püspöki jóváhagyásra.


2.    Az elsőáldozásra és bérmálásra készülő hittanosok szüleit tisztelttel hívjuk, január 30-án, (hétfő) 17.00 órára szülői megbeszélésre, melyet a templomban tartunk.

 

2017. Évközi 2. vasárnap

Feltöltve:  2017. január 13.1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.


2.    Sopronban január 16-21. között lesz megtartva az imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az ökumenikus imádságok  17.00 órakor kezdődnek a plakáton szereplő rend szerint.


3.    Az Árpád-házi Szent Margit templom búcsúját jan. 18-án (szerda) a 18.00 órakor kezdődő szentmisében ünnepeljük a város papjaival együtt, és jövő vasárnap (jan. 22.) de. 11.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisében. Minkét napon szeretettel várják a testvérek. A búcsúi szentmise miatt, szerdán nem lesz szentmise templomunkban.


4.    Az elsőáldozásra és bérmálásra készülő hittanosok szüleit tisztelttel hívjuk, január 30-án, (hétfő) 17.00 órára szülői megbeszélésre, melyet a templomban tartunk. 

2017. Urunk megkeresztelkedése

Feltöltve:  2017. január 06.

 

 


1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2.    Pénteken a szentmise után Fatimai körmenet tartunk.

 

2017. Mária Istenanyasága, Újév

Feltöltve:  2016. december 29.1.    Január 6-án (péntek) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételét mindenki tekintse fontosnak. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melynek keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk azokat öntapadós címkéket, amiket a megáldott házak bejárati ajtajára lehet felragasztani. Ezen található a tárgyi év: 2017, valamint C+M+B, Chistus Mansionem Benedicat - Krisztus áldása legyen a lakáson. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével vihetnek belőle.


2.    Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.


3.    Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepét tartjuk, és a Rózsafüzér-társulat imaórája is a jövő vasárnap lesz megtartva.

 

2016. Urunk születése, Karácsony ünnepe

Feltöltve:  2016. december 23.
1.    Dec. 26-án, karácsony másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.

2.    A plébánia iroda december 21-től január 3-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.

3.    A Cursillo imacsoportok év végi hálaadásukat december 29-én (csütörtök) de. 10.00 órakor tartják templomunkban. A Te Deum után agapét tartanak a közösségi teremben.

4.    Dec. 30-án (péntek) közös megemlékező szentmisét tartunk e hónapban elhunyt testvéreinkért.

5.    Dec. 31-én, (szombat) a polgári év utolsó napja lesz, Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Ezen a napon tartjuk az év végi hálaadást 17.00-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.

6.    Jan. 1-jén, (vasárnap) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának ünnepét üljük.

 

2016. Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2016. december 15.


1.    A plébánia iroda december 21-től január 3-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.

2.    A Betlehemi Láng, a soproni GYSEV állomásra  december 23-án (péntek) 14.37-kor érkezik.

3.    Dec. 24-én (szombat) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazoknak jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Meghitt volt és örömteli. Sokan jártuk együtt az adventi utat. Kívánjuk, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessék meg az Üdvözítő Krisztus.


A SZENT ISTVÁN TEMPLOM ÜNNEPEI


December 24. (szombat):

•    16.00 óra:     Pásztorjáték;
•    18.00 óra:    Szentmise a Balfi úti Szociális Otthonban;
•    23.30 óra:    A HARMONIA SACRA - templomunk kórusa előadásában
                        karácsonyi dallamok hangzanak fel;
•    Éjfélkor:    Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje;


December 25 – 26. (vasárnap és hétfő):

•    Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.

2016. Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2016. december 09.


1.    A mai napon 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.    A 2017. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

4.    Szerdán (dec. 14.) 18.00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen tartjuk a Plébánia Tanácsadó Testületével megbeszélésünket, valamint ekkor köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért.

5.    Pénteken (dec. 16.) 17.30 órakor adventi jótékonysági koncert lesz templomunkban a Kőszegi úti Tagóvoda szervezésében. Szeretettel várnak mindenkit.

6.    A Cursillo imacsoportok év végi hálaadásukat december 29-én (csütörtök) de. 10.00 órakor tartják templomunkban. A Te Deum után agapét tartanak a közösségi teremben.

 

2016. Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2016. december 02.


 

1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.    Csütörtökön a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepét tartjuk, a reggel 6 órakor kezdődő rorate szentmisében.

4.    A 2017. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

5.    Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

6.    A 2017. évre a szentmisék előjegyzése betelt, ezért sajnos nem tudunk már elfogadni miseszándékot a jövő évre.


≈ ≈ ≈


7.    Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 18.00 órakor az orsolyita templomban búcsúi püspöki szentmise kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenet lesz a várkerületi Mária oszlophoz, ahol Dr. Veres András megyéspüspök úr megáldja a felújított szobrot, és római mintára annak megkoszorúzása történik meg. Az ünnepre szeretettel hívják a testvéreket!