Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2020. április 03.,
Buda, Richárd napja van.

 

Hirdetések

2019. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2019. november 10.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.  Szerdán (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  A Soproni Szent István templom Ifjúsági Zenekara „Gyertek Ifjak Krisztushoz” várja azokat a különféle hangszereken játszó fiatalokat, akik szívesen bekapcsolódnának a zenekar életébe és szívesen zenélnek a kéthetenként vasárnap 8:30-kor kezdődő „gitáros” szentmiséken. Továbbá várjuk azokat is, akik nem játszanak hangszeren, de a zenekar munkáját segítve énekükkel dicsőítik az Istent. A zenekari-énekkari próbák kéthetente szombaton 16 órától vannak, a másnapi zenekari szentmise előestéjén a templom hittantermében. A zenekar rövid bemutatkozása:  http://szentistvansopron.hu/zenei-elet/ifjusagi

4.  A 2020. évre szentmiséket előjegyeztetni november 19-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali órákban. A szentmise stóladíja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján 2019. január 1-től egységesen 3.000 Ft.

2019. Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2019. november 03.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2.  Kedden (nov. 5.) a Szent Imre templomban 18.00 órakor ünnepi koncelebrált búcsúi szentmisét mutat be a Város papsága. Szeretettel várnak mindenkit.


3.  Pénteken (nov.8.) tartjuk a plébániai közösségi teremben (hittanterem) 16.00 órától az elsőáldozásra készülők részére, a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük, hogy az elsőáldozásra készülő gyermekek kötelezően jelenjenek meg.

A szentmise után pedig a felnőtt hittanosokat várjuk, számukra 19. 00 órától kezdődik a szentségfelkészítő kurzus.

2019. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2019. október 27.

1. A mai vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2. A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

3. Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományokat, melynek összege 255.580 Ft volt.

4. Csütörtökön 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

5. Pénteken (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük kötelességünknek. Templomunkban a szentmisék az ünnep előestéjén 18.00 órakor; nov. 1-jén de. 8.30 és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.
A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

6. Szombaton (nov. 2.), Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály temető kápolnájában szentmisét mutat be a Város papsága. Templomunkban 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

7. Halottak napjának előestéjén, november 1-jén, pénteken este 7 órakor ad koncertet a Bencés/Nagyboldogasszony-templomban a 190 éves Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar.  Szeretettel hívnak mindenkit erre a meghitt, közös emlékezésre! A belépő ára 2.500 Ft. Részletek a faliújságon olvashatók.

6. A Szent Imre templom búcsúját 2019. november 5-én (kedd) 18 óra és 10-én (vasárnap) 9 óra ünneplik. Részletes tájékoztatás a kihelyezett plakátokon olvasható.

 

2019. Évközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2019. október 20.

1. Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

2.  A Soproni Szent István templom Ifjúsági Zenekara „Gyertek Ifjak Krisztushoz” várja azokat a különféle hangszereken játszó fiatalokat, akik szívesen bekapcsolódnának a zenekar életébe és szívesen zenélnek a kéthetenként vasárnap 8:30-kor kezdődő "gitáros" szentmiséken. Továbbá várjuk azokat is, akik nem játszanak hangszeren, de a zenekar munkáját segítve énekükkel dicsőítik az Istent. A zenekari-énekkari próbák kéthetente szombaton 17 órától lennének, a másnapi zenekari szentmise előestéjén a templom hittantermében. Az első próba jövő héten szombaton (26-án) 17 órakor kezdődik. A zenekar rövid bemutatkozása:

http://szentistvansopron.hu/zenei-elet/ifjusagi

3.  A 2020. évre szentmiséket előjegyeztetni november 19-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

4. Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi hozzájárulás (egyházi adó) befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Szeretettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat, ami történhet személyesen, vagy a templomban található sárga postai csekken, vagy banki utalással.

5.  A Szent Imre templom búcsúját 2019. november 5-én (kedd) 18 óra és 10-én (vasárnap) 9 óra ünneplik. Részletes tájékoztatás a kihelyezett plakátokon olvasható.

 

2019. Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2019. október 13.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo imacsoport.

2.  Hétfőn (okt. 14.) nem lesz szentmise templomunkban.

3.  Venezuelából indult keresztény kezdeményezésre október 18-án (péntek) világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért, de. 9 órakor, ahol éppen tartózkodnak. A meghirdetés gondolata Szent Pio atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Lehetőség szerint a hittanórákon imádkozni fogják hittanosaink is a rózsafüzért, valamint október 18-án (pénteken) 18:15-től templomunkban is közösen imádkozunk fiataljainkkal a békéért és az egységért. Kérem, az ifjúságot jöjjenek el és kérve a Szűzanyát, imádkozzuk együtt az esti rózsafüzért.

4.  Jövő vasárnap (okt. 20.) a missziók vasárnapját ünnepeljük. Ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink adományait, amellyel az Egyház világméretű missziós munkáját támogatják.

 

2019. Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2019. október 06.

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2. Kedden (okt. 8.) Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

3. Szerdán (okt. 9.) 18.00 órakor szülői értekezletet (megbeszélést) tartunk a Soproni Szent István templom hittantermében a Deák Téri Általános Iskola jelenlegi 3-os hittanos tanulók szülei számár az elsőáldozással kapcsolatban.
                           
4. Vasárnap (okt. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5. A Soproni Szent István Plébánia várja azok jelentkezését, akik bekapcsolódva a felnőtt hitoktatásba a beavató szentségekben szeretnének részesülni (keresztség, bérmálás). Azokat az érdeklődőket is várjuk, akik már elnyerték a keresztéget, de valamilyen oknál fogva nem jutottak el az elsőáldozásig és a bérmálkozásig. A szentségekre való felkészítést a plébánián (hittanterem) tartjuk kéthetente pénteken 17 órától, a téli időszámítástól pedig 19 órától. Jelentkezni lehet még a jövő hét folyamán Bajkai Csaba plébánosnál. Az első előadás időpontja okt. 11. 17:00 óra

6. Venezuelából indult keresztény kezdeményezésre október 18-án (péntek) világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért, de. 9 órakor, ahol éppen tartózkodnak. A meghirdetés gondolata Szent Pio atyától származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Lehetőség szerint a hittanórákon imádkozni fogják hittanosaink is a rózsafüzért, valamint október 18-án (pénteken) 18:15-től templomunkban is közösen imádkozunk fiataljainkkal a békéért és az egységért. Kérem, az ifjúságot jöjjenek el és kérve a Szűzanyát, imádkozzuk együtt az esti rózsafüzért.

 

2019 Évközi 26.vasárnap

Feltöltve:  2019. szeptember 29.

1. Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan készítettünk szentírási idézeteket, amelyek az idei évben az evangéliumokból valók. A templomból való kivonuláskor vigyünk belőlük és elmélkedjünk a kapott idézeten.

2. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba, - amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül -, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán.

3. Kalendáriumok és fali naptárak vásárolhatók az újságos asztaloknál.

4. A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 5-én és 6-án (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 10.00 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a kihelyezett plakátokon olvasható.

5. A Soproni Szent István Plébánia várja azok jelentkezését, akik bekapcsolódva a felnőtt hitoktatásba a beavató szentségekben szeretnének részesülni (keresztség, bérmálás). Azokat az érdeklődőket is várjuk, akik már elnyerték a keresztéget, de valamilyen oknál fogva nem jutottak el az elsőáldozásig és a bérmálkozásig. A szentségekre való felkészítést a plébánián (hittanterem) tartjuk kéthetente pénteken 17 órától, a téli időszámítástól pedig 19 órától. Jelentkezni a jövő hét folyamán Bajkai Csaba plébánosnál lehet. Az első előadás időpontja október 11. 17:00 óra

6. A 9. évfolyamos tanulók részére, akik az elmúlt hetekben jelentkeztek a bérmálkozási felkészítőre egy külön csoport lesz. A foglalkozások napjának és időpontjának (rövid) megbeszélésére várom a jelentkezőket (és akár szüleiket) október 3-án (csütörtök) 18:00 órára a Soproni Szent István Plébánia hittantermébe.

2019 Évközi 25.vasárnap

Feltöltve:  2019. szeptember 22.

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapját tartjuk. Ez a nap arra is figyelmeztet minket, hogy különös tisztelettel vegyük kézbe a Bibliát, figyeljünk mindig Isten, élő szavára. Ne csak olvassuk és hallgassuk, hanem váltsuk tettekre, amire tanít és ösztönöz.

3. Szintén jövő vasárnap (szept. 29.) 16 órakor a Bencés templomban Hortobágyi Cirill OSB pannonhalmi főapát ünnepi szentmisét mutat be és emléktáblát avat Dr. Endrédy F. Csanád OSB tiszteletére. A szentmisére és az emléktábla avatásra szeretettel várják a híveket. További részletek a faliújságon elhelyezett plakáton.

2019 Évközi 24.vasárnap

Feltöltve:  2019. szeptember 15.

1. A Deák-téri iskolában is, - amely plébániánk területén van,- megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián és Iván Izabella hittanárok végzik. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, példaadásukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján.

2. A Villa sori Nepomuki Szent János kápolna felszentelésének 120. évfordulóját szept. 17-én (kedd) 18.00 órakor tartják. Részletek a faliújságon lévő plakáton.

2019 Évközi 23.vasárnap

Feltöltve:  2019. szeptember 08.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - imacsoport.

2.  A Táncsics utcai Jézus Szíve templomban a Megváltós Nővérek alapítója, Eppinger Mária Alfonza anya boldoggá avatásának első évfordulójának ünnepe lesz szeptember 9-én, hétfőn. 17 órától szentségimádási órát vezetnek a Megváltós Nővérek, majd 18 órakor ünnepi szentmise lesz a város papságával, Turner Lajos fertődi plébános úr vezetésével, szentbeszédet mond: Both Zoltán városkáplán. Részletek a kitett plakáton olvashatók, szeretettel várják a Kedves Híveket!

3.  Pénteken templomunkban az esti szentmiséhez kapcsolódóan Fatima-i körmenet tartunk.

4.  "NEKünk érték a család!" címmel Egyházmegyei Családi Napra várják a családokat 2019. szeptember 14-én, szombaton 9-16 óráig a győri Apor Vilmos Iskolaközpontba (Győr, Pátzay Pál u. 46.), ahol többek között bemutatkoznak az Egyházmegyében működő házas- és családcsoportok, családokkal foglalkozó lelkiségi mozgalmak. Gyerekeknek, fiataloknak korosztályos programokra, szentmisére, közös ebédre, előadásra, dicsőítésre várjuk az érdeklődőket. A szervezők az ebéd miatt a családok regisztrációját kérik szeptember 8-ig a Győri Egyházmegye weboldalán. Az Egyházmegyei Családbizottság nagy szeretettel várja a Családokat!