Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

Hirdetések

2013 Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2013. október 06.



1. Kedden Magyarország Nagyasszonyának főünnepét tartjuk, szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit.

 

†   †   †

 


2. Az Isteni Megváltóról nevezett Nővérek és a Szent Imre Plébánia szeretettel hív mindenkit, október 10-én (csütörtök) 18.00 órakor a felújított Jézus Szíve templom és az új orgona megáldására. A szentmise főcelebránsa Dr. Pápai Lajos megyéspüspök úr.


3. A Szent Imre templomban folytatódik a „Hit Éve” előadássorozat, melynek keretében október 11-én (péntek) 19.00 órakor, Bognár István atya tart előadást „Hiszek a Szentlélekben, az egy, szent, apostoli Anyaszentegyházat” címmel.

 

2013 Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2013. szeptember 29.


1. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba-, amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül-, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán. A rózsafüzért 18.15 órakor kezdjük.


2. Szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket, első pénteken Jézus Szentséges Szívét köszöntjük.


†   †   †


3. A Szent Domonkos templom Rózsafüzér Királynője búcsúját, október 5-én és 6-án (szombat, vasárnap) tartják. Szombaton 18.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a rózsafüzéres gyertyás körmenet.


4. A Szent Margit Plébánia zarándoklatot szervez október 5-én (szombat) az Őrségbe. Jelentkezni lehet a Szent Margit Plébánián.


5. Az Isteni Megváltóról nevezett Nővérek és a Szent Imre Plébánia szeretettel hív mindenkit, október 10-én (csütörtök) 18.00 órakor a felújított Jézus Szíve templom és az új orgona megáldására. A szentmise főcelebránsa Dr. Pápai Lajos megyéspüspök úr.


A programok részletesen megtalálhatók a hirdetőtáblákon.
 

2013 Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2013. szeptember 22.


1. Vasárnap 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Szeptember 28-án, (szombat) „Jövőnk a családban születik" jelmondattal egyházmegyei családi napot rendeznek Győrben, a Káptalandombon, a Püspökvár kertjében. A rendezvény de. 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. Szeretettel várják a családokat.


3. A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 29-én (vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melyet Butsy Lajos fertőrákosi plébános, fegyházlelkész mutat be. Szeretettel várják a kedves híveket és képviselő testület tagjait a szentmisére és az azt követő agapéra.


4. A Corvinus rádió hullámhosszán (104,6 MHz) a Katolikus rádió szól. Mindenkinek szeretettel ajánljuk.


5. Az idei évben is megrendezik október 19-én a „Keresztény szüreti bált”. A plakát megtalálható a hirdetőtáblákon.
 

2013 Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2013. szeptember 15.

 

 
1. Hétfőn Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanú emléknapja lesz.


2. Szerdán nem lesz templomunkban szentmise.


3. Pénteken a koreai vértanúkra emlékezünk.
 

2013 Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2013. szeptember 08.


1. Vasárnap 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk, csütörtökön Szűz Mária szent nevének emléknapja lesz.


3. Péteken az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.


4. Szeptember 14-én, (szombat) Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe van.


5. A Deák-téri iskolában szeptember 9-től (hétfő), minden évfolyamnak megkezdődik a hitoktatás. Az osztályoknak csatlakozó órában van lehetősége részt venni a hittanórákon. A hittanórák beosztása a templom-, ill. az iskola hirdetőtábláin megtalálható. A hitoktatást az idei tanévtől a Deák-téri iskolában Vizer Krisztián hittanár végzi. Tudnunk, kell, - amit az egyház szabályzata előír-, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt kereszténnyé válás krisztusi útján.

 

†   †   †

 

6. A Szent Imre templomban folytatódik a Hit éve előadássorozat, melynek keretében szeptember 13-án (péntek) 19.00 órakor, Bognár István atya tart előadást „Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban III. címmel.


7. Szeptember 14-15-én, Fájdalmas Szűzanya ünnepén tartják Fertőszentmiklóson a Szeredi Kápolna búcsúját. Szombaton 19.00 órakor és vasárnap de. 10.00 órakor lesznek ünnepi szentmisék.


A lelki programok részletesen megtalálhatók a hirdetőtáblákon.
 

2013 Évközi 22. vasárnap

Feltöltve:  2013. szeptember 01.


1. Szeptember 8-án (vasárnap) Kisboldogasszony ünnepén van templomunk felszentelésének ünnepe. Minden szentmisében hálát adunk 70 éves templomunkért és kérjük a Boldogságos Szűzanya, valamint Szent István Király közbenjárását.


2. Ugyancsak szeptember 8-án, (vasárnap) hálaadó életvédő ökumenikus istentiszteletet tartanak a Szent Erzsébet kórház kápolnájában 15.00 órakor.


3. A Deák-téri iskolában a szeptember 2-tól (hétfő), az első és ötödik évfolyamnak, szeptember 9-től (hétfő), pedig minden évfolyamnak megkezdődik a hitoktatás. Az osztályoknak csatlakozó órában van lehetősége részt venni a hittanórákon. A hittanórák beosztása a templom-, ill. az iskola hirdetőtábláin megtalálható. A hitoktatást az idei tanévtől a Deák-téri iskolában Vizer Krisztián hittanár végzi. Tudnunk, kell, - amit az egyház szabályzata előír-, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt kereszténnyé válás krisztusi útján. Jövő vasárnap a 8.30 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t. Kérjük a diákokat, hogy ezen a szentmisén vegyenek részt.


4. A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek, kedd – csütörtök de. 9-11 óráig, szerda- péntek 15-17 óráig.
 

2013 Évközi 21. vasárnap

Feltöltve:  2013. augusztus 25.


1. Templomunk búcsújával kapcsolatban megköszönöm a kedves hívek nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Azt a sok felajánlott süteményt, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a képviselőtestület azon tagjainak, akik segítettek az ünnep előkészítésében. Kedves munkatársaimnak külön megköszönöm az ünnep kapcsán végzett odaadó szolgálatukat: kispapunknak-Balázsnak, a kántoroknak és énekkarnak, a sekrestyés asszonynak és ministránsaimnak. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.


2. Vasárnap 18.00 órától imaóra lesz a Cursillo-csoporttal.


3. Péteken közös megemlékező gyászmisét mutatunk be ebben a hónapban elhunyt testvéreinkért.


PLÉBÁNIÁK PROGRAMJAI:


4. A Szent Margit plébánia szeptember 7-én, zarándoklatot szervez a felvidéki Nagyszombat városba. Részvételi díj 4.500 Ft. A program részletezve olvasható a hirdetőtáblán.


5. A Szent György templomban, szeptemberben minden vasárnap de. 11 órakor görög-katolikus szent liturgiát tart, Sereghy János gör.kat. parochus, esperes úr. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon megtalálható.

 

Emlékkönyv a templomszentelés 70. évfordulójára

Feltöltve:  2013. augusztus 20.

 

 

A Szent István Plébánia kiadásában megjelent

 

ISTEN HAJLÉKA AZ EMBEREK KÖZÖTT címmel

 

jubileumi emlékkönyv

 

1943 - 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a kiadvány 1500 Ft-ért kapható a sekrestyében vagy a plébánián

  

2013 Évközi 20. vasárnap

Feltöltve:  2013. augusztus 18.

 


1. 2013. augusztus 20-án, (kedd) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Szentmisék de. 10.00 órakor és 16.00 órakor lesznek. A 16.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisét megyésfőpásztorunk DR. PÁPAI LAJOS püspök úr mutatja be a vele koncelebráló atyákkal. A szentmise keretében templomunk felszentelésének 70. évfordulóján megáldja és megszenteli a felújított falakat, és ezzel lezárul az előző év búcsúján meghirdetett „Szent István év”. A szentmise befejeztével Püspök Atya megáldja a kenyeret és a bort, majd aranymisés áldásban részesít minket. Ezt követően kerül sor a városi ünnepségre, amikor kivonulunk Szent István Király szobrához, ahol ünnepi beszédet mond: Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő; közreműködik: Horváth László a soproni Petőfi Színház színművésze. Majd tiszteletünk jeleként virágkoszorúkat helyezünk el. Az ünnepség után agape várja a megjelent vendégeknek. Ehhez kérjük kedves híveink felajánlását, akik süteményeket tudnak készíteni és hozni szeretettel fogadjuk. Ezen felajánlásokat hétfőn az esti mise előtt vagy után szíveskedjenek elhozni. Ministráns próbát ugyancsak hétfőn, az esti szentmise után tartunk. Augusztus 20-án 14.00 - 18.00-ig lezárják a Fraknói utca elejét a városi ünnepség miatt, ezért a templom előtti parkolók sem hasznalhatók ebben az időben.

 

2. Örömmel tudatjuk kedves testvéreinkkel, hogy a templom felszentelésének 70. évfordulójára emlékkönyvet jelentettünk meg „Isten hajléka az emberek között” címmel, amely összefoglalja és feldolgozza a 70 esztendős templom történetét, az építéstől napjainkig, benne azon lelkipásztorok gondolataival, akik e templomból indultak a papság felé, vagy akik e falak között szolgáltak. Sok kép őrzi őseink munkáját és a templom jelenét. Ez a könyv 1 500 Ft-os áron megvásárolható lesz búcsú napján délután a plébánia sátránál, ahova szeretettel várunk mindenkit süteményre és üdítő fogyasztásra is. A későbbiekben pedig a sekrestyében, ill. a plébánián is vásárolható lesz a kiadvány.

 

Hálával, imával és örömmel készüljünk Szent István Királyunk ünnepére!

 

2013 Évközi 19. vasárnap

Feltöltve:  2013. augusztus 11.



1. 2013. augusztus 13-án, (kedd) az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk. Szeretettel hívjuk a Szűzanyát tisztelő kedves híveket.


2. 2013. augusztus 15-én, (csütörtök) Nagyboldogasszony ünnepét tartjuk. Szerdán, az ünnep vigíliáján és csütörtökön 19.00 órakor ünnepi szentmisék lesznek templomunkban.


3. 2013. augusztus 20-án, (kedd) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel. Akik süteményeket tudnak hozni, szeretettel fogadjuk. Ők aug. 19-én (hétfő) az esti órákban szíveskedjenek ezeket elhozni, hogy plébániánk közössége nevében tudjuk megkínálni a jelenlévőket.


VÁROSI PROGRAMOK:

4. A Nagyboldogasszonyról nevezett Bencés-templom búcsúi ünnepével kapcsolatban ünnepség sorozat kezdődik augusztus 15-től. Részletes program megtalálható a hirdetőtáblákon.


5. Nagyboldogasszony búcsút tartanak Kópházán, augusztus 14-én és 15-én. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon megtalálható.