Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

Hirdetések

2013 Úrnapja vasárnap

Feltöltve:  2013. június 02.


1. A szentmise befejeztével tartjuk az úrnapi körmenetet az Oltáriszentségben köztünk élő Krisztussal. Mindannyian énekkel és imádással legyünk az Eucharisztikus Jézus iránt. Szeretettel köszönjük mindazok segítségét, akik munkájukkal és áldozatukkal teszik széppé ünnepünket. Isten áldása kísérje mindnyájuk életét!


2. Szerdánként továbbra is imádkozzuk a zsolozsmát a szentmise után.


3. Június hónap, Jézus Szentséges Szívének van szentelve. Ezért minden pénteken a szentmise előtt 18.45 órától imádkozzuk a Jézus Szíve litániát.


4. Pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe lesz.


5. A II. félévi újság előfizetéseket szíveskedjenek befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.


6. Folytatjuk a „Szent István év 2012-2013” lelki programjait június 9-én (vasárnap), a 19.00 órakor kezdődő szentmisén. Az elmélkedés címe: „Egyházi rend szentsége és a templom kapcsolata” A szentmisét és a szentbeszédet Pados József atya, komáromi plébános úr tartja, aki 1965-71-ig volt templomunk káplánja. A szentmisét követően elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát, és szentségi áldással ér véget a liturgia. A jövő vasárnapi perselyadományokat templomunk belső felújítására gyűjtjük.


7. A templombelső felújítása a holnapi naptól kezdődik. Először a szentély állványozása történik meg, majd a festési előkészületek és a festés. Ezért a hétköznapi szentmiséket a hittanteremben tartjuk. A szombati és a vasárnapi szentmisék természetesen már itt a templomban lesznek. A felújítással járó kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük.

 

2013 Szentháromság vasárnap

Feltöltve:  2013. május 26.


1. Hétfőn nem lesz templomunkban szentmise.


2. A májusi litániákra továbbra is várjuk szeretettel a Szűzanyát köszöntő testvéreinket. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk. Péteken lesz az utolsó májusi litánia.


3. Jövő vasárnap Úrnapja lesz, Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe. A 8.30 órakor kezdődő szentmise után tartjuk az úrnapi körmenetet. A 10 órás szentmise elmarad. Kérjük kedves mindnyájukat, hogy az úrnapi oltárok feldíszítésében és virágszirmok gyűjtésében segítségünkre legyenek. Virágszirom-hintésre az elsőáldozó kisleányokat kérjük. Részükre és a ministránsok részére próbát tartunk itt a templomban, pénteken 18.00 órától. Akik az úrnapi oltárok feldíszítéséhez virágokat, virág-szirmokat tudnak ajándékozni, a hét második felében szíveskedjenek elhozni. Hálásan köszönjük segítségüket.


4. Úrnapja miatt a „Szent István év” lelki programjai közül a következőt június második vasárnapján, (június 9.) tartjuk. Meghívott vendégünk Pados József c. apát, komáromi plébános lesz, aki a Szent István templom egykori káplánja volt.


5. A templombelső felújítására május hónap folyamán megkaptuk a Győri Egyházmegyei Hivatal engedélyét. Így a munkák június 3-án (hétfő) kezdődnek, melyről bővebben a jövő vasárnap szólunk.

 

2013 Pünkösdvasárnap

Feltöltve:  2013. május 19.


1. Holnap pünkösdhétfőn is vasárnapi miserend lesz templomunkban. Az esti szentmise után képviselőtestületi ülést tartunk.


2. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.


3. A májusi litániákra továbbra is várjuk szeretettel a Szűzanyát köszöntő testvéreinket.


4. Csütörtökön a Győri Bazilikában ünnepeljük Boldog Apor Vilmos püspök vértanút. Az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik.


5. Pénteken 17.00 órától próbát tartunk a bérmálkozók részére. Gyónásukat is ezen a napon végzik el. Templomunkban a bérmálás, jövő vasárnap, Szentháromság ünnepén, de. 10 órakor kezdődő szentmisében lesz. A bérmálás szentségét Dr. Rédly Elemér pápai prelátus úr szolgáltatja ki. Kérünk mindenkit, hogy jövő vasárnap a bérmálási szentmisén, a szülők és bérmaszülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Ezen a szentmisén csak az általunk felkért fényképész működhet, ezért kérünk mindenkit, hogy további fényképezésekkel ne zavarja a szentmise méltóságát. A képviselőtestület tagjait szeretettel hívjuk a bérmálást követő fogadásra a hittanterembe.


†    †    †


6. A Szent Margit Plébánia „Egyházközségi napot” tart 2013. május 20-án, pünkösdhétfőn. A részletes program a hirdetőtáblán megtalálható.


7. 2013. május 25-én, (szombat) a Kismartoni Egyházmegye és több soproni plébánia közös szervezésében sor kerül a „Templomok éjszakája” színes rendezvényre. Egy éjszaka, amikor más szemmel nézhetjük templomainkat. Ausztriában, több éves hagyománya van már, két éve pedig, több soproni templom is bekapcsolódik a rendkívüli programba. A részletekről a programfüzetekben tájékozódhatnak.
 

2013 Húsvét 7. vasárnap, Urunk mennybemenetele

Feltöltve:  2013. május 12.



1. Vasárnap, 18.00 órától imaórát tart a Cursillo – csoport.


2. A májusi litániákra továbbra is várjuk szeretettel a Szűzanyát köszöntő testvéreinket és egyben megköszönjük nagyszámú jelenlétüket. Hétfőn az esti szentmise végén Fatima-i körmenetet tartunk.


3. Kedden 14.00 órától bérmálási vizsgán vesznek részt a bérmálandók. Imádkozzunk értük, hogy felkészülésükben segítse őket a Szentlélek Isten.


4. Pénteken 17.00 órától próbát tartunk a bérmálkozók részére. Templomunkban a bérmálás május 26-án, Szentháromság vasárnapján, de. 10 órakor kezdődő szentmisében lesz. A bérmálás szentségét Dr. Rédly Elemér pápai prelátus úr szolgáltatja ki.


5. Jövő vasárnap Pünkösd ünnepét üli Egyházunk.


6. Zarándoklatot szerveznek Rómába, 2013. augusztus 24-28-ig. Jelentkezni július 15-ig lehet, Horváth Istvánné, Erzsébet asszonynál. Részletes tájékoztatás található a hirdetőtáblákon.

2013 Húsvét 6. vasárnap

Feltöltve:  2013. május 05.



1. Folytatjuk a „Szent István év 2012-2013” lelki programjait május 5-én, (vasárnap) a 19.00 órakor kezdődő szentmisén. Az elmélkedés címe: „A Boldogságos Szűz Mária palástja alatt.” A szentmisét és a szentbeszédet Szarka Gábor atya, agyagosszergényi plébános úr tartja. A szentmisét követően a Lorettoi litániát énekeljük, és szentségi áldással ér véget a liturgia.


2. A májusi litániákra szeretettel hívjuk kedves testvéreinket, melyeket a szentmisék előtt 18.45 órától végzünk.


3. Jövő vasárnap elsőáldozás lesz templomunkban a de. 10 órakor kezdődő szentmisén. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a szülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Az elsőáldozási szentmisén csak az általunk felkért fényképész működhet, ezért kérünk mindenkit, hogy további fényképezésekkel ne zavarja a szentmise méltóságát. Az elsőáldozók részére próbát tartunk pénteken 16.00 órától, és ekkor végzik el első szentgyónásukat is.


4. Szeretettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük az édesanyákat és nagyanyákat, akiket a mai napon különösen is tisztelünk. Kívánom, és ezért imádkozom, hogy az Úristen bőséges áldása kísérje mindennapi életüket. A Boldogságos Szűzanya alázatos és odaadó példája vezesse őket szép hivatásukban, melyben érezzék mindig az Ő anyai pártfogását.
 

2013 Húsvét 5. vasárnap

Feltöltve:  2013. április 28.



1. Kedden 19.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be elhunyt testvéreinkért, akiket ebben a hónapban szólított magához az Úr, vagy ebben a hónapban végeztük temetési szertartásukat. Várjuk szeretettel gyászoló hozzátartozóikat.


2. A hét folyamán megkezdjük május hónapját, amely a Szűzanyának van szentelve. Ezért a hétköznapi esti szentmisék előtt tartjuk 18.45 órától a Loretto-i litániát, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntve. Az ének szavaival hívunk mindenkit: „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek…”!


3. Elsőpéntek lesz, amikor Jézus Szentséges Szívét köszöntjük. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van.


4. Ugyancsak pénteken az elsőáldozók részére templomi próbát tartunk 17.00 órától. Kérjük, hogy minden elsőáldozásra készülő gyermek vegyen részt a próbán.


5. Folytatjuk a „Szent István év 2012-2013” lelki programjait május 5-én (vasárnap), a 19.00 órakor kezdődő szentmisén. Az elmélkedés címe: „A Boldogságos Szűz Mária palástja alatt.” A szentmisét és a szentbeszédet Szarka Gábor atya, agyagosszergényi plébános úr tartja. A szentmisét követően elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát, és szentségi áldással ér véget a liturgia. A jövő vasárnapi perselyadományokat templomunk belső felújítására gyűjtjük.

 

2013 Húsvét 4. vasárnap

Feltöltve:  2013. április 21.


 

1. Szerdán nem lesz templomunkban szentmise, mert ezen a napon ünnepeljük közösen a Szent György templom búcsúnapját.


2. Pénteken 17.00 órától próbát tartunk az elsőáldozók részére. Kérjük, hogy minden elsőáldozásra készülő gyermek vegyen részt a próbán.


3. A Szent György templom búcsúját a héten, szerdán és jövő vasárnap tartják. Szerdán 18.00 órakor az ünnepi szentmisét Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek úr mutatja be Sopron Város papságával; szombaton 18.00 órakor Dr. Cserháti Ferenc püspök úr; jövő vasárnap 10.00 órakor Erdész Ferenc kanonok úr mutat be ünnepi szentmisét. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon megtalálható.
 

2013 Húsvét 3. vasárnap

Feltöltve:  2013. április 14.


1. Vasárnap 18.00 órától imaórát tart a Cursillo - csoport.


2. Folytatjuk a Hit évében megkezdett felnőtt katekézis sorozatunkat pénteken az esti szentmise után a hittanteremben. Címe: A feltámadás titka.


3. Jövő vasárnap, Jó Pásztor vasárnapja lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A Győri Papnevelő Intézetben három egyházmegye – győri, szombathelyi és nagyszombati – papnövendékei készülnek a papi hivatásra. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.


 

2013 Húsvét 2. vasárnap

Feltöltve:  2013. április 07.


1. Folytatjuk a „Szent István év 2012-2013” lelki programjait április 7-én (vasárnap), a 19.00 órakor kezdődő szentmisén. Az elmélkedés címe: „Templomszentelő püspökünk, Boldog Apor Vilmos lelki hagyatéka.” A szentbeszédet Horváth Imre városplébános úr tartja. A szentmisét követően elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát, és szentségi áldással ér véget a liturgia.


2. Hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz, amikor megünnepeljük Urunk, Jézus hírüladását. 19.00 órakor az ünnepi szentmisére szeretettel várunk mindenkit.

 

3. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.


4. Szombaton Fatimai körmenetet tartunk a szentmise végén.


 

VÁROSI HIRDETÉS:


5. A Szent Imre templomban a Hit éve előadássorozat keretében április 12-én (péntek) 19.00 órakor Bognár István atya tart előadást „Hiszek egy Istenben III. – A Három Személyű Egy Istenbe vetett hit” címmel.


 

2013 Húsvétvasárnap

Feltöltve:  2013. március 31.


1. Húsvéthétfőn vasárnapi miserend lesz templomunkban. Szeretettel várunk mindenkit, hogy közösen adjunk hálát a feltámadás ajándékáért.


2. Köszönöm mindazok munkáját, segítségét és áldozatát, akik templomunk takarításában és az ünnepre való felkészítésében segédkeztek. Továbbá a képviselő testület helytállását és mindazoknak, akik széppé tették a Szent Három Napot. Örömmel láttam, hogy milyen sokan vettek részt a szentmiséken, a keresztúton, és a szertartásokon. Külön köszönetet mondok templomunk énekkarának a szép, lélekemelő előadásukért.


3. Jövő vasárnap, az Isteni Irgalmasság ünnepét tartjuk.


4. Kívánom, hogy adja meg a Feltámadott Úr mindnyájuknak azt a belső, lelki boldogságot, ami által mindannyian új életre kelhetünk Krisztussal. Töltse el lelküket, az ő Szívének irgalmas szeretete, húsvéti öröme és igaz békessége.