Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

Hirdetések

Urunk Megkeresztelkedése

Feltöltve:  2013. január 13.


1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo közösség. Az esti szentmise végén Fatimai körmenetet tartunk.


2. Kedden a szentmise után tartja a Plébánia Képviselőtestülete a 2013. év költségvetési gyűlését. Ezúton is tisztelettel hívjuk a képviselő tagokat.


3. Szerdán a szentmise után imádkozzunk a Szent Zsolozsmát.


4. A héten január 18-án, és Jövő vasárnap január 20-án tartják a Szent Margit templom búcsúját.
Január 18-án (péntek) 17.45 órakor a város papsága koncelebrált szentmisét mutat be a Szent Margit templomban. Ezért pénteken nem lesz szentmise templomunkban.
Január 20-án (vasárnap) az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik, melyet Dr. Pápai Lajos megyéspüspök celebrál. Az ünnepre szeretettel hívnak mindenkit. A képviselőtestületek delegáltjait a szentmisét követő agapéra is várják szeretettel.

 

Urunk Megjelenése (Vízkereszt)

Feltöltve:  2013. január 06.


1. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a következő alkalmat, január 6-án, az esti, 18.00 órakor kezdődő szentmisén tartjuk. A szentmisében lévő elmélkedés címe: Szent István öröksége; visszaemlékezve 1943. január 1-re, amikor hivatalosan megindul a Szent István lelkészség.” A szentmisét követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


2. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.


3. Az idei évben ismételten tudtunk hozatni Svájcból a „Három Királyok látogatását” jelző öntapadós címkéket, amiket a megáldott házak bejárati ajtajára szoktak felragasztani. Ezeket a vízszenteléssel együtt, a 10 órás szentmisén áldjuk meg. Akik szeretnének otthonukba ilyent felragasztani, az újságos asztalokról megvásárolható 100 Ft-os áron.


4. Szerdától folytatjuk templomunkban az egyház közös imádságának, a Szent Zsolozsmának végzését az esti szentmise után. Várunk szeretettel minél több imádkozó embert.

 

5. Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepét tartjuk.

 

6. A Szent Imre Plébánián a felnőtt katekézis következő előadását, 2013. január 11-én (péntek), 19.00 órától tartja, Bognár István atya.

 

 

Szent Család vasárnap

Feltöltve:  2012. december 30.


1. December 31-én, (hétfő) a polgári év utolsó napja lesz, Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Ezen a napon tartjuk év végi hálaadásunkat este fél 6-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.


2. Az újesztendő első napján, (kedd) Mária Istenanyaságának ünnepét üljük. Ez a nap egyházilag parancsolt ünnep, ezért kérjük kedves testvéreinket, hogy szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak.


3. Ugyancsak Újév napján a 10 órás szentmise után szeretettel várjuk plébániánk képviselőtestületének tagjait a hittanterembe.


4. A héten első péntek lesz, Jézus Szentséges Szívét köszöntjük.


5. Jövő vasárnap Vízkereszt, Urunk Megjelenésének ünnepe lesz és egyben a karácsonyi időszak vége.


6. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a következő alkalmat, jövő vasárnap az esti, 18.00 órakor kezdődő szentmisén tartjuk. A szentmisében lévő elmélkedés címe: Szent István öröksége; visszaemlékezve 1943. január 1-re, amikor hivatalosan megindul a Szent István lelkészség.” A szentmisét követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


 

Advent 4.vasárnap

Feltöltve:  2012. december 23.


 

1. Hétfőn reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönöm mindazoknak jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán e szentmisékre. Meghitt volt és örömteli. Nagyon sokan együtt jártuk az adventi utat. Teljesedjék be várakozásuk, hogy szívükben is szülessék meg az Üdvözítő Krisztus.


KARÁCSONYI ÜNNEPI PROGRAMJAINK:


2012. december 24-én, (hétfő):

• 16.00 óra Pásztorjáték
• 18.00 óra a Balfi úti Szociális Otthonban 18.00 órakor szentmise

2012. december 25-én, (kedd)

• Szenteste éjjelén fél 12-től karácsonyi dallamok hangzanak fel, majd éjfélkor Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje kezdődik, amelyen templomunk kórusa is énekel.
• Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.


2. A plébánia irodán 2013. január 1-ig, hivatali szünet lesz.


3. A soproni Cursillo-közösség 2012. december 29-én, (szombat) délelőtt 10 órakor tartja év végi hálaadó szentmiséjét templomunkban. A szentmise után agapé a hittanteremben. Szeretettel várják tagjaikat.

Advent 3.vasárnap

Feltöltve:  2012. december 16.


1. A HIT ÉVÉBEN folytatjuk a felnőtt katekézis sorozatot plébániánkon. Az előadás vasárnap, a szentmise után 19.00 órától kezdődik a hittanteremben, „Adventtől karácsonyig, Mária titka karácsony titkában” címmel.


2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is kedves testvéreinket.


3. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Köszönetet mondunk azoknak, akik a Szent Család képét elviszik otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a kép előtt. A mai napon (vasárnap) kezdjük az ájtatosságot.


4. Hétfőn 18.00 órától képviselőtestületi gyűlést tartunk, melyre tisztelettel hívjuk a képviselő tagokat.


 

További mély lelki készületet kívánunk kedves mindnyájuknak!
 

Advent 2.vasárnap

Feltöltve:  2012. december 09.


1. Ma 17.00 órától imaóra lesz a CURSILLO - közösség vezetésével.


2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is kedves testvéreinket. Csütörtökön emlékeznénk a Fatimai-i Szűzanya megjelenésére. Mivel azonban hajnali szentmise van, ezért nem tartunk fatimai körmenetet.


3. Akik szeretnének katolikus újságokat (Új Ember; Hitvallás; Adoremus) a jövő évben is, szíveskedjenek előjegyeztetni a plébánián vagy a sekrestyében, és az előfizetéseket félévre befizetni.


4. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, a héten jelentsék a plébánián, hogy felkereshessem őket.


5. A HIT ÉVÉBEN folytatjuk a felnőtt katekézis sorozatot plébániánkon. A következő előadás, 2012. december 16-án, (vasárnap) a szentmise után 19.00 órától kezdődik a hittanteremben, „Adventtől karácsonyig, Mária titka karácsony titkában” címmel.


6. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.


†    †    †


7. A Szent Imre Plébánián a felnőtt katekézis következő előadását, 2012. december 14-én (péntek), 19.00 órától tartják, Hiszek – Ámen címmel.

 

Advent 1.vasárnap

Feltöltve:  2012. december 02.

 

1. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a negyedik alkalmat, 2012. dec. 2-án, (vasárnap) az esti, 18.00 órakor kezdődő szentmisén tartjuk. A szentmisét Mons. Radó Tamás pápai prelátus, kapuvári plébános úr mutatja be. A szentmisében lévő elmélkedés címe: Fény a sötétben; visszaemlékezve 1942. dec. 13-ra, amikor a „Kurucdomb lejtőjére költözött az Úr Jézus.” A szentmisét követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


2. Hétfőtől reggel 6 órakor lesznek a Rorate, hajnali szentmisék templomunkban. Az adventi időben esti szentmisék hétköznapokon nem lesznek csak szombaton és vasárnap. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.


3. Akik szeretnének katolikus újságokat (Új Ember; Hitvallás; Adoremus) a jövő évben is, szíveskedjenek előjegyeztetni a plébánián vagy a sekrestyében, és az előfizetéseket félévre befizetni.


4. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy a következő hetekben felkereshessem őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.


5. Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani minden nap lelki útravalót, hanem az internetes világhálón keresztül mindazoknak, akik plébániánk honlapját meglátogatják. Szeretettel nyújtjuk, hogy így sokaknak nyújthassunk lelki ajándékot Advent időszakában.


6. 2012. december 8-án (szombaton) az esti szentmise után, 19.00 órától adventi jótékonysági koncertet tart a Fuvolaszó Együttes a Kőszegi Úti Tagóvoda javára.
 

Évközi 34.vasárnap, Krisztus Király ünnepe 2012

Feltöltve:  2012. november 25.


1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. A mai napon van az egyházi év utolsó vasárnapja és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén lesz ünnepélyesen meggyújtva az adventi koszorún az első gyertya. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák pislogó fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igazi világosságát, a hozzánk érkező Jézus Krisztust.


3. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a negyedik alkalmat, jövő vasárnap az esti, 18.00 órakor kezdődő szentmisén tartjuk. A szentmisét Mons. Radó Tamás pápai prelátus, kapuvári plébános úr mutatja be. A szentmisében lévő elmélkedés címe: Fény a sötétben; visszaemlékezve 1942. dec. 13-ra, amikor a „Kurucdomb lejtőjére költözött az Úr Jézus.” A szentmisét követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


4. Hálásan köszönjük mindazok adományát, akik az idei évben is támogatták a Szent István plébánia és templom fenntartását egyházi adójuk befizetésével. Tisztelettel kérjük azokat, akik még ezt nem teljesítették szíveskedjenek rendezni a hátralévő időben.


5. Most a szentmise befejeztével kihelyezzük Krisztust, a Mindenség Királyát az oltárra eucharisztikus színében, és közösen felajánljuk magunkat az Úr előtt, hogy áldásával kísérjen minket életünk zarándokútján.

 

Évközi 33.vasárnap

Feltöltve:  2012. november 18.

 

1. A HIT ÉVÉBEN felnőtt katekézis sorozatot folytatjuk plébániánkon. A következő előadás, 2012. november 18-án, (vasárnap) az esti szentmise után 19.00 órától kezdődik a hittanteremben, „Az ősz lelki üzenete” címmel. Az előadást: Mons. Egresits Ferenc pápai prelátus úr tartja.


2. Jövő vasárnap az ország valamennyi katolikus templomában KARITÁSZ GYŰJTÉS lesz a szegények és rászorulók megsegítésére. Ezért templomunkban is perselyadományainkat erre a célra gyűjtjük.


3. Ugyancsak jövő vasárnap ünnepeljük Krisztust, mint a Mindenség Királyát. A szentmisék végén szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.


 

Évközi 32.vasárnap

Feltöltve:  2012. november 11.


1. Vasárnap 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo csoport.

 

2. November 13-án, (kedd) a szentmise után fatimai körmenetet tartunk.

 

3. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

 

4. Az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleinek hirdetjük, hogy 2012. november 15-én, (csütörtök) 17.00 órakor szülői megbeszélést tartunk a hittanteremben.

 

5. A bérmálkozók szülei részére a megbeszélést pedig, 2012. november 16-án (péntek) tarjuk ugyancsak 17.00 órától a hittanteremben. Kérjük, hogy a megbeszéléseken az érintett szülők valamelyike szíveskedjen részt venni.

 

6. A HIT ÉVÉBEN felnőtt katekézis sorozatot folytatjuk plébániánkon. A következő előadás, 2012. november 18-án, (vasárnap) a szentmise után 19.00 órától kezdődik a hittanteremben, „Az ősz lelki üzenete” címmel. Az előadást: Mons. Egresits Ferenc pápai prelátus úr tartja.

 

7. Jövő évre szentmiséket előjegyeztetni lehet a plébánián, hivatali időkben.


†   †   †

 

8. A KÉSZ rendezésében előadást tart Kaposi Gábor atya, Boldog John Henry Newman a kételkedők apostola címmel a Szent György Plébánián, 2012. november 16-án (péntek).