Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 24.,
György napja van.

 

Hirdetések

Évközi 30.vasárnap

Feltöltve:  2012. október 28.


1. Az esti szentmisék a mai vasárnaptól már 18.00 órakor kezdődnek.


2. Megköszönöm mindazok áldozatos imáját, akik október hónap folyamán részt vettek a rózsafüzér imádságokon. Külön is kifejezem hálámat azok felé, akik vállalták az előimádkozásokat. Sokan jöttek el mindennap, hogy imádkozzanak. Hiszem azt, hogy közös imáink meghallgatásra találnak.


3. Csütörtökön, Mindenszentek ünnepét tartja Egyházunk. Templomunkban a szentmisék de. 10 órakor és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.


4. Pénteken, halottak napja lesz. De. 9 órakor a Szent Mihály templomban a soproni papság közös szentmisét mutat be az elhunytakért. Templomunkban pedig 18.00 órakor Egyházközségünk minden elhunytjáért mutatunk be szentmisét.


5. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a harmadik alkalmat, jövő vasárnap az esti, 18.00 órakor kezdődő szentmisén tartjuk. A szentmisét Dr. Reisner Ferenc c. kanonok, hegykői plébános úr mutatja be. A szentmisében lévő elmélkedés címe: „A templom és az adakozó szeretet”. A szentmisét követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


6. Jövő évre szentmiséket előjegyeztetni 2012. november 6-tól lehet a plébániahivatalban.


†    †    †


7. November 4-én és 5-én tartják a Szent Imre templom búcsúját. Az ünnepi szentmise vasárnap de. 9 órakor kezdődik, melyre szeretettel hívják a kedves testvéreket, az egyházközségek képviselőit pedig várják a szentmisét követő fogadásra is.


8. A Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 2012. november 19-én, 17.00 órától minden továbbtanuló érdeklődő diákot – szüleivel együtt – szeretettel vár a felvételi tájékoztatóra, illetve 2012. november 28-án, 8.00 órától a nyílt tanítási napra. További tájékoztatás a hirdetőtáblán megtalálható.

 

Évközi 29.vasárnap

Feltöltve:  2012. október 21.


1. A győri Székesegyházban vasárnap de. 10 órakor kezdődő püspöki szentmise keretében kapják meg a II. éves teológus-kispapok a szent ruhákat, a reverendákat. Így Holpár Balázs kispap is ettől a naptól viselheti a reverendát. Imádkozzunk érte, hogy a szent ruhát élete során mindig alázattal és Krisztushoz való hűséggel viselje.


2. A szentmisék előtti októberi rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit. Szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket.


3. Jövő vasárnap érvénybe lép a téli időszámítás, amikor óráinkat egy órával visszaállítjuk. A szentmisék kezdési időpontjában változás lesz, az esti szentmisék jövő vasárnaptól egy órával korábban, este 6 órakor kezdődnek.


†  †  †


4. A Szent Imre plébánián találkozót szerveznek a Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái Missziós Mozgalom munkatársaival, 2012. október 23-án (kedd), 18.00 órától.


5. A Szent Imre templom búcsúját 2012. november 4-én tartják.
 

Évközi 28.vasárnap

Feltöltve:  2012. október 14.


1. Vasárnap 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo csoport.


2. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit. Szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket.


3. A HIT ÉVÉBEN felnőtt katekézis sorozatot indítunk plébániánkon. Minden hónap harmadik péntekén az esti szentmise után tartjuk a katekéziseket a plébánia hittantermében. Az első katekézis 2012. október 19-én, (péntek) 19.45 órától kezdődik a hittanteremben, „A hit ezernyi csodája” címmel.


4. Jövő vasárnap MISSZÓS VASÁRNAP lesz. Ezen a vasárnapon gyűjtés van az ország valamennyi katolikus templomában a missziók megsegítésére. Kérjük a kedves híveket, hogy adományaikkal támogassák az egyház világméretű missziós munkáját. A misszionáriusok nehéz körülmények között teljesítik munkájukat. Ki vannak téve üldöztetéseknek és évente többen is, életüket adják a hit terjesztéséért. Ezért jövő vasárnap a perselyadományok ezt a célt szolgálják.


5. Jövő évre szentmiséket előjegyeztetni 2012. november 6-tól lehet a plébániahivatalban.


 

†  †   †


6. A Szent Imre Plébánián 2012. október 19-én (péntek), 19.00 órakor kezdődik a Felnőtt Katekézis sorozat. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon olvasható.

 

Hit éve 2012-2013

Feltöltve:  2012. október 12.


A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóját ünnepelve Szentséges Atyánk, XVI. Benedek pápa meghirdette a HIT ÉVÉT. 


A Győri Egyházmegyében megyésfőpásztorunk Dr. Pápai Lajos

2012. október 11-én, (csütörtök) nyitja meg a "Hit évét" a győri Bazilikában 18.00 óakor;

2012. október 12-én, (péntek) pedig Sopronban a Szent Mihály templomban.

 

 

 

Évközi 27.vasárnap

Feltöltve:  2012. október 07.


1. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a második alkalmat, a mai napon, az esti, 19.00 órakor kezdődő szentmiséhez kapcsolódóan tartjuk. A szentmisét Ács Lajos aranymisés szili plébános úr mutatja be. A szentmisét szentségimádás követi, melyben elmélkedés hangzik el Lajos atya előadásában. Ennek címe: „Templom a béke helye és forrása, az emberi léleknek békére van szüksége”. Ezt követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


2. Hétfőn Magyarország Nagyasszonyának főünnepét tartjuk, szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit.


3. A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóját ünnepelve Szentséges Atyánk, XVI. Benedek pápa meghirdette a HIT ÉVÉT. A Győri Egyházmegyében megyésfőpásztorunk Dr. Pápai Lajos 2012. október 11-én, (csütörtök) 18.00 órakor nyitja meg a "Hit évét" a győri Bazilikában; 2012. október 12-én, (péntek) pedig Sopronban a Szent Mihály templomban. Ezért pénteken este nem lesz szentmise templomunkban. A Szent Mihály templomban pénteken 17.00 órakor szentségimádás kezdődik, majd 18.00 órakor püspöki szentmise, melyen koncelebrálnak a soproni esperesi kerület papjai. Szeretettel buzdítjuk és hívjuk a kedves híveket, hogy együtt imádkozzunk és ünnepeljünk.


4. A HIT ÉVÉBEN felnőtt katekézis sorozatot hirdetünk plébániánkon. Minden hónap harmadik péntekén az esti szentmise után tartjuk a katekéziseket a plébánia hittantermében. Erről a jövő vasárnap bővebben szólunk.

 

†   †   †


5. A Szent Imre Plébánián 2012. október 19-én (péntek), 19.00 órakor kezdődik a Felnőtt Katekézis sorozat, „A hit a mai világban címmel.”
 

Évközi 26.vasárnap

Feltöltve:  2012. szeptember 30.


1. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Kérjük, hogy ebbe a Máriás imádságba-, amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül-, kapcsolódjunk be minél többen az októberi hónap folyamán.


2. Szerdán az esti szentmise után zsolozsma imádságra várjuk a kedves híveket, első pénteken Jézus Szentséges Szívét köszöntjük.


3. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül a második alkalmat, jövő vasárnap az esti, 19.00 órakor kezdődő szentmiséhez kapcsolódóan tartjuk. A szentmisét Ács Lajos aranymisés szili plébános úr mutatja be. A szentmisét szentségimádás követi, melyben elmélkedés hangzik el Lajos atya előadásában. Ennek címe: „Templom a béke helye és forrása, az emberi léleknek békére van szüksége”. Ezt követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget a lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!


4. A KÉSZ rendezésében előadást tartanak 2012. október 3-án (szerda) 19.00 órakor, a Szent György plébánia Jezsuita termében. Az előadást Dr. Perjés Ottó sebészorvos tartja, melynek címe: Trianon akkor és ma.


5. A Szent Domonkos templom Rózsafüzér Királynője búcsúját 2012. október 6-án,7-én (szombat, vasárnap) tartják. Szombaton 18.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a rózsafüzéres gyertyás körmenet.


6. A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóját ünnepelve Szentséges Atyánk, XVI. Benedek pápa meghirdette a HIT ÉVÉT. A Győri Egyházmegyében megyésfőpásztorunk Dr. Pápai Lajos 2012. október 11-én, (csütörtök) 18.00 órakor nyitja meg a "Hit évét" a győri Bazilikában; 2012. október 12-én, (péntek) pedig Sopronban a Szent Mihály templomban.


7. A Szent Orsolya Antiohia 19. alkalommal szervezi meg hagyományos három napos lelkigyakorlatát 2012. október 19-21. között. Várják a fiatalok jelentkezését: 2012. október 12-ig.


8. Az idei évben is megrendezik a „Keresztény szüreti bált” 2012. október 27-én. Helyszíne a Mediterrano étterem. Belépőjegyeket elővételben és a helyszínen is lehet vásárolni. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon olvasható.
 

Évközi 25.vasárnap

Feltöltve:  2012. szeptember 23.

 

1. Vasárnap 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo csoport.

 

2. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

 

3. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.


4. 2012. szeptember 29-én, (szombat) "Jövőnk a családban születik" jelmondattal egyházmegyei családi nap lesz Győrben, a Káptalandombon, a Püspökvár kertjében. Szeretettel várják a családokat.


Városi hirdetések:

 

5. A Szent Mihály templom búcsúját 2012. szeptember 29-30-án tartják. Szept. 29-én (szombat) 18.00 órakor az Eisenstadt-i megyéspüspök úr celebrálja a szentmisét, szept. 30-án (vasárnap) 9.30-kor Jáki Sándor Teodóz OSB gyémántmisés bencés-tanár úr.

 

6. A Szent György Plébánia KARIZMATIKUS IMAKÖZÖSSÉGE Szentlélek szemináriumot hirdet. Az előadások kezdő időpontja: 2012. október 2. Tájékoztató és jelentkezési lap a Szent György plébánián kapható!

 

7. A Szent Margit Plébánia zarándoklatot szervez Budapestre 2012. október 6-án Árpád-házi Szent Margit nyomában. Az utazás költsége 4 500 Ft. Jelentkezni lehet a Szent Margit Plébánián. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon található.

 

Évközi 24.vasárnap

Feltöltve:  2012. szeptember 16.


1. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.


 

Városi hirdetések:

2. A Szent Mihály templom búcsúját 2012. szeptember 29-30-án két hét múlva tartják.


3. A Szent György Plébánia KARIZMATIKUS IMAKÖZÖSSÉGE Szentlélek szemináriumot hirdet templomba járóinknak és minden kedves érdeklődőnek. Az előadások kezdő időpontja: 2012. október 2. Tájékoztató és jelentkezési lap a Szent György plébánián kapható!


4. A Szent Margit Plébánia zarándoklatot szervez Budapestre 2012. október 6-án Árpád-házi Szent Margit nyomában. Az utazás költsége 4 500 Ft. Jelentkezni lehet a Szent Margit Plébánián. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon található.
 

Évközi 23.vasárnap

Feltöltve:  2012. szeptember 09.

 

1. Vasárnap 18.00 órakor imaóra lesz a Cursillo csoport vezetésével.

 

2. Szerdán Szűz Mária szent nevének emléknapja lesz, a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

 

3. Csütörtökön az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.

 

4. Szeptember 14-én, (péntek) Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe lesz. 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be.

 

5. Szeptember 15-én, (szombat) a Fájdalmas Szűzanya emléknapja van.

 

6. A Deák-téri iskolában a szeptember 10-től (hétfő), megkezdődik a hitoktatás. Minden osztálynak csatlakozó órában van lehetősége részt venni a hittanórákon. A hittanórák beosztása a templom-, ill. az iskola hirdetőtábláin megtalálható. A hitoktatást Vidáné Zsuzsa asszony végzi a Deák-téri iskolában. Tudnunk, kell, - amit az egyház szabályzata ír elő-, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt is tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt kereszténnyé válás krisztusi útján.

 

7. A Szent György templomban tartják szeptember 22-én (péntek), a Cursillo imacsoportok találkozóját. Részletes program található a hirdetőtáblán.

 

8. A Segítő Szűz Mária Leányai a Mennyei Atya iránti hálás szívvel, örömmel tudatják, hogy Kovács Katalin FMA nővér, - aki soproni származású-, örök fogadalmat tesz, 2012. október 13-án, de. 11 órakor a mogyoródi templomban. A szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatja be. A nővér örülne, ha Sopronból ismerősei, barátai, szerettei részt tudnának venni örökfogadalmának ünnepén. Ezért autóbuszt szervez erre az ünnepre, melynek költsége 5000 Ft/fő. Feliratkozni lehet a sekrestyében, vagy Kotzmanekné Editnél.

Évközi 22.vasárnap

Feltöltve:  2012. szeptember 02.


1. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül az elsőt, a mai napon (vasárnap) az esti, 19.00 órakor kezdődő szentmiséhez kapcsolódóan tartjuk. A szentmisét Dr. Várszegi Asztrik OSB püspök, pannonhalmi főapát úr mutatja be. A szentmisét szentségimádás követi, melyben elmélkedés hangzik el főapát úr előadásában. Ennek címe: „Őseink hitvallása ma. – Míg másutt… addig Sopronban”. Ezt követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget az első lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!

 

2. Szeptember 8-án, (szombat) lesz a hálaadó életvédő zarándoklat. 15.00 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet itt a Szent István templomban, majd az Erzsébet kórházhoz vonulunk, ahol mécseseket gyújtunk a meg nem született életekért. Szeretettel hívjuk az imádkozó híveket.

 

3. Ugyancsak szeptember 8-án Kisboldogasszony ünnepén van templomunk felszentelésének ünnepe. 19.00 órakor kezdődő szentmisében hálát adunk templomunkért és kérjük a Boldogságos Szűzanya, valamint Szent István Király közbenjárását.