Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

Hirdetések

Évközi 21.vasárnap

Feltöltve:  2012. augusztus 26.


1. Templomunk búcsújával kapcsolatban megköszönöm a szép számú jelenlétet, imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Azt a sok felajánlott süteményt, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a képviselőtestület azon tagjainak, akik már a reggeli óráktól készítették elő a templomelőtti teret a szabadtéri szentmiséhez. Végül pedig kedves munkatársaimnak köszönöm meg az ünnep kapcsán végzett odaadó szolgálatukat: kispapunknak-Balázsnak, a kántoroknak és énekkarnak, a sekrestyés asszonynak és ministránsaimnak. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

 

2. Egy hét múlva megkezdődik a tanítás az iskolákban, ezért jövő vasárnap tartjuk a tanév eleji Veni Sacnte-t (a lelki tanévnyitót) a 8.30 órai szentmise keretében, melyen az ifjúsági zenekar játszik. Kérünk minden diákot, de leginkább azokat, akiknek családjában, ismeretségében iskoláskorú gyermek vagy fiatal van, jelezzék feléjük, ezt az ünnepi szentmisét, amelyben imádkozunk a Szentlélek Istenhez, hogy legyen mellettük tanulmányaikban és segítő kegyelmét árassza reájuk.

 

3. A „Szent István év 2012-2013” lelki programjai közül az elsőt, jövő vasárnap az esti, 19.00 órakor kezdődő szentmiséhez kapcsolódóan tartjuk. A szentmisét Dr. Várszegi Asztrik OSB püspök, pannonhalmi főapát úr mutatja be. A szentmisét szentségimádás követi, melyben elmélkedés hangzik el főapát úr előadásában. Ennek címe: „Őseink hitvallása ma. – Míg másutt… addig Sopronban”. Ezt követően Jézus Szíve litániát imádkozunk, és szentségi áldásban részesülve ér véget az első lelki program. Nagy szeretettel várunk mindenkit!

Búcsú 2012 Szent István év

Feltöltve:  2012. augusztus 20.

 

 A soproni Szent István Plébánia szeretettel várja a város híveit

  templomunk búcsújának ünnepére.


2012. augusztus 20-án, de. 9.00 órakor
a Szent István parkban

ünnepi szabadtéri szentmisét mutat be
és a templom felszentelésének 70. évfordulójára készülve megnyitja
a jubileumi Szent István évet


BÖCSKEI GYŐZŐ
a Szent István templom plébánosa


A szentmisét követően kerül sor a városi ünnepségre:

ünnepi köszöntőt mond:
FIRTL MÁTYÁS
Sopron és környéke országgyűlési képviselője


közreműködik:
Orbán Júlia
versmondó


koszorúzás a Szent István szobornál
az új Kenyér - és bor megáldása
Agape

 

 

 

„Előtted könyörgünk bús magyar fiaid,
Hozzád folyamodunk árva maradékid.
Tekints István Király szomorú hazádra,
Fordítsd szemidet régi Országodra!”

Évközi 20.vasárnap

Feltöltve:  2012. augusztus 19.

 

1. 2012. augusztus 20-án, (hétfő) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Ezen a napon de. 9.00 órakor ünnepi szentmise kezdődik a templom előtti téren. A szentmise keretében templomunk felszentelésének 70. évfordulójára készülve, meghirdetem, és egyben megnyitom a jubileumi „Szent István évet”. A szentmisét követően kerül sor a városi ünnepségre, amikor imádkozunk Szent István Király szobránál és tiszteletünk jeleként virágkoszorúkat helyezünk el. Ünnepi beszédben szól mindannyiunkhoz: Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője. Közreműködik: Orbán Júlia versmondó. Az ünnepség után kenyér- és borszentelés következik, majd agape várja a megjelent vendégeket.

 

Szent István Királyunk ünnepére, templomunk búcsújára, mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk.

 

2. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.

 

VÁROSI HIRDETÉS:

3. A Szent Imre templom felszentelésének 15 éves évfordulóját ünnepelik ebben az évben. Ebből az alkalomból 2012. augusztus 20-án 18.00 órakor hálaadó szentmisét mutatnak be. A főcelebráns Turner Lajos atya lesz, akinek a nevéhez fűződik a templom építése.


 

Évközi 19.vasárnap

Feltöltve:  2012. augusztus 12.


1. 2012. augusztus 13-án, (hétfő) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk. Szeretettel hívjuk a Szűzanyát tisztelő kedves híveket.


2. 2012. augusztus 15-én, (szerda) Nagyboldogasszony ünnepét tartjuk. Ezen a napon de. 10 órakor és 19.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.


3. 2012. augusztus 17-én (péntek) az esti szentmise után ministránsaink részére próbát tartunk. Mindenki jelenlétére számítunk.


4. 2012. augusztus 20-án, (hétfő) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Ezen a napon de. 9.00 órakor ünnepi szentmise kezdődik a templom előtti téren. A szentmise keretében templomunk felszentelésének 70. évfordulójára készülve, meghirdetem, és egyben megnyitom a jubileumi „Szent István évet”. A szentmisét követően kerül sor a városi ünnepségre, amikor imádkozunk Szent István Király szobránál és tiszteletünk jeleként virágkoszorúkat helyezünk el. Ünnepi beszédben szól mindannyiunkhoz: Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője. Közreműködik: Orbán Júlia versmondó. Az ünnepség után kenyér- és borszentelés következik, majd agape várja a megjelent vendégeket.


Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel. Akik süteményeket tudnak hozni, szeretettel fogadjuk. Ők szombaton az esti órákban szíveskedjenek ezeket elhozni, hogy plébániánk közössége nevében tudjuk megkínálni a jelenlévőket.


Szent István Királyunk ünnepére, templomunk búcsújára, mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk.


VÁROSI HIRDETÉS:
5. A Szent Mihály templomban, augusztus 15-én szentségimádási napot tartanak.


6. A Szent Imre templom felszentelésének 15 éves évfordulóját ünnepelik ebben az évben. Ebből az alkalomból 2012. augusztus 20-án 18.00 órakor hálaadó szentmisét mutatnak be. A főcelebráns Turner Lajos atya lesz, akinek a nevéhez fűződik a templom építése.
 

Évközi 18.vasárnap

Feltöltve:  2012. augusztus 05.


1. Vasárnap 18.00 órától szentségimádást tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. A szentségimádási órát a rózsafüzér-társulat tagjaival végezzük.


2. 2012. augusztus 6-án, (hétfő) az esti szentmisében ünnepeljük Urunk Színeváltozását. A szentmise után képviselőtestületi gyűlést tartunk a hittanteremben, melyre ezúton is tisztelettel hívjuk képviselő tagjainkat.

 


Városi hirdetés:


3. A Nagyboldogasszonyról nevezett Bencés-templom búcsúi ünnepével kapcsolatban ünnepség sorozat kezdődik augusztus 11-től. A részletes program megtalálható a hirdetőtáblákon.

 

Évközi 17.vasárnap

Feltöltve:  2012. július 29.


1. Keddre kirándulást szerveztünk Esztergomba a templom takarítóinak és munkatársaknak. Az autóbusz kedden reggel 7 órakor indul a templom elől, ezért kedden nem lesz szentmise templomunkban.

 

2. Szerdán a szentmise után imádkozzuk a Szent Zsolozsmát.

 

3. A héten augusztus hónap elsőpénteke lesz. Végezzünk szentgyónást, hogy lélekben tisztán és méltón köszönthessük Jézus Szentséges Szívét.

 

4. Jövő vasárnap 18.00 órától szentségimádást tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. A szentségimádási órát a rózsafüzér-társulat tagjaival végezzük.

A hét lelki programjaira szeretettel várunk mindenkit.

 

Évközi 16.vasárnap

Feltöltve:  2012. július 22.


1. Ma 18.00 órától imaórát tart a Cursillo közösség.


 

2. Ünnepeink a hét folyamán:


Hétfő: Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje

Kedd: Árpád-házi Szent Kinga szűz és szerzetesnő

Szerda: Szent Jakab apostol

Csütörtök: Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei


 

Évközi 14.vasárnap

Feltöltve:  2012. július 08.


1. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Jövő vasárnap Mogyorósi Márk újmisés atya mutatja be a de. 10 órakor kezdődő szentmisét.


3. Júliusban a Plébánián a hivatali időkben változás lesz. Kedden de. 9-11 óráig; pénteken 15-17 óráig tartunk hivatali órákat.


Városi hirdetés:


4. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan, 2012. július 15-én (vasárnap) ünnepi szentmise lesz a Bánfalvi Karmelita templomban de. 10.00 órakor. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon megtalálható.
 

Évközi 13.vasárnap

Feltöltve:  2012. július 01.

 

1. Vasárnap szentségimádást tartunk 18.00 órától, papi és szerzetesi hivatásokért a rózsafüzér-társulat vezetésével.


2. Hétfőn az esti szentmisében 19.00 órakor ünnepeljük Sarlós Boldogasszonyt, Szűz Mária látogatását Erzsébetnél.


3. Kedden Szent Tamás apostolra emlékezünk.


4. Szerdán az esti szentmise után vesperást imádkozunk.


5. 2012. július 7-én (szombat) „Élő Rózsafüzér” gyalogos zarándoklat lesz Sopronért és hazánk megújulásáért. A zarándoklat a Szent István templomból indul de. 9 órakor, majd a következő templomokat érintve érkeznek az Erzsébet kerthez, ahol csatlakoznak a városfelajánló imaközösséghez Bánfalváig.


10.00 óra: Szentlélek templom,
11.00 óra: Szent György templom,
12.00 óra: Szent Domonkos templom,
13.00 óra: Jézus Szíve templom,
15.00 óra: Bánfalva – Karmelita templom, városfelajánlás,
19.00 órakor visszaérkezés a Szent István templomba.

 

Élő rózsafüzér zarándoklat Sopronért 2012

Feltöltve:  2012. június 27.

 

2012. július 7-én (szombat), templomról templomra haladva körbeimádkozzuk városunkat!

(A részletes plakát mellékelve megtalálható)