Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 16.,
Csongor napja van.

 

Hirdetések

2014 Évközi 5. vasárnap

Feltöltve:  2014. február 09.

 


1. Ma a szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük kedves testvéreinket. Egyházunk hivatalos imádsága így hangzik két megszentelt gyertya között a keresztény ember felé: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged az Isten a torokbajtól és minden más betegségtől, az Atya, † a Fiú és a Szentlélek nevében.” Kérjük, hogy négyesével legyenek kedvesek jönni az oltár előtti lépcsőhöz.

 

2. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.

 

3. Február 11-én (kedd), a Lourdes-i Boldogságos Szűzanya megjelenésének ünnepe lesz. Ezen a napon az esti szentmise után, Lourdes-i körmenetet tartunk. Ez a nap egyben a Betegek Világnapja is, ezen alkalomból a szentkenet közösségi kiszolgáltatását végezzük beteg valamint idős embertársainknak. A betegek szentségét egy évben egyszer fölvehetik azok, akik elmúltak 60 évesek, vagy akik olyan betegségben szenvednek, amit lábon hordanak ugyan, de bármikor súlyosra fordulhat az állapotuk. Akik szeretnék felvenni a betegek szentségét, előzőleg végezzenek szentgyónást.

 

4. Február 13-án (csütörtök) a szentmise végén Fatima-i körmenet végzünk. Minkét napon kérjük a Szűzanya hathatós közbenjárását beteg és szenvedő embertársainkért.

2014 Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony

Feltöltve:  2014. február 02.

 

 


1. Hétfőn Szent Balázs püspök-vértanú emléknapja lesz. Hétfőn és jövő vasárnap a szentmisék végén Balázs-áldásban részesítjük kedves testvéreinket.


†   †   †


2. Jótékonysági bált tart a Szent Margit Plébánia február 8-án, (szombat) 19.00 órától a Corvinus Étteremben. A bál bevételét a templomépítésre fordítják.

 

3. Február 9-én, (vasárnap) 15.00 órakor tartják a Szent Margit új templom bokrétaünnepét szentmise keretében, amikor a toronyra felkerül a kereszt, melyet Dr. Pápai Lajos megyéspüspök áld meg. Bővebb tájékoztatás a hirdetőtáblán található.

2014 Évközi 3. vasárnap

Feltöltve:  2014. január 26.



1. Hajléktalan testvéreinknek ebédet osztottunk január 25-én (szombat). Köszönetünket fejezzük ki mindazok felé, akik bármilyen formában segítségünkre voltak. Öröm volt számunkra, hogy a krisztusi küldetés ilyen formában is megnyilvánulhatott közösségünk által, és sok rászoruló számára nyújthattunk segítséget.


2. Hétfőn nem lesz szentmise templomunkban.


3. Szerdán a szentmise után a zsolozsma végzésére szeretettel hívjuk továbbra is kedves híveinket.


4. Csütörtökön és pénteken szülői megbeszéléseket tartunk 17.00 órától, itt a templomban. Csütörtökön az elsőáldozók szülei részére, pénteken a bérmálkozók szülei részére. Jelenlétükre számítunk.


5. Pénteken 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be elhunyt testvéreinkért. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat.


6. Jövő vasárnap Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz, amikor Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutatattak be az Úr templomába. A gyertyaszentelés szertartását, a vasárnap 10.00 órakor kezdődő szentmisén végezzük, és ebben a szentmisében mutatjuk be leendő elsőáldozóinkat templomunk közössége előtt. A megszentelt gyertyákkal körmenetet tartunk képviselő-testület tagjaival valamint az elsőáldozásra készülő gyermekekkel. Ezért szeretettel kérjük, hogy plébániánk képviselő-testülete és az elsőáldozásra készülő gyermekek, szüleikkel együtt ezen a szentmisén vegyenek részt.

2014 Évközi 2. vasárnap

Feltöltve:  2014. január 19.

 


1. Az Ökumenikus Imahét 2014. január 20-25-ig kerül megtartásra. A közös imádságok városunkban 17.00 órakor kezdődnek: hétfőn és kedden az Evangélikus templomban, szerdán a Domonkos templomban, csütörtökön a Szent István templomban, pénteken és szombaton pedig a Református templomban.


2. Hajléktalan testvéreinknek ebédet osztunk január 25-én, (szombat) 13.00 órakor a Kristály Üzletház földszintjén. ahogy ezt az elmúlt év januárjában is tettük. 120 adag ételt készíttetünk, azonban a hét folyamán várjuk kedves híveink hozzájárulását is, amely lehet gyümölcs, édesség, konzerv. Kérjük, hogy ezeket az adományokat a Szent Erzsébet oltár előtt szíveskedjenek elhelyezni. A krisztusi küldetés ilyen formában is megnyilvánulhat közösségünk által, és sok rászoruló számára nyújthatunk segítséget.

 

2014 Urunk megkeresztelkedése

Feltöltve:  2014. január 12.

 


1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo közösség.


2. Hétfőn az esti szentmise végén Fatimai körmenetet tartunk.


3. Szerdán a szentmise után imádkozzunk a Szent Zsolozsmát.


†   †   †


4. Az Árpád-házi Szent Margit templom búcsúját szombaton és jövő vasárnap tartják. Január 18-án (szombat) 18.00 órakor Dr. Ägidius J. Zsifkovics kismartoni egyházmegye püspöke celebrálja az ünnepi szentmisét. Január 19-én (vasárnap) az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik, melyre szeretettel hívnak mindenkit. A képviselőtestületek delegáltjait a vasárnapi szentmisét követő agapéra is várják szeretettel.


5. Január 20-25-ig kerül megtartásra az ÖKUMENIKUS IMAHÉT, amikor együtt imádkozunk a Krisztushívők egységéért. Ennek részletes programja a hirdetőtáblákon olvasható.

2014 Karácsony 2. vasárnap

Feltöltve:  2014. január 05.

 


1. Január 6-án (hétfő) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét. Az idei évtől kötelező ünnepé nyilvánította a Püspöki Kar ezt a napot, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük fontosnak. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melynek keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk a „Három Királyok látogatását” jelző öntapadós címkéket, amiket a megáldott házak bejárati ajtajára szoktak felragasztani. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, az újságos asztalokról megvásárolható 100 Ft-os áron.

 

2. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.


3. Szerdától folytatjuk templomunkban az egyház közös imádságának, a Szent Zsolozsmának végzését az esti szentmise után. Várunk szeretettel minél több imádkozó embert.

 

2013 Szent Család vasárnap

Feltöltve:  2013. december 29.


1. December 31-én, (kedd) a polgári év utolsó napja lesz, Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Ezen a napon tartjuk év végi hálaadásunkat este fél 6-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.


2. Az újesztendő első napján, (szerda) Mária Istenanyaságának ünnepét üljük. Ez a nap egyházilag parancsolt ünnep, ezért kérjük kedves testvéreinket, hogy szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak.


3. A héten elsőpéntek lesz, Jézus Szentséges Szívét köszöntjük.

 

2013 Advent 4. vasárnap

Feltöltve:  2013. december 22.


1. Karácsony ünnepéig hátralévő időben a szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség van. Kérjük, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, mert az ünnepek alatt már nem lesz gyóntatás.


2. Kedden reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazoknak jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a roráte szentmisékre. Meghitt volt és örömteli. Nagyon sokan együtt jártuk az adventi utat. Teljesedjék be várakozásuk, és szívükben is szülessék meg az Üdvözítő Krisztus.


ÜNNEPI PROGRAMJAINK:

 

2013. december 24-én, (kedd):

• 16.00 óra: pásztorjáték,
• 18.00 óra: szentmise a Balfi úti Szociális Otthonban,
• Szenteste éjjelén fél 12-től karácsonyi dallamok hangzanak fel, majd éjfélkor Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje,


2013. december 25-én és 26-án:

• Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.


3. A plébánia irodán 2014. január 1-ig, hivatali szünet lesz.


4. December 27-én (péntek) közös megemlékező gyászmisét mutatunk be december hónapban elhunyt testvéreinkért.


5. A Cursillo imaközösség év végi hálaadását december 28-án, 10.00 órakor tartja templomunkban. A szentmise után agapé a hittanteremben.


6. Jövő vasárnap Szent Család vasárnapja lesz, amikor imádkozunk családjainkért és kérjük számukra Isten áldását.
 

2013 Advent 3. vasárnap

Feltöltve:  2013. december 15.



1. A mai napon (vasárnap) az esti szentmise után, adventi utunk elmélyítéséhez segít bennünket előadásával, Mons. Egresits Ferenc pápai prelátus úr, aki már tavaly is vendégünk volt. Az idei előadás címe: Isten-keresés a magyar irodalomban, Babitstól – Adyig.


2. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, amelyet templomunk ministránsai gyújtanak meg. Hívunk szeretettel mindenkit.


3. A Cursillo imaközösség év végi hálaadását december 28-án, 10.00 órakor tartja templomunkban. A szentmise után agapé a hittanteremben.

 


További szép adventi készületet kívánunk kedves mindnyájuknak!

 

Cursillo hálaadás 2013

Feltöltve:  2013. december 14.

„Világosságul jöttem a világba,
hogy aki hisz bennem, ne maradjon sötétségben.” Jn.12,46


M E G H Í V Ó
A
CURSILLO - HÁLAADÁSRA


A soproni cursillisták szeretettel hívják a helyi imacsoport minden tagját


2013. december 28-án, SZOMBATON 10 órakor

a soproni Szent István templomba.

A SZENTMISÉT BEMUTATJA:

FINTA JÓZSEF EZÜSTMISÉS ESPERES

A TE DEUM-ot követően a hittan teremben tartjuk a hagyományos agapét, melyre mindenkit szeretettel várunk!
Sopron, 2013. december 4.
De Colores!

 

Oláh László
A soproni cursillo közösség nevében