Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

Hirdetések

2014 Évközi 15. vasárnap

Feltöltve:  2014. július 11.

 


1. A mai napon (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport. Továbbá az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk. Szeretettel hívjuk a Szűzanyát tisztelő kedves híveket.


2. Július 16-án (szerda) Kámel-hegyi Boldogasszony ünnepe lesz. A bánfalvi templomban de. 10:00 órakor tartanak szentmisét, 17:00 órakor szentségimádás kezdődik és 18:00 órakor ismét szentmise. Jövő vasárnap de. 10:00 órakor tartják az ünnepi szentmisét.

 

2014 Évközi 14. vasárnap

Feltöltve:  2014. július 04.



 


1. Az elmúlt vasárnapon a hirdetésekből véletlen folytán kimaradt: szeretettel köszönjük mindazok segítségét, akik munkájukkal, áldozatukkal és szolgálatukkal tették széppé az úrnapi ünnepet. Isten áldása kísérje mindnyájuk életét!


2. Köszönetet mondunk a múlt vasárnapi „Péter-fillér” gyűjtésért.


3. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

2014 Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepe

Feltöltve:  2014. június 27.



 

1. Július 2-án (szerda) Sarlós Boldogasszony ünnepét tartjuk, pénteken első péntek lesz.


2. A plébánia irodán július és augusztus hónapokban a hivatali időkben változás lesz. Heti két alkalommal tartunk hivatali órákat: szerdán 15-17 óráig; valamint csütörtökön de. 9-11 óráig.


3. Városunk és hazánk megtéréséért és lelki megújulásáért július 5-én (szombat) 15.00 órakor a sopronbánfalvi volt karmelita templomban ünnepi szentmisét mutat be Sopron Város papsága. Előtte 14.00 órakor engesztelő gyalogos zarándoklat indul az Erzsébet-kerttől rózsafüzér imádkozásával a szentmise helyszínére. Szeretettel várják a kedves testvéreket.

 

2014 Krisztus Szent Testének és Vérének Ünnepe, Úrnapja

Feltöltve:  2014. június 21.



 

1. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Kedden Keresztelő Szent János születésének ünnepét tartjuk, pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe van.


3. Június 29-én (vasárnap) Szent Péter és Pál apostolok főünnepét üli Egyházunk. Az ünnephez kapcsolódóan a jövő hétvégén minden szentmisén „Péter-fillér” gyűjtést tartunk a Római Apostoli Szentszék javára.


†   †   †


4. Kovács Gergő Vilmos, - akit pénteken szentelt pappá Megyéspüspök úr -, újmisét mutat be június 28-án (szombat) 16.00 órakor a Szent György templomban.


5. Június 29-én 9.30 órakor a Szent Mihály templomban mutatja be gyémántmiséjét Friedl Mihály ny. plébános.


6. A Magyar Schönstatt Család mindenkit szeretettel hív július 5-én (szombat) Óbudavárra, a kápolna alapkő-letételének 10. és a nemzetközi Schönstatt Mozgalom alapításának 100. évfordulója alkalmából megrendezendő ünnepségre. Részletes program a plakáton olvasható.

2014 Szentháromság vasárnapja

Feltöltve:  2014. június 13.

 


1. Június 20-án (péntek) tartják a győri Székesegyházban a papszentelést de. 10 órakor, melynek keretében áldozópappá szenteli Megyéspüspök Úr: Benkó Attila (Szlovákia), Brezina Balázs (Fertőszentmiklós) és Kovács Gergő Vilmos (Sopron) diakónusokat. Imáinkban emlékezzünk meg a szentelendőkről.


2. Jövő vasárnap Úrnapja lesz, Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe. A 8.30 órakor kezdődő szentmise után tartjuk az úrnapi körmenetet. A 10 órás szentmise elmarad. Kérjük kedves mindnyájukat, hogy az úrnapi oltárok feldíszítésében és virágszirmok gyűjtésében segítségünkre legyenek. Virágszirom-hintésre az elsőáldozó lányokat kérjük. Részükre és a ministránsok részére próbát tartunk a templomban, pénteken 18.00 órától. Akik az úrnapi oltárok feldíszítéséhez virágokat, virág-szirmokat tudnak ajándékozni, a hét második felében szíveskedjenek elhozni. Hálásan köszönjük segítségüket.


3. Görög katolikus szertartások lesznek a Szent György templom egyetemi kápolnájában. Részletes tájékoztatás található a hirdetőtáblákon.

 

 

2014 Pünkösdvasárnap

Feltöltve:  2014. június 06.


 

1. A mai napon (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Pünkösdhétfőn is vasárnapi miserend lesz templomunkban. Az esti szentmise után képviselőtestületi ülést tartunk.


3. Június hónap, Jézus Szentséges Szívének van szentelve. Ezért minden pénteken a szentmise előtt 18.45 órától imádkozzuk a Jézus Szíve litániát.


4. Jövő vasárnap a Szentháromság Egy Isten ünnepét üli Egyházunk.


5. A II. félévi újság előfizetéseket szíveskedjenek június 15-ig befizetni a sekrestyében, vagy a plébánián, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.


6. A Szent Erzsébet oltár középső kőtömbjére egy dombormű került, ami Jézust a Jó Pásztort ábrázolja, melyet ajándékba kapott a templom Szarka Gábor atyától.


7. A Szent Margit Plébánia „Egyházközségi napot” tart pünkösdhétfőn a Julianeum udvarán. A részletes program a hirdetőtáblán megtalálható.


2014 Urunk mennybemenetele

Feltöltve:  2014. május 29.

 

 


1. A mai napon (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 18:45-től Jézus Szíve litániát tartunk szentségi áldással.


2. Június hónap, Jézus Szentséges Szívének van szentelve. Ezért minden pénteken a szentmise előtt 18.45 órától imádkozzuk a Jézus Szíve litániát. S egyben megköszönjük mindazok jelenlétét, akik részt vettek májusban a Szűzanyát köszöntő litániákon és az esti szentmiséken.


3. A héten elsőpéntek lesz, gyónási lehetőség a szentmisék előtt.


4. Jövő vasárnap Pünkösd ünnepét üli Egyházunk.


5. A II. félévi újság előfizetéseket szíveskedjenek befizetni a sekrestyében, vagy a plébánián, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

 

2014 Húsvét 6. vasárnap

Feltöltve:  2014. május 23.

 

 

 


1. A májusi litániákra továbbra is várjuk szeretettel a Szűzanyát köszöntő testvéreinket. Szerdán a szentmise után zsolozsmát imádkozunk.


2. Pénteken 19:00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be, az elmúlt hónapban elhunyt testvéreinkért. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat.


2014 Húsvét 5. vasárnap

Feltöltve:  2014. május 16.

 

 


1. A Szűzanya tiszteletére a szentmisék előtt 18:45 órától májusi litániát imádkozunk.


2. Pénteken a Győri Bazilikában Boldog Apor Vilmos püspök vértanú ünnepe lesz. Az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik.


3. Pénteken 17.00 órától próbát tartunk a bérmálkozók részére. Gyónásukat is ezen a napon végzik el. Templomunkban a bérmálás, jövő vasárnap, de. 10 órakor kezdődő szentmisében lesz. A bérmálás szentségét Dr. Lukácsi Zoltán atya, a győri Papnevelő Intézet rektora szolgáltatja ki. Kérünk, mindenkit, hogy jövő vasárnap a bérmálási szentmisén, a szülők és bérmaszülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Ezen a szentmisén csak az általunk felkért fényképész működhet, ezért kérjük, hogy további fényképezésekkel ne zavarják a szentmise méltóságát.

 

2014 Húsvét 4. vasárnap

Feltöltve:  2014. május 09.

 


 

1. A Szűzanya tiszteletére a fatimai körmenetet kivételesen a megjelenés előestéjén, hétfőn tartjuk a szentmise után.


2. Kedden nem lesz szentmise templomunkban.


3. A bérmálás május 25-én (vasárnap) de. a 10:00 órás szentmisében lesz. Május 16-án (péntek) 17:00 órától próbát tartunk a bérmálkozók részére.


4. Ugyancsak május 16-án (péntek) 14:00 órakor Böjte Csaba ferences atya tart előadást a Szent Orsolya Gimnázium sportcsarnokában, majd 18:30 órakor szentmisét mutat be a domonkos templomban. Győrött a püspökségen tartják május 17-18-án (szombat, vasárnap) a XII. Szeretet Napokat.