Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

Hirdetések

2014 Éközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2014. szeptember 12.



1. Ma (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Az Idősek Európai Háza Alapítvány NYDOP-3.1.1/B2-13/PA-1 azonosító számú, „Aktivitás és Kapcsolat a testi-lelki egészségért. Idősbarát Programok a Kurucdombon” címen elnyert Pályázatának köszönhetően rendezvénysorozat indul a Szent István Plébánia Hittantermében, ahol egész életünket meghatározó problémákról hallhatunk előadásokat, a témák jó szakértőitől: Az első alkalom 2014. szeptember 18. (csütörtök) 17 óra: Az Idősek Európai Háza Alapítvány Kurucdombi Szociális Város rehabilitációs Programjának ismertetése. A Soproni Idősvonal indításának bejelentése! Előadó: Dr. Sütő Teréz Alapítványi Elnök.


3. Kalendáriumok és fali naptárak megvásárolhatóak az újságos asztaloknál.


4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében szeptember 19-én (péntek) 19:00 órától előadást tart a Szent György Plébánián, Dr. Perger Gyula PhD. szombathelyi egyházmegyés plébános, Mindszenthy József bíboros életútja „De victus vincit – Legyőzetve győz” címmel.


5. Fertőszentmiklóson a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepét szeptember 20-án és 21-én (szombat, vasárnap) tartják.


6. Megjelent Dr. Mentes Mihály, a „Szeretet áldozata” című megújított kiadványa. A könyv megvásárolható lesz 1500 Ft-os áron jövő vasárnap a délelőtti szentmisék után.


 

2014 Éközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2014. szeptember 06.

 


1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 18:45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

 

2. Szeptember 8-án (hétfő) Kisboldogasszony ünnepén van templomunk felszentelésének ünnepe. A 19:00 órakor kezdődő ünnepi szentmisében hálát adunk a templomért, megemlékezve mindazokról, akik építették és gondozták, akik benne szolgáltak és imádkoztak, valamint azokról, akik ma is szerető gondoskodással tevékenykednek benne.

 

3. Ugyancsak szeptember 8-án, (hétfő) hálaadó életvédő ökumenikus istentiszteletet tartanak a Szent Erzsébet kórház kápolnájában 15.00 órakor.

 

4. Szeptember 13-án, (szombat) az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.

 

5. Szeptember 14-én, (vasárnap) Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe tartjuk.

 

6. A Deák-téri iskolában a héten részben már megkezdődött a hitoktatás. Mihelyt megkapjuk a végleges órarendet, akkor kifüggesztésre kerül a templom hirdetőtáblájára. A hitoktatást Vizer Krisztián hittanár végzi. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan néhány tudnivaló: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján.
 

2014 Éközi 22. vasárnap

Feltöltve:  2014. augusztus 29.



1. A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek:

              kedd – csütörtök de. 9-11 óráig,
              szerda- péntek 15-17 óráig.


2. Szerdán reggel 7 órakor lesz templomunkban a szentmise, a papságot érintő püspökségi program miatt.


3. A héten megkezdik tanulmányaikat a diákok, ezért jövő vasárnap a 8.30 órakor kezdődő szentmisében kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét, amely szentmisén az ifjúsági zenekar játszik.


4. Szeptember 6-án (szombat) a Nyugat-Győr Egyházmegyei Gitáros Csoportok találkozójára kerül sor Fertőszéplakon de. 11:00 órától. Ezen a találkozón templomunk ifjúsági zenekara is részt vesz. Részletes tájékoztatás található a hirdetőtáblákon.

2014 Éközi 21. vasárnap

Feltöltve:  2014. augusztus 23.

 

 


1. Templomunk búcsújával kapcsolatban megköszönöm a kedves testvérek nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. A felajánlott süteményeket, amit szeretettel hoztak. Az előkészületet a képviselőtestület azon tagjainak, akik segítettek az ünnep előkészítésében. Munkatársaimnak az ünnep kapcsán végzett odaadó szolgálatukat: a kántoroknak és énekkarnak, a sekrestyés asszonynak és ministránsaimnak. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.


2. Ma (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Cursillo-csoport.


3. Péteken közös megemlékező gyászmisét mutatunk be, augusztus hónapban elhunyt testvéreinkért.

 

2014 Éközi 20. vasárnap

Feltöltve:  2014. augusztus 15.


 

1. Augusztus 20-án, (szerda) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel. Akik süteményeket tudnak hozni, szeretettel fogadjuk. Ők aug. 18-án (hétfő) és aug. 19-én (kedd) az esti órákban szíveskedjenek ezeket elhozni, hogy plébániánk közössége nevében tudjuk megkínálni a jelenlévőket.


2. Augusztus 20-án, (szerda) az ünnepi szentmise de. 9.00 órakor kezdődik a templom előtti téren. Az idei évben a szentmise főcelebránsa: Kálmán Imre atya lesz, a Szent Imre templom plébánosa. A szentmisét követően kerül sor a városi ünnepségre, amikor imádkozunk Szent István Király szobránál és tiszteletünk jeleként virágkoszorúkat helyezünk el. Ünnepi beszédet mond Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere. Közreműködik: Papp Attila a Petőfi Színház művésze. Az ünnepség után kenyér- és borszentelés következik, majd agape várja a megjelent vendégeknek.


3. A templombúcsú ünnepe miatt a szerdai zsolozsma elmarad.


Szent István Király ünnepére, templomunk búcsújára,
mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk.

 

2014 Éközi 19. vasárnap

Feltöltve:  2014. augusztus 09.



1. Ma (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Kedden a képviselőtestület részére ülést tartunk a hittanteremben 19:45 órától.


3. Augusztus 13-án, (szerda) az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk, majd zsolozsmát imádkozunk.


4. Augusztus 15-én, (péntek) Nagyboldogasszony ünnepét tartjuk. Csütörtökön, az ünnep vigíliáján és pénteken 19.00 órakor ünnepi szentmisék lesznek templomunkban.


5. Augusztus 20-án, (szerda) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján. Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel. Akik süteményeket tudnak hozni, szeretettel fogadjuk. Ők aug. 18-án (hétfő) és aug. 19-én (kedd) az esti órákban szíveskedjenek ezeket elhozni, hogy plébániánk közössége nevében tudjuk megkínálni a jelenlévőket.


VÁROSI PROGRAMOK:


6. A Nagyboldogasszonyról nevezett Bencés-templom búcsúi ünnepével kapcsolatban ünnepség sorozat kezdődik augusztus 15-től.


7. Nagyboldogasszony búcsút tartanak Kópházán, augusztus 14-én és 15-én. Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblákon megtalálható.

2014 Éközi 18. vasárnap

Feltöltve:  2014. augusztus 01.


1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órától a Rózsafüzér-társulat, imaórát tart papi és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk, majd szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.


2. Hétfőn Vianney Szent János áldozópap emléknapját, szerdán Urunk színeváltozásának ünnepét, pénteken Szent Domonkos áldozópap emléknapját tartja Egyházunk.

2014 Éközi 17. vasárnap

Feltöltve:  2014. július 25.



 

 

1. Hétfőn az esti szentmise helyett, reggel 7 órakor lesz a szentmise.


2. Csütörtökön az esti szentmisét július hónapban elhunyt testvéreinkért mutatjuk be. Szeretettel várjuk a gyászoló hozzátartozókat.


3. A héten augusztus hónap elsőpénteke lesz.


4. Jövő vasárnap 18.00 órától a Rózsafüzér-társulat, imaórát tart papi és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk, majd szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.
 

2014 Évközi 16. vasárnap

Feltöltve:  2014. július 18.



A hét ünnepei:


Hétfő:           Brindisi Szent Lőrinc áldozópap és egyháztanító
Kedd:            Szent Mária Magdolna
Szerda:         Szent Brigitta szerzetesnő, Európa társvédőszentje
Csütörtök:    Árpád-házi Szent Kinga szűz
Péntek:        Szent Jakab apostol
Szombat:      Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei

 

2014 Évközi 15. vasárnap

Feltöltve:  2014. július 11.

 


1. A mai napon (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport. Továbbá az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk. Szeretettel hívjuk a Szűzanyát tisztelő kedves híveket.


2. Július 16-án (szerda) Kámel-hegyi Boldogasszony ünnepe lesz. A bánfalvi templomban de. 10:00 órakor tartanak szentmisét, 17:00 órakor szentségimádás kezdődik és 18:00 órakor ismét szentmise. Jövő vasárnap de. 10:00 órakor tartják az ünnepi szentmisét.