Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

Hirdetések

2015 Évközi 4. vasárnap

Feltöltve:  2015. január 31.



1. Hétfőn Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutatattak be az Úr templomába. Az esti szentmisén végezzük a gyertyaszentelés szertartását. Ezen a szentmisén mutatjuk be leendő elsőáldozóinkat templomunk közössége előtt. A megszentelt gyertyákkal körmenetet tartunk a képviselő-testület tagjaival valamint az elsőáldozásra készülő gyermekekkel. Szeretettel várjuk a képviselő tagokat és az elsőáldozásra készülő gyermekeket szüleikkel együtt.

 

2. Hétfőn a szentmise után a hittanteremben testületi ülésen tárgyaljuk meg a plébánia zárszámadását, ill. költségvetését.


3. Kedden Szent Balázs püspök-vértanú emléknapja lesz. A szentmise végén Balázs-áldásban részesítjük testvéreinket, valamint a jövő hétvégén szentmisék végén is.


4. Szerdán zsolozsmát imádkozunk, pénteken első-péntek lesz. Végezzünk szentgyónást és köszöntsük Jézus Szentséges Szívét.

 

2015 Évközi 3. vasárnap

Feltöltve:  2015. január 23.

 


1. Hétfőn és kedden nem lesz szentmise templomunkban.


2. Kedden a Plébánia Hivatal irodája zárva tart.


3. Pénteken szülői megbeszélést tartunk 16.30 órától itt a templomban, az elsőáldozók és a bérmálkozók szülei részére. Jelenlétükre számítunk.


4. Pénteken 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be január hónapban elhunyt testvéreinkért.


5. Kőszegen a Missziós házban három napos Cursillo - lelki tanfolyamot tartanak február 5-től a hölgyek részére; február 26-tól a férfiak részére. Jelentkezési lapok találhatók az újságos asztalokon.

2015 Évközi 2. vasárnap

Feltöltve:  2015. január 16.

 


1. Hajléktalan és szegénysorban lévő testvéreinknek ebédet osztottunk január 17-én (szombat). Köszönetünket fejezzük ki mindazok felé, akik bármilyen formában segítségünkre voltak. Öröm volt számunkra, hogy a krisztusi küldetés ilyen formában is megnyilvánulhatott közösségünk által, és sok rászoruló számára nyújthattunk segítséget.


2. Az Ökumenikus Imahét 2015. január 18-25-ig tart. A közös imádságok városunkban 17.00 órakor kezdődnek: hétfőn és kedden a Református templomban, szerdán a Szentlélek templomban, csütörtökön az Orsolyita templomban, pénteken és szombaton pedig az Evangélikus templomban.


3. A püspöki körlevélben (V., 2515/2014.sz.) foglaltak szerint hirdetjük, hogy testvéreink a szentmiséken csak a közvetlen szomszédjukkal fogjanak kezet, akitől távolabb van a padban valaki, ő ne hagyja el a helyét, hanem fejhajtással fejezze ki feléje kiengesztelődését, hiszen a béke rítust közvetlen a szentáldozás követi, amely méltó összeszedettséget és ráhangolódást igényel mindenkitől.


2015 Urunk megkeresztelkedése

Feltöltve:  2015. január 09.

 

 

1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.


2. Kedden az esti szentmise végén Fatimai körmenetet tartunk, szerdán a Szent Zsolozsmát imádkozzuk.


3. Az Árpád-házi Szent Margit templom búcsúját jövő vasárnap tartják, melyre szeretettel hívnak mindenkit. A képviselőtestületek delegáltjait a vasárnapi szentmisét követő agapéra is várják szeretettel. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Kovács Gergő Vilmos atya lesz.


4. Január 18-25-ig kerül megtartásra az ÖKUMENIKUS IMAHÉT, amikor együtt imádkozunk a Krisztushívők egységéért. Ennek részletes programja a hirdetőtáblákon olvasható.


2015. Karácsony 2. vasárnap

Feltöltve:  2015. január 02.


 

1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2. Január 6-án (kedd) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét. Az előző évtől parancsolt ünnepé nyilvánította a Püspöki Kar ezt a napot, ezért szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melynek keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk a „Három Királyok látogatását” jelző öntapadós címkéket, amiket a megáldott házak bejárati ajtajára lehet felragasztani. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével megvásárolható lesz 100 Ft-os áron.


3. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.


4. Szerdától folytatjuk templomunkban az egyház közös imádságának, a Szent Zsolozsmának végzését az esti szentmise után. Várunk szeretettel minél több imádkozó embert.


5. Az Idősek Európai Háza Alapítvány szervezésében január 8-án (csütörtök) 16:00 órától lesz előadás a plébánia hittantermében: Otthonápolás szakszerűen címmel. Előadó: Sipőcz Katalin diplomás ápoló, egészségügyi menedzser. Az előadáson résztvevők megkaphatják az „Otthonápolás szakszerűen” című nyomdai kiadvány 1 példányát, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgál mindazoknak, akik hozzátartozóikat betegségük miatt saját otthonukban ápolják.


6. Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepét tartjuk.


2014 Szent Család vasárnap

Feltöltve:  2014. december 28.

 


1. Dec. 29-én (hétfő) közös megemlékező gyászmisét tartunk e hónapban elhunyt testvéreinkért.


2. Dec. 31-én, (szerda) a polgári év utolsó napja lesz, Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Ezen a napon tartjuk az év végi hálaadást 17:30-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.


3. Az újesztendő első napján, (csütörtök) Mária Istenanyaságának ünnepét üljük. Templomunkban vasárnapi miserend lesz. Ez a nap egyházilag parancsolt ünnep, ezért kérjük kedves testvéreinket, hogy szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak.


4. A héten elsőpéntek lesz, Jézus Szentséges Szívét köszöntjük.

 

2014 Advent 4. vasárnap

Feltöltve:  2014. december 21.



1. Szerdán (dec. 24.) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazoknak jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Meghitt volt és örömteli. Nagyon sokan együtt jártuk az adventi utat. Kívánjuk, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessék meg az Üdvözítő Krisztus.


TEMPLOMUNK ÜNNEPEI


December 24. (szerda):

• 16:00 óra: Pásztorjáték;
• 18:00 óra: Szentmise a Balfi úti Szociális Otthonban;
• 23:30 óra: HARMONIA SACRA templomkórus - karácsonyi énekek;
• Éjfélkor: Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje;


December 25 – 26. (csüt. –péntek):

• Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban.


2. A plébánia iroda 2015. január 5-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük telefonon egyeztetni.


3. December 27-én (szombat) de. 10:00 órakor tartja a Cursillo imaközösség év végi hálaadását templomunkban. A szentmise után agapé a hittanteremben.


4. Jövő vasárnap Szent Család vasárnapja lesz. Imádkozzunk a keresztény családokért és kérjük számukra Isten áldását.
 

2014 Advent 3. vasárnap

Feltöltve:  2014. december 14.


 


1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is kedves testvéreinket.


3. December 15-én (hétfő) 18:00 órától testületi ülést tartunk, amelyre szeretettel várjuk a meghívott tagokat.


4. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, amely karácsony előtt 9 nappal, december 16-án (kedd) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzanak a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. Az idei évben készíttettünk egy új Szent Családot ábrázoló festményt, amit dec. 16-án (kedd) a rorate szentmisében áldunk meg.


5. Az Idősek Európai Háza Alapítvány szervezésében december 18-án (csütörtök) 11:00 órától a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Kamaraegyüttesének adventi műsora lesz templomunkban, amelyre mindenkit szeretettel várnak. 12:00 órától adventi agape lesz a hittanteremben azon idősek számára, akik meghívót kaptak.

 

6. Ugyancsak december 18-án (csütörtök) 18:00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért. Szeretettel várjuk őket!


7. A szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.
 

2014 Advent 2. vasárnap

Feltöltve:  2014. december 07.

 

 

1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17.45-tól Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.


2. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is kedves testvéreinket.


3. Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepét tartjuk, a reggel 6 órakor kezdődő rorate szentmisében.


4. A 2015. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni.


5. Beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, a héten jelentsék a plébánián.


6. A soproni TIT Egészségtudományi Szabadegyetem szervezésében előadás lesz dec. 9-én (kedd) 17:00 órától a plébánia hittantermében: A Kurucdomb Sopron város szövetében – címmel. Előadó: Dr. Oszvald Ferenc Nándor egyetemi docens, és Dr. Sági Éva levéltáros.


7. Az Idősek Európai Háza Alapítvány szervezésében pedig dec. 11-én (csütörtök) 16:00 órától lesz előadás a plébánia hittantermében: Szembetegségek tünetei. Mikor kell szakorvoshoz fordulni? címmel. Előadó: Dr. Baranyai Ilona szemész főorvos.


8. Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 16-án kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.


2014 Advent 1. vasárnap

Feltöltve:  2014. november 30.


1. Köszönjük a múlt vasárnapi önzetlen adományaikat, amelyet a szegények és rászorulók megsegítésére nyújtottak. Isten legyen bőkezű jutalmazója mindannyiuknak.


2. Hétfőtől reggel 6 órakor lesznek a Rorate, hajnali szentmisék templomunkban. Az adventi időben esti szentmisék hétköznapokon nem lesznek, csak szombaton és vasárnap. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.


3. A 2015. évre az első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében leadni. Kérjük, azok is jelentkezzenek, akik továbbra nem szeretnének újságokat.


4. Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy a következő hetekben felkereshessem őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.


5.  Ferenc pápa által meghirdetett „Megszentelt élet éve” 2014. november 30-tól 2016. február 2-ig tart. Imádkozzunk a szerzetesi hivatásokért!


6. Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani minden nap lelki útravalót, hanem az internetes világhálón keresztül mindazoknak, akik plébániánk honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünk idején minden napra ajánlunk egy szentírási helyet olvasásra, elmélkedésre. Az elolvasásra szánt gondolatokat Jean Vanier-től, Szent XXIII. János pápától, Gyökössy Endre-től és Mariaroza ágostonrendi szerzetes nővértől vettük.


Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, (vagy a honlapon kinyitott ablakokban) megjelenő gondolatok segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.