Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 20.,
Tivadar napja van.

 

Hirdetések

2014 Éközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2014. november 16.


 

1. Jövő vasárnap az ország valamennyi katolikus templomában KARITÁSZ GYŰJTÉS tartanak a szegények és rászorulók megsegítésére. Ezért templomunkban is perselyadományainkat erre a célra gyűjtjük.


2. Ugyancsak jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, mint a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.

 

 

†   †   †


3. A Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium november 17-én, 17.00 órától minden továbbtanuló érdeklődő diákot – szüleivel együtt – szeretettel vár a felvételi tájékoztatóra, továbbá november 26-án, 8.00 órától a nyílt tanítási napra. További tájékoztatás a hirdetőtáblán megtalálható.

2014 Éközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2014. november 09.


1. Jövő évre szentmiséket előjegyeztetni lehet a plébánián, hivatali időkben.


2. November 13-án, (csütörtök) a szentmise után fatimai körmenetet tartunk.


3. Hálásan köszönjük plébániánk területén élő kedves testvéreinknek az egyházi adó befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Továbbá kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat.


4. Az Idősek Európai Háza Alapítvány soron következő előadása, a héten, csütörtökön 16:00 órától lesz a plébánia hittantermében: Biztonsággal biztonságban élni. Hogyan védjük meg testi épségünket és értékeinket? címmel. Előadó: Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy.


5. Ugyancsak ezen Alapítvány szervezésében szombaton de. 9:00-11:00 óráig foglalkozást tartanak alsó- és felsőosztályosok részére a hittanteremben, ahol karácsonyi ajándékokat készítenek az idős, elesett emberek részére.

 

2014 Éközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2014. november 02.



1. A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17:45-kor Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.


2. Jövő évre szentmiséket előjegyeztetni november 4-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali időkben.


†     †     †


3. Szent Imre napján, november 5-én (szerda) a város papsága közös szentmisét mutat be a Szent Imre templomban. Ezért szerdán este nem lesz szentmise templomunkban. November 9-én, vasárnap tartják a Szent Imre templom búcsúját. Az ünnepi szentmise de. 9 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa Németh István atya lesz.


4. A Szent Orsolya Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium november 17-én, 17.00 órától minden továbbtanuló érdeklődő diákot – szüleivel együtt – szeretettel vár a felvételi tájékoztatóra, továbbá november 26-án, 8.00 órától a nyílt tanítási napra. További tájékoztatás a hirdetőtáblán megtalálható.

 

2014 Éközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2014. október 26.

 


1. Köszönjük a missziók javára nyújtott adományaikat.


2. Ma 17.00 órától imaórát tart a Cursillo-csoport.


3. Az esti szentmisék a mai vasárnaptól 18.00 órakor kezdődnek.


4. Pénteken 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.


5. Szombaton, Mindenszentek ünnepét tartja Egyházunk. Templomunkban a szentmisék 10.00 órakor és 18.00 órakor lesznek. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.


6. Jövő vasárnap halottak napja lesz.


7. A 2015. évre szentmiséket előjegyeztetni november 4-től lehet a plébániahivatalban.


2014 Éközi 29. vasárnap

Feltöltve:  2014. október 19.



1. A mai vasárnappal befejezi, tisztelendő Vlaj Márk V. éves papnövendék két hónapos pasztorációs gyakorlatát. Segítse az Úr áldásával további tanulmányaiban és felkészülésében.


2. Az októberi rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit.


3. Csütörtökön és pénteken a Plébánia Hivatal zárva tart.


4. Jövő vasárnap lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat. Jövő vasárnaptól az esti szentmisék 18.00 órakor kezdődnek.


5. A Szent Orsolya Katolikus Iskola játszóházat tart a nagycsoportos ovisok részére, október 21-én (kedd) 16:00 órakor.


6. Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolóan a Szent Mihály temető nyitva tartása megtalálható a hirdetőtáblákon.

 

2014 Éközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2014. október 10.


 

1. Vasárnap (a mai napon) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Hétfőn az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.


3. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra továbbra is szeretettel hívunk mindenkit.


4. Október 18-án (szombat) zarándoklatot tartanak az érettségi előtt álló diákoknak a Könnyező Szűzanya kegyképénél a győri Bazilikában. A zarándoklat de. 9:00 órakor ünnepi szentmisével kezdődik és 13.30 órakor közös imádsággal zárul.


5. Jövő vasárnap MISSZÓS VASÁRNAP lesz. Kérjük a kedves testvéreket, hogy adományaikkal támogassák az egyház világméretű missziós munkáját.


6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében előadást tart a Szent György Plébánián október 17-én (péntek) 19:00 órakor Végerbauer Richárd káplán. Az előadás címe: A kinyilatkoztatás, mint Isten és ember közötti dráma és annak központi alakja Hans Urs von Balthasar teológiájában.


7. Görög katolikus szent liturgiát tartanak vasárnaponként 17:00 órától a Szent György templom egyetemi kápolnájában.

2014 Éközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2014. október 05.

 


1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 18:45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2. Kedden a plébánia hivatal zárva lesz.


3. A héten, kedden ünnepeljük Rózsafüzér Királynőjét, szerdán Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát.


4. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra buzdítunk mindenkit.


5. Az Idősek Európai Háza Alapítvány soron következő előadása, a héten, csütörtökön 17:00 órától lesz a plébánia hittantermében: A lakosság egészségi állapota. Az életmód, a környezet és a szűrés jelentősége címmel. Előadó: Dr. Prof. Dr. Baranyai Tibor osztályvezető főorvos.


Előadássorozat a hittanteremben

Feltöltve:  2014. szeptember 27.

 


Az Idősek Európai Háza Alapítvány NYDOP-3-1-1/B2-13/PA-1 azonosító számú „Aktivitás és Kapcsolat a testi-lelki egészségért. Idősbarát Programok a Kurucdombon” címen elnyert „Mini projekt” Pályázatnak köszönhetően ismeretterjesztő előadásokat tartunk a Szent István Plébánia Hittantermében (Szent István Park 1.sz. jobbra I. emelet)


Kérem éljenek a lehetőséggel és vegyenek részt a fenti időpontban megrendezett eseményen.
Tisztelettel meghívjuk és várjuk Önt és Családtagjait, Ismerőseit!

 

Dr. Sütő Teréz
Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke

 

2014 Éközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2014. szeptember 26.



1. A mai napon (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.


2. Hétfőn Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepét tartjuk.


3. Kedden közös megemlékező gyászmisét mutatunk be e hónapban elhunyt testvéreinkért.


4. A Szent Mihály templom legutóbbi szentelésének 150 éves évfordulóját ünnepeljük október 1-én (szerda), 18:00 órakor a Szent Mihály templomban püspöki szentmise kezdődik, Sopron város papságával. Ezért szerdán templomunkban nem lesz szentmise.


5. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba-, amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül-, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán. A rózsafüzért 18.15 órakor kezdjük. Továbbá szeretettel kérem, hogy a vasárnapi 8:30 szentmise előtt is imádkozzák a szentolvasót.


6. A Szent Domonkos templom Rózsafüzér Királynője búcsúját, október 4-én és 5-én (szombat, vasárnap) tartják. Szombaton 18.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a rózsafüzéres gyertyás körmenet.


7. A Szent Margit Plébánia október 4-én (szombat), 8-12 óráig társadalmi munkát szervez az újtemplom köré. Férfi munkaerőre lenne szükség, gyülekezés a Szent Margit Plébánia előtti haranglábnál.

2014 Éközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2014. szeptember 19.



1. Kalendáriumok és fali naptárak megvásárolhatóak az újságos asztaloknál.


2. Megjelent Dr. Mentes Mihály, a „Szeretet áldozata” című megújított kiadványa. A könyv megvásárolható 1500 Ft-os áron a délelőtti szentmisék után.


3. A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 28-án (vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melyet az aranymisés Dr. Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel atya mutat be. Szeretettel várják a kedves híveket és képviselő testület tagjait a szentmisére és az azt követő agapéra. Továbbá október 1-én (szerda) a Szent Mihály templom felszentelésének 150 éves évfordulóját ünnepelik. Erről a jövő vasárnapi hirdetésben még szólunk.


4. Az idei évben is megrendezik október 18-án a „Keresztény szüreti bált”. A plakát megtalálható a hirdetőtáblákon.