Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. március 29.,
Auguszta napja van.

 

Hirdetések

2015 Urunk mennybemenetele

Feltöltve:  2015. május 17.


 

1. A Szűzanya tiszteletére a szentmisék előtt 18:45 órától májusi litániát imádkozunk.


2. Szombaton a Győri Bazilikában Boldog Apor Vilmos püspök vértanú ünnepe lesz. Az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik.


3. Pénteken 17.00 órától próbát tartunk a bérmálkozók részére. Templomunkban a bérmálás, május 31-én (vasárnap), de. 10:00 órakor kezdődő szentmisében lesz.


4. Megyéspüspök úr jóváhagyta az új Plébániai Tanácsadó Testület felterjesztett tagjait. Testületi ülést, május 18-án (hétfő) az esti szentmise után tartunk. Az új Testület fogadalomtétele Pünkösdvasárnap (máj. 24.) a 10:00 órás szentmisében lesz.

2015 Húsvét 6. vasárnapja

Feltöltve:  2015. május 08.



1. Ma (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Cursillo-csoport.


2. A Szűzanya tiszteletére a fatimai körmenetet a megjelenés napján, szerdán tartjuk a szentmise után.


3. Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelét ünnepeljük.

 

2015 Húsvét 5. vasárnapja

Feltöltve:  2015. május 01.


 

1. Köszönjük múlt vasárnapi adományikat, amelyet a papnevelés céljára gyűjtöttünk.


2. Ma (vasárnap) 18:00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat.


3. A májusi litániákra szeretettel hívjuk kedves testvéreinket, melyeket a szentmisék előtt 18.45 órától végzünk.


4. Jövő vasárnap elsőáldozás lesz templomunkban a de. 10 órakor kezdődő szentmisén. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a szülők részére fenntartott helyeket szíveskedjenek szabadon hagyni. Az elsőáldozási szentmisén csak az általunk felkért fényképész működhet, ezért kérünk mindenkit, hogy további fényképezésekkel ne zavarja a szentmise méltóságát. Az elsőáldozók részére próbát tartunk csütörtökön 16.00 órától, és ekkor végzik el első szentgyónásukat is.


5. Május 8-án (péntek) 18:00 órakor ünnepeljük a bécsi úti Keresztelő Szent János templom legutóbbi felszentelésének 125 éves évfordulóját. Az ünnepi szentmisét Kozma Imre atya mutatja be Sopron papságával együtt. Ezért pénteken reggel 7:00 órakor lesz szentmise templomunkban.


6. Szeretettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük az édesanyákat és nagyanyákat, akiket a mai napon különösen is tisztelünk. Kívánom, és ezért imádkozom, hogy az Úristen bőséges áldása kísérje mindennapi életüket. A Boldogságos Szűzanya alázatos és odaadó példája vezesse őket szép hivatásukban, melyben érezzék meg mindig az Ő anyai pártfogását.
 

2015 Húsvét 4. vasárnapja

Feltöltve:  2015. április 24.

 

 

1. Az elsőáldozás kettő hét múlva, május 10-én (vasárnap) de. 10:00 órakor lesz templomunkban. Az elsőáldozók részére próbát tartunk a héten, csütörtökön 17.00 órától.


2. Csütörtökön 19:00 órakor megemlékező gyászmisét mutatunk be, április hónapban elhunyt testvéreinkért.


3. Pénteken megkezdjük május hónapját, amely a Szűzanyának van szentelve. Az esti szentmisék előtt tartjuk 18.45 órától a májusi, loretói litániát, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntve.


4. Elsőpéntek lesz, Jézus Szentséges Szívét ünnepeljük. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van.

 

2015 Húsvét 3. vasárnapja

Feltöltve:  2015. április 17.

 


1. A Szent György templom búcsúját a héten, pénteken és jövő vasárnap tartják:

 

• Pénteken 18.00 órakor az ünnepi szentmisét Dr. Várszegi Imre Asztrik OSB pannonhalmi püspök-főapát mutatja be a soproni papsággal együtt;

 

• jövő vasárnap 17.00 órakor P. Forrai Tamás SJ jezsuita tartományfőnök úr mutat be ünnepi szentmisét. A plébániák testületének tagjait a szentmise után várják állófogadásra a Jezsuita terembe. A búcsúi plakát a hirdetőtáblákon megtalálható.

 


2. Ugyancsak Jövő vasárnap, Jó Pásztor ünnepe lesz, amikor hivatásokért imádkozunk. A Győri Papnevelő Intézetben három egyházmegye – győri, szombathelyi és nagyszombati – papnövendékek készülnek a papi hivatásra. A hét folyamán imáinkat ajánljuk fel papi és szerzetesi hivatásokért. Jövő vasárnapi perselyadományainkkal pedig segítsük a papnevelés nemes feladatát.


2015 Húsvét 2. vasárnapja

Feltöltve:  2015. április 10.

 

 


1. Hétfőn a szentmise után Fatimai körmenetet tartunk.


2. Megköszönjük mindazok adományát, akik eddig már befizették egyházközségi hozzájárulásukat. Erre továbbra is lehetőség van. A héten megkezdi az egyházi adószedő – Simonfi Ferencné, Zsuzsa asszony az egyházi hozzájárulás beszedését, akinél befizethetik az éves összeget. A győri egyházmegyében a megállapított minimál összeg: keresettel rendelkezőknek éves 4 000 Ft, nyugdíjasnak, vagy GYES-en lévőknek éves 2 000 Ft. Ezen pénzösszegekből tartjuk fenn templomunkat és plébániánkat. Ezért kérjük szeretettel adományaikat. Az idei évben továbbra is lehetőség van arra, hogy sárga postai csekken történjen a befizetés, amit kérhetnek az egyházi adószedőtől ill. a templomi újságos asztalokon is megtalálhatóak.

2015 Húsvétvasárnap

Feltöltve:  2015. április 05.


 

1. Húsvéthétfőn vasárnapi miserend lesz templomunkban. Szeretettel várunk mindenkit, hogy közösen adjunk hálát a feltámadás ajándékáért.


2. Jövő vasárnap, az Isteni Irgalmasság ünnepét tartjuk.


3. Hálás köszönetemet fejezem ki mindazok felé, akik munkájukkal, segítségükkel, áldozatukkal és adományaikkal hozzájárultak Húsvét méltó megünnepléséhez. Szeretettel gondolok mindazokra, akik jelenlétükkel, imáikkal megélték nagyböjt szent idejét, a keresztútjárásokat és széppé tették a Szent Három Napot. Továbbá megemlékezem idős, beteg és szenvedő embertestvéreimről is, akik nehéz keresztet hordanak, váljék áldozatuk gyógyulásukra és üdvösségükre.


Kívánom, hogy adja meg a Feltámadott Úr mindnyájuknak azt a belső, lelki boldogságot, ami által új életre kelhetünk Krisztussal. Töltse el lelküket, az irgalmas szeretet, a húsvéti öröm és igaz békesség. Így kérem életükre Isten, ajándékozó áldását!

 

2015. Virágvasárnap

Feltöltve:  2015. március 26.



1. Szentgyónást lehet még végezni a nagyhét elején a szentmisék előtt 18:30 órától. A Szent Három Napon (Nagycsütörtök, Nagypéntek és Nagyszombat) már nem lesz gyóntatás.


2. A plébánia irodán, nagycsütörtökön és nagypénteken hivatali szünet lesz.


A NAGYHÉT SZERTARTÁSAI:


3. Nagycsütörtök: Az utolsó-vacsora emlékmiséje 19.00 órakor kezdődik, amikor a papság szentségére és a Szent Eucharisztia szerzésére emlékezünk. A szentmise után egy órás virrasztást tartunk az Oltáriszentség előtt.


4. Nagypéntek: Az Úr Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk. 15.00 órakor keresztút, 19.00 órakor nagypénteki szertartás énekelt passióval. Nagypéntek szigorú böjti nap, 14 évtől hústilalom van, 18 évtől 60 éves korig – háromszori étkezés.


5. Nagyszombat: A szentsír látogatásának napja. Szeretettel hívunk mindenkit Jézus sírjához. A szentsír őrzési rendjét a hirdetőtáblákra kifüggesztettük.
20.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melynek keretében a húsvéti vigília szertartását végezzük. A szentmise után tartjuk, - jó idő esetén - a feltámadási körmenetet, amelyen hívő keresztényként vegyünk részt, énekeinkkel és imákkal köszöntsük a feltámadt Üdvözítőt.
Az ételek megáldása nagyszombaton, a feltámadási körmenet végén és húsvétvasárnap a 8.30 órás szentmise végén lesz, amikor plébániánk területén fogyasztandó ételekre kérjük Isten áldását.


6. HÚSVÉTVASÁRNAP: Krisztus feltámadásának ünnepe. A szentmisék a szokásos időben kezdődnek.
 

2015. Nagyböjt 5. vasárnap

Feltöltve:  2015. március 20.



1. Az elmúlt héten hétfőn tartotta alakuló ülését plébániánk új Tanácsadó Testülete. Az ülésen megválasztották a tisztségviselőket. A plébánia alelnöke: Pete-Pikó Pál, pénztárosa: Bokor János, jegyzője: Sipos Ferenc lett. Köszönöm a plébánia előző képviselő testületi tagjainak munkáját, segítségét és összefogását. Az új testülettől is azt kérem, hogy legyenek mellettem segítségükkel, tanácsaikkal, hogy együtt dolgozva vigyük előre a plébánia életét.


2. Hálásan köszönjük az elmúlt vasárnapi adományaikat, amelyet kárpátaljai keresztény testvéreink megsegítésére adományoztak. Isten áldása viszonozza nagylelkűségüket!


3. Ma 17:00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.


4. Közös városi lelkigyakorlat lesz a Szent Margit templomban március 23-25. között, hétfőtől szerdáig. A lelkigyakorlatos szentmisék 17.45 órakor kezdődnek, előtte a város papsága gyóntat.


5. A városi keresztút március 27-én, (péntek) 18:00 órakor a Szent Orsolya templomban kezdődik, amelyet az idei évben a Belvárosban tartunk. (Szent György u., Fő tér, Templom utca).


6. A városi lelki programok miatt templomunkban a szentmisék: hétfőn, kedden és pénteken reggel 7 órakor lesznek.


7. Szerdán Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz, 18:00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be templomunkban. Ezen a napon a közös zsolozsma végzése elmarad.


8. Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, 10:00 órakor tartjuk az ünnepi szentmisét barkaszenteléssel és énekelt passióval. A barkaszentelést a templom előtt végezzük. A képviselőtestület tagjai a templom előtt gyülekezzenek és közösen vegyenek részt a körmeneten.


9. Ugyancsak jövő vasárnap érvénybe lép a nyári időszámítás, az órákat egy órával előbbre állítjuk. Ezért jövő vasárnaptól az esti szentmisék már 19:00 órakor kezdődnek.
 

2015. Nagyböjt 4. vasárnap

Feltöltve:  2015. március 13.


 


1. Ma (vasárnap) templomunknak szentségimádási napja van. A 10.00 órás szentmise után lesz szentségkitétel. A szentségimádási nap nagy lehetőséget kínál arra, hogy elmélyedjünk az Oltáriszentség titkában. A nap folyamán hozzunk áldozatot és jöjjünk el a szentségimádási órák valamelyikére, hogy imádásunkat kifejezhessük Krisztusnak. 17:00 órától gyónási lehetőség lesz. 17.30 órakor a szentségimádási nap zárása, majd 18.00 órakor szentmise.


2. A város templomainak szentségimádását is a héten tartják. Részletes tájékoztató hirdetőtáblákon megtalálható.


3. A győri székesegyházban a vérrel könnyező Szűzanya kegyképének ünnepén, március 17-én, (kedd) a papság zarándoklatát tartják. De. 11 órakor ünnepélyes püspöki szentmise kezdődik. A hívők zarándoklatát jövő vasárnap tartják. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblákon megtalálható.