Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 19.,
Emma napja van.

 

Hirdetések

2015. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2015. november 06.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Cursillo-csoport.

2.    A 2016. évre szentmiséket előjegyeztetni november 10-től (kedd) lehet a plébánián, hivatali órákban.

3.    Nov. 13-án (péntek) az esti szentmise után Fatimai körmenet tartunk.

4.    Zarándoklat indul vonattal a Szent Margit plébánia szervezésében Győrbe az Apor Vilmos-imaév záró szentmiséjére 2015. november 21-én (szombat). Jelentkezni lehet nov. 13-ig a Szent Margit plébánián.

5.    Taizei imaórát tartanak kéthetente a Jézus Szíve templomban (Szürkék). A fenti eseményekről plakátok találhatók a hirdetőtáblákon.


 

2015. Évközi 31. vasárnap, Mindenszentek ünnepe

Feltöltve:  2015. október 29.

 

 

1.    Ma (vasárnap) az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.

2.   Hétfőn, Halottak Napján 18.00 órakor plébániánk közösségének minde
n

      elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

3.    A 2016. évre szentmiséket előjegyeztetni november 10-től lehet a 

       plébánián, hivatali órákban.


†   †   †


4.    November 5-én (csütörtök), Szent Imre herceg ünnepén a város papsága 
közös szentmisét mutat be a Szent Imre templomban 18.00 órakor. Ezért  csütörtökön nem lesz szentmise templomunkban. Vasárnap (nov. 8.) 9.00 órakor lesz a hívek búcsúja, amelyre szeretettel hívják a plébániák Tanácsadó Testületének tagjait.

5.    A Szent Orsolya Katolikus Gimnázium november 16-án, 17.00 órától minden továbbtanuló érdeklődő diákot – szüleivel együtt – szeretettel vár a felvételi tájékoztatóra, továbbá november 25-én, 8.00 órától a nyílt tanítási napra. További tájékoztatás a hirdetőtáblán található.

2015. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2015. október 23.

 

 

 

1.       Köszönjük a missziók javára nyújtott adományaikat, 175 860 Ft gyűlt össze.

 

2.       Ma 17:00 órától imaórát tart a Cursillo-csoport.

 

3.       Az esti szentmisék a mai naptól 18.00 órakor kezdődnek.

 

4.       Befejeződött a belső felújítása plébániánknak, köszönjük türelmüket és az esteleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

 

5.       Pénteken 18.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért.

 

6.       Jövő vasárnap Mindenszentek ünnepét tartja Egyházunk. Templomunkban a szentmisék a vasárnap megszokott rendben lesznek, az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk. Jövő vasárnap a Rózsafüzér-társulat imaórája elmarad.

 

7.       A 2016. évre szentmiséket előjegyeztetni november 10-től lehet a plébánián, hivatali órákban.

 

 

 

2015. Évközi 28. vasárnap

Feltöltve:  2015. október 09.

 

1.       A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo-csoport.

 

 

2.       Október 13-án (kedd) az esti szentmise után Fatimai körmenet tartunk.

 

3.     A hét folyamán felújítási munkálatokat végeznek a plébánián, ezért a hivatali órák szünetelnek. Esetleges ügyintézésekkel az esti szentmisék előtt 18.00 órától a sekrestyében lehet intézni.

 

4.     Jövő vasárnap missziós vasárnapot ünneplünk, ezen alkalomból országos gyűjtést tartunk katolikus templomainkban a missziók javára. Szeretettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.

 

 

 

2015. Évközi 27. vasárnap

Feltöltve:  2015. október 02.


 

 

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért.


2. A héten, szerdán Rózsafüzér Királynőjét, csütörtökön a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.

 

3. A szentmisék előtti rózsafüzér imádságra buzdítunk mindenkit.


4. Hálásan köszönjük plébániánk területén élő testvéreinknek az egyházi adó befizetését, amivel a templom és a plébánia fenntartásához járultak hozzá. Tisztelettel kérjük, akik még nem teljesítették keresztény kötelességüket, december 15-ig legyenek kedvesek befizetni egyházi hozzájárulásukat.


5. Katolikus kalendárium és forgatható falinaptár vásárolható az újságos asztaloknál. Az egylapos falinaptár ingyen elvihető plébániánk ajándékaként.


6. Gyalogos zarándoklat indul 2015. október 8-án, (csütörtök) 15.00 órakor Kópházára a kegytemplomba a Széchenyi térről. 18.00 órakor ünnepi szentmisét tartanak.
 

2015. Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2015. szeptember 24.

 

 
1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo – csoport.


2. A Szent Mihály templomban szeptember 29-én (kedd) Szent Mihály arkangyal ünnepén, 18.00 órakor ünnepi szentmisét mutat be a város papsága. Szeretettel várják a kedves híveket. Ezért kedden reggel 7.00 órakor lesz szentmise templomunkban.


3. Szerdán 19.00 órakor közös megemlékező gyászmisét mutatunk be e hónapban elhunyt testvéreinkért.


4. A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Istennek hála, hogy templomunkban egész év során minden esti szentmise előtt imádkozzák a rózsafüzért. Buzdítunk mindenkit, hogy ebbe a Máriás imádságba-, amely Krisztusra mutat, az Ő titkain keresztül-, kapcsolódjunk be minél többen október folyamán. A rózsafüzért 18.15 órakor kezdjük.


5. A héten elsőpéntek lesz. A szentmisék előtt 18.30 órától gyónási lehetőség van.


6. A Szent Domonkos templom Rózsafüzér Királynője búcsúját, október 3-án és 4-én (szombat, vasárnap) tartják. Szombaton 18.00 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a rózsafüzéres gyertyás körmenet.

2015. Évközi 25. vasárnap

Feltöltve:  2015. szeptember 18.



1. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja lesz.


2. A Szent Mihály templom búcsúját szeptember 27-én (vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise 9.30-kor kezdődik, melynek főcelebránsa Butsy Lajos fertőrákosi plébános, börtönlelkész.
Szeptember 29-én (kedd) Szent Mihály arkangyal ünnepén 18.00 órakor mutat be ünnepi szentmisét a város papsága. Szeretettel várják a kedves híveket.


3. Görög katolikus szent liturgiát tartanak vasárnaponként a Szent György templom egyetemi kápolnájában. Az időpontok megtalálhatóak a hirdetőtáblákon.

 

2015. Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2015. szeptember 11.


 

1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Cursillo – csoport. Az esti szentmise után Fatimai körmenetet tartunk.


2. Hétfőn Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe lesz, 19.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be. A Szentatya által a tavalyi évben meghirdetett imanaphoz hasonlóan a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2015. szeptember 14-re, a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepére országos imanapot hirdetett „Az üldözött keresztényekért és azokért, akik hazájukból elvándorolni kényszerülnek”. Az esti szentmisében közösen elimádkozzuk azt az imát, amelyet egy iraki keresztény testvérünk juttatott el a Püspöki Karhoz. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen csatlakozzunk ehhez az imához.


3. Kedden a Fájdalmas Szűzanyát köszöntjük.


4. 2015. szeptember 19-én, (szombat) „Jövőnk a családban születik” jelmondattal ismét egyházmegyei családi napot rendeznek Győrben, a Püspökvár kertjében. A rendezvény 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a Nagyboldogasszony-székesegyházban, s az ezután, a Püspökvár kertjében kezdődő változatos programok várnak mindenkit. Erre az alkalomra szeretettel hívja és várja püspök úr egyházmegyénk katolikus iskoláit, s külön is hívja egyházmegyénk katolikus családjait, hogy az örömteli találkozás és együttlét által megismerjék egymást, s megerősödjenek hitükben.


5. Az Apor év keretében, Pápai Lajos megyéspüspök úr szeretettel hívja a Győri Egyházmegye híveit, 2015.október 10-én, Gyulára, ahol Apor püspök úr 23 évig volt plébános. A zarándoklat keretében lesz koszorúzás, egy órás szentségimádás, 13.00 órakor püspöki szentmise. 2015.október 10-én, szombaton kora reggel autóbusz indul Sopronból Gyulára, Bognár István és Horváth Imre atyák vezetésével. Jelentkezni lehet a Szent Margit Plébánián és a Városplébánián. Útiköltség: 6.300 Ft.


6. Püspök úrral egyeztetve, a Győri Egyházmegyei Karitász kéri, hogy a kialakult és jövendő migráns helyzetre tekintettel gyűjtést szervezzünk takarókra és hálózsákokra. Akik ebben segítségükre tudnak lenni, kérjük, hogy jelezzék hivatali időkben plébániánk irodáján.


7. Fertőszentmiklóson, a Hétfájdalmú Szűzanya ünnepéhez kapcsolódóan tartják a SZEREDI kápolna búcsúját, 2015. szeptember 19-20-án.
 

2015. Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2015. szeptember 04.



1. A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18:45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2. Szeptember 8-án (kedd) Kisboldogasszony ünnepén van templomunk felszentelésének ünnepe. A 19:00 órakor kezdődő ünnepi szentmisében hálát adunk a templomért, megemlékezve mindazokról, akik építették és gondozták, akik benne szolgáltak és imádkoztak, valamint azokról, akik ma is hittel és szeretettel jönnek templomunkba, és szerető gondoskodással tevékenykednek benne.


3. Ugyancsak szeptember 8-án, (kedd) hálaadó életvédő istentiszteletet tartanak a Szent Erzsébet kórház kápolnájában 15.00 órakor.


4. Szeptember 12-én, (szombat) Balassagyarmatról kirándulnak Sopronba Dr. Stella Leontin atya vezetésével az ottani hívek. De. 11:00 órakor mutatnak be szentmisét templomunkban.


5. Szeptember 13-án, (vasárnap) az esti szentmise után fatimai körmenetet tartunk.


6. A Deák-téri iskolában a héten részben már megkezdődött a hitoktatás. Mihelyt megkapjuk a végleges órarendet, akkor kifüggesztésre kerül a templom hirdetőtáblájára. A hitoktatást Vizer Krisztián hittanár végzi. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan néhány tudnivaló: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, jó szándékukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján.


7. A Szent György templomban 2015. szeptember 13-án (vasárnap) 18.00 órakor Kelemen József (Ulm) orgonahangversenyt ad.
 

2015. Évközi 22. vasárnap

Feltöltve:  2015. augusztus 28.

 


1. Hétfőn közös megemlékező gyászmisét mutatunk be, augusztus hónapban elhunyt testvéreinkért.


2. A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek:
kedd – csütörtök de. 9-11 óráig,
szerda- péntek 15-17 óráig.


3. A héten elsőpéntek lesz, szentgyónásunkkal és szentáldozásunkkal engeszteljük Jézus Szentséges Szívét.


4. A héten megkezdik tanulmányaikat a diákok, ezért jövő vasárnap a 8.30 órakor kezdődő szentmisében tartjuk a Veni Sancte-t, melyben kérjük a diákokra és tanáraikra a Szentlélek Isten kegyelmét. Ezen a szentmisén az ifjúsági zenekar játszik.


†   †   †


5. 2015. szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén a Szent Margit Plébánia autóbuszos kirándulást szervez az Őrvidékre. Bővebb tájékoztatás a hirdetőtáblákon található.


6. 2015. október 3-án tartják a Nagymarosi Katolikus Ifjúsági találkozót.