Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 25.,
Márk napja van.

 

Hirdetések

2015 Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Feltöltve:  2016. január 08.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo imaközösség.

2.    Szerdán az esti szentmise végén Fatimai körmenetet tartunk.

3.    Hajléktalan és szegénysorban lévő testvéreinknek jótékonysági ételosztást végezünk plébániánk közössége nevében a Szent György Plébániával, január 16-án (szombat) a Kristály Üzletház földszintjén.

4.    Az Árpád-házi Szent Margit templom búcsúját jövő vasárnap (jan. 17.) tartják, melyre szeretettel hívnak mindenkit. A képviselőtestületek delegáltjait a vasárnapi szentmisét követő agapéra is várják szeretettel. Az ünnepi szentmise főcelebránsa, Mons. Németh László püspöki helynök úr lesz. Jan. 18-án (hétfő) Szent Margit ünnepén, 18.00 órakor a város papsága mutat be szentmisét az új Szent Margit templomban.

5.    Január 18-23-ig kerül megtartásra az ÖKUMENIKUS IMAHÉT, amikor együtt imádkozunk a Krisztushívők egységéért. Ennek részletes programja a hirdetőtáblákon olvasható.

6.    Előadást tartanak havonta egy alkalommal a Szent Imre templomban az Irgalmasság évében. Az időpontok a hirdetőtáblán megtalálhatók.

 

2016. Karácsony utáni 2. vasárnap

Feltöltve:  2016. január 02.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.


2.    Január 6-án (szerda) ünnepeljük Urunk megjelenését, (Vízkereszt) ünnepét, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melynek keretében vizet szentelünk, és ezzel együtt megáldjuk azokat öntapadós címkéket, amiket a megáldott házak bejárati ajtajára lehet felragasztani. Ezen található a tárgyi év: 2016, valamint C+M+B, Chistus Mansionem Benedicat - Krisztus áldása legyen a lakáson. Akik szeretnének otthonukba a megáldott címkékből, a szentmise befejeztével vihetnek belőle.


3.    Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megáldatni és megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.


4.    Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepét tartjuk.

2015 Szent Család vasárnapja

Feltöltve:  2015. december 26.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.

2.    Dec. 30-án (szerda) közös megemlékező gyászmisét tartunk e hónapban elhunyt testvéreinkért.

3.    Dec. 31-én, (csütörtök) a polgári év utolsó napja lesz, Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Ezen a napon tartjuk az év végi hálaadást 17.00-kor. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy közösen adhassunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért.

4.    Jan. 1-jén, (péntek) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának ünnepét üljük. Templomunkban vasárnapi miserend lesz (8.30; 10.00; 18.00). Ez a nap egyházilag parancsolt ünnep, ezért kérjük kedves testvéreinket, hogy szentmisén való részvételüket tekintsék fontosnak.


 

2015. Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2015. december 18.



1.    Dec. 21-én (hétfő) 18.00 órától Erdélyből a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Kórusának karácsonyi hangversenyét hallgathatjuk. A gyermekek dec. 20-án (vasárnap) 19.30 órakor érkeznek a Balfi úti Anger-pálya parkolójába. Itt történik a gyermekek elosztása a különböző szállásokra. Nagy öröm és köszönet mindazoknak, akik gyermekeket fogadtak otthonaikba, 88 gyermek elszállásolására jelentkeztek itt Sopronban.

2.    A plébánia iroda 2015. dec. 21-től 2016. jan. 4-ig zárva tart. Temetéssel kapcsolatos ügyintézést kérjük, telefonon egyeztetni szíveskedjenek.

3.    A 2016. évre a szentmisék előjegyzése betelt, ezért sajnos nem tudunk már elfogadni miseszándékot a jövő évre.

4.    Dec. 24-én (csütörtök) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Nagyon hálásan köszönjük mindazoknak jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a rorate szentmisékre. Meghitt volt és örömteli. Nagyon sokan együtt jártuk az adventi utat. Kívánjuk, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessék meg az Üdvözítő Krisztus.


TEMPLOMUNK ÜNNEPEI


December 24. (csütörtök):

•    16.00 óra:     Pásztorjáték;
•    18.00 óra:    Szentmise a Balfi úti Szociális Otthonban;
•    23.30 óra:    HARMONIA SACRA templomkórus - karácsonyi énekek;
•      Éjfélkor:    Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje;

December 25 – 26. (péntek-szombat):

•    Karácsony ünnepén és másnapján vasárnapi miserend lesz templomunkban. (8.30; 10.00; 18.00 órakor)

5.    Jövő vasárnap (dec. 27.) Szent Család vasárnapja lesz.  Imádkozzunk a keresztény családokért és kérjük számukra Isten áldását.

 

2015. Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2015. december 12.



1.    A mai napon (vasárnap) 17.00 órától imaórát tart a Cursillo csoport.

2.    A 2016. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

3.    Szentatyánk, Ferenc pápa meghirdette az Irgalmasság Szentévét, december 8-án megnyitotta Rómában. Itt, Sopronban 2015. december 14-én (hétfő) 17.00 órakor a Szent Mihály templomban nyitja meg Püspök Atya az Irgalmasság Szentévi Kapuját. Szeretettel buzdítunk mindenkit.

4.    Dec. 15-én (kedd) 18.00 órakor kezdődő karácsonyt-váró összejövetelen tartjuk a Plébánia Tanácsadó Testületével megbeszélésünket, valamint ekkor köszönjük meg egész éves szolgálatát mindazoknak, akik önzetlen szeretettel szolgálnak, segítenek, dolgoznak a templomért és plébániáért.

5.    A Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, dec. 17-én (csütörtök) kezdjük.

6.    A Cursillo közösségek év végi hálaadásukat 2015. december 19-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják templomunkban. A Te Deum után agapét tartanak plébániánk közösségi termében.

7.    A szentmisék előtt fél órával gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

8.    Dec. 20-án (vasárnap) 17.00 órától jótékonysági koncert lesz templomunkban Czupy Csabika gyógykezeléséért templomunk kórusának és Sopron keresztény fiataljainak előadásában.

9.    Dec. 21-én (hétfő) 18.00 órától Erdélyből a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Kórusának karácsonyi hangversenyét hallgathatjuk.

 

Cursillo-hálaadás

Feltöltve:  2015. december 11.

„Dicsőség a magasságban Istennek

és békesség a Földön a jóakaratú embereknek!”

M E G H Í V Ó
A
 CURSILLO - HÁLAADÁSRA


   A soproni cursillisták szeretettel hívják
    a helyi Cursillo-csoport minden tagját

2015. december 19-én, SZOMBATON 10 órakor

a soproni Szent István templomba.

A SZENTMISÉT BEMUTATJA:
 JUHOS   FERENC  VERBITA ATYA

A TE DEUM-ot követően a hittan teremben tartjuk a hagyományos agapét, melyre mindenkit szeretettel várunk!
Sopron, 2015. november 30.
De Colores!
                                                                                Oláh László
                                                               A soproni Cursillo-közösség nevében 

Kegyelemteljes karácsonyt
 és jó egészséggel töltendő békés újesztendőt kívánunk!

2015. Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2015. december 04.



1.    A mai napon 17.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér társulat, majd 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk az Oltáriszentség előtt.

2.    A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk továbbra is testvéreinket.

3.    Kedden a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepét tartjuk, a reggel 6 órakor kezdődő rorate szentmisében.

4.    A 2016. év első félévi újság előfizetéseket december 15-ig szíveskedjenek az irodában vagy a sekrestyében befizetni, akik továbbra is igényt tartanak a katolikus kiadványokra.

5.    Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 8 nappal, december 17-én kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonaikba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

6.    A Cursillo közösségek év végi hálaadásukat 2015. december 19-én (szombat) de. 10.00 órakor tartják templomunkban. A Te Deum után agapét tartanak plébániánk közösségi termében.

2015. Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2015. november 27.



1.    Köszönjük a múlt vasárnapi önzetlen adományaikat, amelyet a szegények és rászorulók megsegítésére nyújtottak. Az összeget az Egyházmegyei Katolikus Karitász részére továbbítottunk. Isten legyen bőkezű jutalmazója mindannyiuknak.

2.    Hétfőtől szombatig reggel 6 órakor lesznek a Rorate, hajnali szentmisék templomunkban.  Az adventi időben esti szentmisék hétköznapokon nem lesznek, csak szombaton és vasárnap. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is nagyon szép számmal megtették.

3.    Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, jelentsék a plébánián, hogy a következő hetekben felkereshessem őket. Azonban szeretettel kérjük, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

4.    Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani minden nap lelki útravalót, hanem az internetes világhálón keresztül mindazoknak, akik plébániánk honlapját (www.szentistvansopron.hu) meglátogatják. Az adventi ablakok a „galéria” menüpont alatt lesznek elérhetők. Adventi készületünk idején minden napra ajánlunk egy szentírási helyet olvasásra és gondolatokat elmélkedésre.
Adja az Úr, hogy a naponta kézbe vett lapocskákon-, (vagy a honlapon kinyitott ablakokban) megjelenő gondolatok segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

5.    Örömmel hirdetjük, hogy újra Sopronban tisztelhetjük az Erdélyi Szentegyházasfalu-i 100 tagú Gyermekkórust és az 50 fős Zenekart, akik karácsonyi hangversenyt adnak 2015. december 21-én (hétfő) templomunkban. A gyermekek elszállásolása (Kb. 60 fő) Hegykőn családoknál történik, a többi 90 gyermek szállását Sopronban kell megoldani dec. 20-21-én este. A nagyobbak szállását kollégiumban tudják biztosítani, viszont a 8-10 éves gyermekek részére szállást keresünk családoknál. Akik ezt biztosítani tudják, kérjük, hogy Dr. Baranyai Ilona telefonszámán (20/927-35-14) jelentkezni szíveskedjenek december 4-ig. Az elérhetőség a hirdetőtáblán megtalálható. A gyermekek ellátásához egyéb felajánlást is szívesen fogadunk.

 

2015. Évközi 34. vasárnap, Krisztus Király ünnepe

Feltöltve:  2015. november 20.



1.    Ma a szentmise befejeztével kihelyezzük Krisztust, a Mindenség Királyát az oltárra eucharisztikus színében, hogy közösen felajánljuk magunkat az Úrnak, és kérjük, hogy áldásával kísérjen minket, s adjon békét a világnak.

2.    Ma 17.00 órától imaórát tart a Cursillo-csoport.

3.    Az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Hívunk szeretettel mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Jézus Krisztust.

4.    Szentatyánk, Ferenc pápa meghirdette az Irgalmasság Szentévét, melyet december 8-án nyit meg Rómában, ugyanakkor minden egyházmegye püspöke is csatlakozik ehhez. Itt, Sopronban 2015. december 14-én (hétfő) 17.00 órakor a Szent Mihály templomban nyitja meg Püspök Atya az Irgalmasság Szentévét. Szeretettel buzdítunk mindenkit.

 

 

2015. Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2015. november 13.



1.    Jövő vasárnap katolikus templominkban gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amelyet a Katolikus Karitász részére továbbítunk. Tisztelettel kérjük testvéreink nagylelkű adományait.


2.    Ugyancsak jövő vasárnap az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, mint a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén szentségi áldásban részesülnek kedves testvéreink.


3.    A Szent Orsolya Katolikus Gimnázium november 16-án, 17.00 órától minden továbbtanuló érdeklődő diákot – szüleivel együtt – szeretettel vár a felvételi tájékoztatóra, továbbá november 25-én, 8.00 órától a nyílt tanítási napra. További tájékoztatás a hirdetőtáblán található.


4.    A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Soproni Szervezete megalakulásának 25 éves jubileumát ünnepli.  Ezen alkalomból ünnepi előadást tart Dr. Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke: „AZ IDŐK JELEI” címmel, 2015. november 20-án (péntek), 18.00 órakor, a Szent Orsolya Kat. Isk. dísztermében.


5.    Görögkatolikus szent liturgiát tartanak a Szent György templom egyetemi kápolnájában, vasárnaponként 17.00 órától.