Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. április 26.,
Ervin napja van.

 

Hirdetések

2022. Urunk születése, karácsony

Feltöltve:  2022. december 25.

1.  December 26-án (hétfő) Szent István, első vértanú ünnepén vasárnapi miserend lesz templomunkban (8.30, 10.00, 18.00 óra).

2.  Dec. 29-én csütörtökön (reggel) nem lesz szentmise templomunkban.

3.  Dec. 30. (péntek) a Szent Családot ünnepeljük. A szentmisében megemlékezünk a december hónapban elhunyt testvéreinkről. Várjuk a gyászokló hozzátartozókat. Szent Család ünnepe révén pedig a szentmise végén megáldjuk a jelenlévő családokat.

4.  Dec. 31-én, (szombat) a polgári év utolsó napján, Mária Istenanyasága főünnepének előestéjén 18.00 órakor közösen adunk hálát Istennek az elmúlt év minden kegyelméért. (A szentmise másnapi érvényű előesti szentmise.)

    Balfon a fürdőkápolnában 16.15 órakor kezdődik az ünnepi szentmise.

5.  Jan. 1-jén, (vasárnap) az újesztendő első napján, Mária Istenanyaságának parancsolt ünnepét üljük. Délelőtt 8.30, 10.00 és este 18.00 órakor lesz szentmise templomunkban.

6.  A plébánia iroda december 27-től január 2-ig zárva tart, így az ünnepek között nem lesz ügyintézési lehetőség!

2022. Advent 4. vasárnapja

Feltöltve:  2022. december 18.

1.  Dec. 19-én (hétfő) 17 órától a Szentegyházi Gyermekfilharmónia gyermekkórusa és ifjúsági zenekara tart adventi koncertet a Szent István templomba. A belépés díjtalan, várjuk az érdeklődőket.

2.  Dec. 23-án (péntek) reggel 6 órakor tartjuk az utolsó hajnali szentmisét. Köszönjük mindazok jelenlétét, akik eljöttek advent folyamán a hajnali szentmisékre. Sokan jártuk együtt az adventi utat. Adja az Úr, hogy teljesedjék be várakozásuk és szívükben is szülessen meg az Üdvözítő Krisztus.

3.  Balfon a fürdőkápolnában (szombaton) szenteste 20.00 órakor lesz vigília szentmise.

4.  Templomunkban (Sopron-Szent István), december 24-én (szombat):


    16.00 óra:     Pásztorjáték; Köszönjük a gyermekeknek, a fiataloknak és a felnőtteknek, hogy vállalták a megszervezést, a próbákat, a szereplést, valamint a lelkes munkát, amelyet szabadidejükből áldoztak.

    23.30 óra:    Zenei áhítat, a Harmonia Sacra, templomunk kórusának előadásában karácsonyi dallamok hangzanak fel;

    Éjfélkor:    Jézus Krisztus születésének ünnepi szentmiséje kezdődik.


5.  Dec. 25. (vasárnap), karácsony parancsolt ünnepén vasárnapi miserend lesz templomunkban. A 8:30-as szentmisén templomunk ifjúsági zenekara teljesít zenei szolgálatot.

6.  Dec. 26-án (hétfő) a Szent István, első vértant ünnepén vasárnapi miserend lesz templomunkban (8.30, 10.00, 18.00 óra).


7.  A plébánia iroda december 27-től január 2-ig zárva tart, így az ünnepek között nem lesz ügyintézési lehetőség!

2022. Advent 3. vasárnapja

Feltöltve:  2022. december 11.

1.  A hajnali szentmisékre továbbra is várjuk testvéreinket. Nagy öröm látni, hogy oly sokan jönnek, külön köszönet a ministránsoknak, akik szolgálnak az oltárnál. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

2.  Kedden (dec. 13.) a hajnali szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

3.  Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 15-én (csütörtök) kezdődik. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

4.  Dec. 19-én (hétfő) 17 órától a Szentegyházi Gyermekfilharmónia gyermekkórusa és ifjúsági zenekara tart adventi koncertet a Szent István templomba. A belépés díjtalan, várjuk az érdeklődőket.

2022. Advent 2. vasárnapja

Feltöltve:  2022. december 04.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  A hajnali szentmisékre várjuk továbbra is testvéreinket. A szentmisék előtt gyónási lehetőség van. Karácsonyi szentgyónását mindenki tartsa fontosnak.

3.  Pénteken (dec. 9.) tartjuk a plébániai közösségi teremben (hittanterem) 16.00 órától a bérmálásra készülők részére a szentségfelkészítő kurzust, kérjük a pontos és lelkiismeretes megjelenést.

4.  A Bánfalvi Óvoda Kőszegi Úti Tagóvodája pénteken (dec. 9.) 17:30-kor tartja a már hagyománnyá vált adventi koncertjét. A koncerten az óvodások és pedagógusok segítségével hangolódunk karácsony ünnepére. A koncert jótékonysági rendezvény, melynek összegét az óvodások programjaira fordítják. Az óvoda apraja-nagyja jó szívvel várja az érdeklődőket!

5.  Vasárnap (dec. 11.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

6.  Julianeum énekkar adventi hangversenye: Árpádházi Szent Margit Templom 2022. december 11-én (vasárnap) 18 órakor.

7.  Az idei adventben is végezzük a Szent Család szálláskeresési ájtatosságot, mely karácsony előtt 9 nappal, december 15-én (csütörtök) kezdődik. Ennek célja: az advent imádsággal való megszentelése. Akik szeretnék a Szent Család képét elvinni otthonukba, hogy együtt imádkozzon a család a Szent Család képe előtt, azok iratkozzanak fel a sekrestyében. A hajnali szentmisék végén lehet elvinni a képet és másnap reggel adjuk tovább egy másik családnak.

8.  2022. dec. 7-én (szerdán) és 9-én (péntek) a plébánia hivatalban nem lesz ügyfélfogadás.

9.  Adventi játszóház nagycsoportos gyerekeknek (dec. 7. 16 órától) Szent Orsolya R.K. Gimnázium, Ált. Isk., Óvoda - Deák tér 32. sz. alatt. Részletek a hirdetőtáblán lévő plakáton.

2022. Advent 1. vasárnapja

Feltöltve:  2022. november 27.

1.  Köszönjük testvéreink nagylelkű adományait, melyeket a karitász javára nyújtottak. A gyűjtés összege 404.250 Ft volt, amit továbbítottunk is a győri püspökségre.

2.  Hétköznapokon (kedd-péntek) reggel 6 órakor rorate, hajnali szentmisék lesznek templomunkban. Szombaton csak 18.00 órakor lesz szentmise, vasárnap pedig szokott időkben: 8.30, 10.00 és 18.00 órakor. Az advent folyamán végezzük el karácsonyi szentgyónásunkat. A szentmisék előtt gyónási lehetőség lesz. A hajnali szentmisékre szeretettel várjuk testvéreinket, mint ahogy ezt az elmúlt esztendőben is szép számmal megtették.

3.  Azokat a beteg és idős embertársainkat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat, kérjük, mihamarabb jelentsék a plébánián, hogy felkereshessük őket. Azonban legyünk figyelemmel arra, hogy ne karácsony hetére halasztódjék a betegek áldoztatása.

4.  Az adventi időben nemcsak a hajnali szentmiséken résztvevőknek szeretnénk nyújtani naponta lelki útravalót, hanem adventi útra hívjuk mindazokat, akik plébániánk facebook oldalát (Szent István Plébánia – Sopron) https://www.facebook.com/szentistvansopron meglátogatják. Adventi készületünkben rövid idézetek segítenek minket.  Adja az Úr, hogy a naponta megjelenő gondolatok segítsék felkészülésünket a Megváltó születésének szent ünnepére.

5.  A megrendelt Új Ember hetilap, és az Adoremus havonta megjelenő liturgikus füzet 2023-as évi előfizetési (éves) díja a következőképpen alakul: az Új Ember éves előfizetési összege 18.800 Ft, az Adoremus éves előfizetése 14.300 Ft. Az újság előfizetéseket január 15-ig tudjuk fogadni az összeg befizetésével a sekrestyében.

2022. Krisztus Király Vasárnapja

Feltöltve:  2022. november 20.

1.  A mai nappal az egyházi év utolsó vasárnapjához érkeztünk és jövő héten, Advent 1. vasárnapjával kezdjük meg az új egyházi évet. Szombaton az esti szentmise kezdetén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy a gyertyák fényével eggyé válva megtaláljuk életünk igaz világosságát, a hozzánk érkező Krisztust.

2.  Pénteken este (nov.25.) 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be november hónapban elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászokló hozzátartozókat.

3.  Vasárnap (nov.27.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

4.  A 2023. évre szentmiséket előjegyeztetni november 22-25-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (Figyelem! Nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.) A szentmise stóladíja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján 2019. január 1-től továbbra is egységesen 3.000 Ft.

2022. Évközi 33. vasárnap

Feltöltve:  2022. november 13.

1.  Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan (nov.20.) Krisztus Király vasárnapján katolikus templomainkban karitász gyűjtést tartunk a szegények és rászorulók megsegítésére, amely gyűjtés részben országos, részben az egyházmegyei Karitász céljait szolgálja.

2.  Vasárnap (nov.20.) az egyházi év végéhez érkezünk, ezen a napon Krisztust, a Mindenség Királyát ünnepeljük. A szentmisék végén felajánló imát mondunk Jézus Szentséges Szívéhez, majd szentségi áldásban részesülnek a jelenlévő hívek.

3.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2023 januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

4.  A 2023. évre szentmiséket előjegyeztetni november 22-25-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (Figyelem! Nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.) A szentmise stóladíja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján 2019. január 1-től továbbra is egységesen 3.000 Ft.

2022. Évközi 32. vasárnap

Feltöltve:  2022. november 06.

1.  A mai napon (vasárnap) 17.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat papi- és szerzetesi hivatásokért. 17.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Kedden és szerdán (11.8-án és 9-én) a plébánia hivatal zárva tart.

3.  Vasárnap (nov.13.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

4.  Vasárnap (nov. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

5.  A 2023. évre szentmiséket előjegyeztetni november 22-25-ig (kedd-péntek) lehet a sekrestyében, kizárólag hivatali órákban. (Figyelem! Nem a plébánia irodában, hanem hivatali időben a sekrestyében lesz erre lehetőség.)

6.  Az Új Ember katolikus hetilappal kapcsolatosan kérjük, hogy akik szeretnének új előfizetőként csatlakozni (megrendelni), vagy a jelenlegi előfizetők közöl szeretnék 2023. januárjától lemondani az újságot, valamint az Adoremus liturgikus könyvecskét, szíveskedjenek ezt mihamarabb jelezni (legkésőbb dec. 1-ig), hogy a kiadó részére leadhassuk a jövő évre igényelt megrendelések számát.

2022. Évközi 31. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 30.

1.  Kedden (nov. 1.) Mindenszentek főünnepét tartja Egyházunk, amely parancsolt ünnep, ezért szentmisén való részvételünket tekintsük kötelességünknek. Templomunkban de. 10.00 és 18.00 órakor lesz szentmise. Az esti szentmise után halottak esti ájtatosságot tartunk.
     A tisztítóhelyen szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, és imádkozik az elhunytakért (Hitvallás, Miatyánk, Dicsőség…).

2.  Szerda (nov. 2.), Halottak napján de. 9.00 órakor a Szent Mihály templomban szentmisét mutat be a város papsága elhunyt lelkipásztorainkért. Templomunkban (Szent István) pedig 18.00 órakor plébániánk közösségének minden elhunytjáért mutatjuk be a szentmisét.

3.  Szombaton (nov. 5.) a Szent Imre templom búcsúján 18.00 órakor, vasárnap pedig 9.00 órakor várják búcsúi szentmisére a Kedves Híveket a Soproni Szent Imre templomba.

2022. Évközi 30. vasárnap

Feltöltve:  2022. október 23.

1.  Köszönjük a missziók javára nyújtott nagylelkű adományokat, melynek összege 335.935 Ft volt.

2.  Pénteken (okt.28.) tartjuk a templom hittantermében 16.00 órától a bérmálkozásra készülők részére a szentségfelkészítő kurzust. Kérjük a bérmálkozásra készülő fiatalok jelenlétét!

3.  Szintén pénteken (okt.28.) a délutáni hittanóra miatt a plébánia hivatalban nem lesz ügyfélfogadás.

4.  Pénteken este (okt.28.) 18.00 órakor megemlékező szentmisét mutatunk be október hónapban elhunyt testvéreinkért. Várjuk a gyászokló hozzátartozókat.

5.  Vasárnap (okt.30.) lép érvénybe a téli időszámítás, amikor egy órával visszaállítjuk óráinkat.

6.  Vasárnap a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

7. 
November 26-án (szombat) 9.00-16.00 óráig nyílt napot tartanak Győrben a Brenner János Papnevelő Intézetben (Szeminárium), ahová várják a papi hivatás iránt érdeklődőket, akik megismerhetik a Szeminárium és a kispapok életét. A jelentkezés részletei megtalálhatók a Brenner János Hittudományi Főiskola honlapján bjhf.hu/index.php/15-hirek-esemenyek/500-nyilt-nap-a-brenner-janos-papnevelo-intezetben-2 illetve a faliújságon lévő plakáton.