Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2024. május 02.,
Zsigmond napja van.

 

Hirdetések

A Szent Három nap liturgiája

Feltöltve:  2012. március 08.

 

SZERETETTEL HÍVUNK MINDEN KEDVES TESTVÉRÜNKET A NAGYHÉT SZERTARTÁSAIRA!

 

 

Nagyböjt 2.vasárnap

Feltöltve:  2012. március 04.

 

1. Vasárnap 17.00 órakor szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Szeretettel várunk mindenkit.


2. Hétfőn nem lesz templomunkban szentmise, mert lelkigyakorlatot tartok. egy másik templomban.


3. Szeretettel várjuk kedves híveinket:
- szerdán a szentmise után a nagyböjti vesperas imádságra,
- pénteken 17.30-tól a keretszút közös végzésére.


4. Templomunkban a nagyböjti lelkigyakorlatot, március 19 – 21-ig (hétfő-kedd-szerda) tartjuk. A lelkigyakorlat vezetője: Juhos Imre peresznyei plébános úr.


VÁROSI HIRDETÉSEK:

5. A Cursillo – Mozgalom három napos lelkigyakorlatot és hitben való felkészülést és megerősítést tart Kőszegen 2012. március 15-től hölgyek részére, teljes ellátással. Jelentkezési lapok találhatók az újságos asztalokon.


6. A Sámuel-közösség zarándokutat szervez az Isteni Irgalmasság vasárnapján Lengyelországba, 2012. április 13-15-ig. Részletes tájékoztatás található a hirdetőtáblákon.

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a tartós-élelmiszer gyűjtésről olvasható "a hét további információi" menüpont alatt!

Nagyböjt 1.vasárnap

Feltöltve:  2012. február 26.


1. Szeretettel hívjuk kedves híveinket:
- szerdán a szentmise után a nagyböjti vesperas imádságra,
- pénteken 17.30-tól a keresztút közös végzésére.


2. A nagyböjt folyamán végezzünk szentgyónást. Erre lehetőség van a hétköznapi szentmisék előtt fél órával, és vasárnap reggel 8 órától és az esti szentmise előtt.


3. Jövő vasárnapi perselyadományokat templomunk belső felújítására gyűjtjük.

 

 


VÁROSI HIRDETÉS:


4. A Nők Ökumenikus Világimanapját ebben az évben a Soproni Református Egyházközség szervezi.
Időpontja: 2012. március 2. (péntek) 17 óra
Helye: Soproni Református Egyházközség gyülekezeti terme
(bejárat a Deák tér felől). Szeretettel várnak mindenkit.

Évközi 7. vasárnap

Feltöltve:  2012. február 19.


1. A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése. A nagyböjti időszak ráhangolja a keresztény embert a húsvéti misztérium, a megváltás titkának méltó megünneplésére. Hamvazószerdán a szentmise keretében megáldjuk a hamut, mellyel keresztet rajzolunk a keresztény ember homlokára. Hamvazószerdán szigorú böjt van, amikor nem fogyasztunk húseledelt, 18 éves kortól pedig háromszori étkezést tartunk. Akik nem tudnak hamvazószerdán részt venni a szentmisén, ők a szombat esti és a jövő vasárnapi szentmisék végén részesülhetnek hamvazásban. A böjt és az imádság hálaadás a minket megváltó Krisztusnak.


2. Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk a szentmise előtt fél 6-tól. Hívjuk szeretettel kedves híveinket, hiszen a keresztjét értünk hordozó Krisztus, ezáltal is közelebb kerül hozzánk. A nagyböjti péntekek böjti napok, ezeken a napon is hústól való megtartóztatás van.


3. Jövő vasárnap a Katolikus Iskolák és Intézmények javára fordítjuk perselyadományainkat. Kérjük kedves híveink nagylelkű adományait.


VÁROSI HIRDETÉSEK:

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Soproni Szervezete tisztelettel hív minden érdeklődőt Henczel Szabolcs plébános úr előadására, melynek témája: Az egyház tanítói küldetése a kánoni jogalkotásban. Helye: Szent György plébánia – Jezsuita terem. Időpont: 2011. február 24. (péntek) 19.00 óra.


5. A Szent Domonkos templomban folytatódik a „Vasárnapi színes…” sorozat, 2012. február 26-án (vasárnap) 17.00-tól. Címe: Örök kék ég a felhők mögött. Előadó: Orbán Júlia magiszter.

 

Évközi 6. vasárnap

Feltöltve:  2012. február 12.

 


1. Hétfőn az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk. Szeretettel várjuk a Szűzanyát tisztelő és köszöntő kedves hívőket.

 

Évközi 5. vasárnap

Feltöltve:  2012. február 05.


1. A szentmise befejező áldása után Balázs-áldásban részesülhetnek kedves testvéreink. Szeretettel kérjük, hogy kettesével szíveskedjenek jönni az áldáshoz. A Balázs-áldás két megszentelt gyertya között történik ezzel az imádsággal: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására, védjen meg téged Isten a torokbajtól és minden más betegségtől!” Ez alatt áldást kapnak, melyre a válasz: Ámen.


2. A mai napon 17.00 órától szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Hívjuk szeretettel kedves testvéreinket, különösen a rózsafüzér-társulat tagjait.


3. Plébániánk Képviselő-testülete 2012. február 2-án tartott ülésén elfogadta a Szent István Plébánia 2011. évi zárszámadását, ill. a 2012. évi költségvetését, amely február 11-ig megtekinthető a plébánia irodájában.


4. A szentmisék előtt továbbra is folytatjuk a Lourdes-i kilencedet, mellyel segítjük beteg embertársainkat. Február 11-én, szombaton van a Szűzanya megjelenésének ünnepe. Ezen a napon a Lourdes-i Szűzanya szobrával végzünk körmenetet és kérjük közbenjárását. Ez a nap egyben a Betegek Világnapja is, ezért a szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét. Akik fel szeretnék venni a betegek szentségét, előzőleg végezzenek szentgyónást.


5. A szerdai zsolozsma-imádságra, továbbra is szeretettel várjuk kedves híveinket.


6. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja és a Fertő-táj Világörökség Egyesület tisztelettel hív mindenkit Rozsnyai Margit – A zarándokolás pszichológiája című előadására.
Időpont: 2012. február 9. 18.00
Hely: Bencés, Kecske templom

 

Évközi 4. vasárnap

Feltöltve:  2012. január 29.


1. Csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz, amikor Urunkat, Jézust ünnepeljük, akit ezen a napon mutatattak be az Úr templomába. Ezért csütörtökön 18.00 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be. A képviselő-testület tagjaival végezzük a gyertyaszentelési körmenetet. A szentmise után tartjuk a képviselőtestülettel költségvetési gyűlést.


2. Pénteken Szent Balázs püspök-vértanút köszöntjük. Az esti szentmise végén Balázs-áldásban részesítjük kedves testvéreinket, és a jövő vasárnapi szentmisék végén is.


3. Ugyancsak pénteken veszi kezdetét a Lourdes-i kilenced. Ezzel az ima-kilenceddel beteg embertársainkat segítjük és készülünk közösen a Lourdes-i Szűzanya megjelenésének ünnepére, amit február 11-én tartunk.


4. A héten első péntek lesz. Engeszteljük és köszöntsük tiszta szívvel az Úr Szent Szívét. Gyónási lehetőség a szentmisék előtt.


5. 2012. január 28-án, szombaton megrendezésre került Plébániánk szervezésében rászoruló embertársaink részére az ételosztás a Kristály üzletházban. A rendezvényen több mint 100 adag étel fogyott el. Nagy öröm számunkra, hogy a krisztusi küldetés ilyen formában is megnyilvánulhatott közösségünk által, és sok rászoruló számára nyújthattunk segítséget. Hálás köszönetünket fejezzük ki Plébániánk képviselő-testülete, illetve közössége felé a szervezésben illetve a lebonyolításban végzett tevékeny munkáért, továbbá mindazoknak, akik bármi féle segítséggel vagy adománnyal hozzájárultak e nemes feladathoz.

 

Évközi 3. vasárnap

Feltöltve:  2012. január 22.


1. Hétfőn és kedden nem lesz templomunkban szentmise, és a plébánián a hivatal is szünetel, mert zarándokúton veszek részt.


2. Szerdán a szentmise után a zsolozsma végzésére szeretettel hívjuk továbbra is kedves híveinket.


3. Csütörtökön és Pénteken szülői megbeszéléseket tartunk 17.00 órától a hittanteremben. Csütörtökön az elsőáldozók szülei részére, pénteken a bérmálkozók szülei részére. Jelenlétükre feltétlen számítunk.


VÁROSI HIRDETÉS:


4. A Szent Orsolya Kat. Isk. nyílt tanítási napot tart január 25-én, (szerda) reggel 8 órától. Február 8-án farsangi játszóházat; február 15-től iskolanyitogatót rendez. A részletes tájékoztató a bejáratnál megtalálható.

 

Évközi 2. vasárnap

Feltöltve:  2012. január 15.


1. Vasárnap 17.00 órától imaórát tart a Cursillo közösség. Hívjuk szeretettel kedves testvérinket.


2. A héten elindítottuk és minden héten szerdán végezzük az esti szentmise után a zsolozsmát. A zsolozsma az egyház hivatalos imádsága, amit papi, szerzetesi és egyéb közösségek végeznek, de egyénileg is végezhető. A mi templomi közösségünk is csatlakozik ehhez az imához, és ezért szerdánként a vesperást, az esti dicséretet imádkozzuk. Szeretettel hívunk mindenkit.


3. A héten, hétfőtől – szombatig kerül megtartásra az ÖKUMENIKUS IMAHÉT, amikor együtt imádkozunk a Krisztushívők egységéért. Ennek részletes programja a hirdetőtáblákon olvasható.


4. A soproni KÉSZ, a Kálvin Kör és a Luther Kör szeretettel hív mindenkit a Magyar Kultúra napja, ünnepi programjaira, melyet 2012. január 22-én (vasárnap) tartanak. Az ünnepi szónok: Dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök úr lesz. Részletes tájékoztató a hirdetőtáblán megtalálható.


5. A Szent Imre templomban 24 órás szentségimádást tartanak január 21-én, Hazánkért és Európáért.


6. Jövő vasárnap, január 22-én tartják a Szent Margit templom búcsúját. Az ünnepi szentmise de. 11 órakor kezdődik, amit Kárpáti Sándor váci egyházmegyés atya celebrál. Az ünnepre szeretettel hívnak mindenkit. A képviselőtestületek delegáltjait a szentmisét követő agapéra is várják szeretettel.

 

Urunk Megjelenése vasárnap

Feltöltve:  2012. január 08.

 


 

 

1. Vasárnap 17.00 órától szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért. Hívjuk és várjuk szeretettel a kedves testvéreket, különösen a rózsafüzér-társulat tagjait.


2. Hétfőn Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz.


3. Az idei évben január 16-21-ig, kerül megtartásra az ÖKUMENIKUS IMAHÉT, amikor együtt imádkozunk a Krisztushívők egységéért. Ennek részletes programja a hirdetőtáblákon olvasható.


4. Akik szeretnék új vagy felújított lakásukat megszenteltetni, szíveskedjenek jelezni a plébánián.