Soproni Szent István Római Katolikus Plébánia

Ma 2023. október 05.,
Aurél napja van.

 

Hirdetések

2023. Évközi 26. vasárnap

Feltöltve:  2023. október 01.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi- és szerzetesi hivatásokért. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Keddtől (okt. 3.) a korai sötétedés miatt az esti szentmisék egy órával korábban, 18.00 órakor kezdődnek vasárnap és hétköznap egyaránt.

3.  A héten megkezdjük október hónapját, amely Rózsafüzér Királynőjének, a Boldogságos Szűzanyának van szentelve. Buzdítunk mindenkit, hogy a rózsafüzér imádság által kapcsolódjunk be a Szűzanya tiszteletbe és kérjük anyai közbenjárását.

4.  Vasárnap (okt. 8.) Szűz Máriát, mint a Magyarok Nagyasszonyát ünnepeljük.


5.  A soproni Domonkos templomban a Rózsafüzér Királynője búcsúját október 7-én és 8-án (szombat, vasárnap) ünneplik. Az ünnepi szentmise szombaton 18.00 órakor kezdődik. A szentmise után gyertyás körmenetet tartanak a Széchenyi téren. Vasárnap de. 11.30 órakor is ünnepi szentmisére várják a testvéreket. Részletes tájékoztatás a kihelyezett plakátokon olvasható.

2023. Évközi 25 vasárnap

Feltöltve:  2023. szeptember 24.

1.  Szerdán (szept.27.) 19 órakor közös megemlékező szentmisét mutatunk be, szeptember hónapban eltemetett testvéreinkért.

2.  A Soproni Szentlélek és Szent Mihály Római katolikus Plébánia szeretettel hívja és várja a híveket szept. 29-én (péntek) a Szent Mihály templom búcsújára. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa dr. Veres András győri megyéspüspök.

3.  Vasárnap (okt. 1.) a 8.30-kor kezdődő szentmisén a templom ifjúsági zenekara teljesít szolgálatot, gitáros mise lesz.

2023. Évközi 24. vasárnap

Feltöltve:  2023. szeptember 17.

1.  Kedden és szerdán (szept. 19-20.) a Plébánia Hivatal zárva tart.

2.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

2023. Évközi 23. vasárnap

Feltöltve:  2023. szeptember 10.

1.  Szerdán (szept. 13.) 10.00 órakor Győrben a Székesegyház újraszentelésének ünnepi szentmiséjére várják a híveket. Templomunkban pedig az esti szentmisében szintén a Székesegyház felszenteléséről emlékezünk meg, ami után Fatima-i körmenetet tartunk.

2.  Szerdán délután (szept. 13.) a plébánia hivatal zárva tart, nem lesz ügyintézési lehetőség.

3.  Szombaton (szept. 16.) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a sportpályával szemben játszótéri lehetőség. A vidám együttlét szellemében sportos játékok, vetélkedők, de találkozhatunk itt templomunk ifjúsági zenekarával, bekapcsolódhatunk a közös éneklésbe, valamint ellátogatnak közénk a harkai csökkent képességű fiatalok is, akik rövid műsort adva kedveskednek a jelenlévőknek.

    A családi napon gulyást is szeretnénk készíteni. Ezért kérjük, hogy aki szívesen fogyasztana belőle, jelezze ezt a sekrestyében. Így tervezni tudjuk az ételmennyiséget.

4.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető.

5.  Uram, jó nekünk itt lennünk (templomunk 80. szentelési évfordulója alkalmából megjelent) képeskönyv vásárolható az újságos asztaloknál. Ára 1.200 Ft. A könyvecske plébániai közösségünk elmúlt 10 év történéseit eleveníti fel.

2023. Évközi 22. vasárnap

Feltöltve:  2023. szeptember 03.

1.  A mai A mai napon (vasárnap) 18.00 órakor imaórát tart a Rózsafüzér-társulat.  18.45    órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  A nyári hónapok elmúltával plébániánkon a hivatali idők ismét a megszokott rendben lesznek:
                                      kedd és csütörtök de. 9-11 óráig,
                                      szerda és péntek 15-17 óráig.  

3.  Szeptember 8-án (péntek) Kisboldogasszony napján lesz templomunk 80. szentelési évfordulója. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melyet dr. Veres András győri megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket erre a szép ünnepre.

4.  Szeptember 16-án (szombat) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a sportpályával szemben játszótéri lehetőség. A vidám együttlét szellemében sportos játékok, vetélkedők, de találkozhatunk itt templomunk ifjúsági zenekarával, bekapcsolódhatunk a közös éneklésbe, valamint ellátogatnak közénk a harkai csökkent képességű fiatalok is, akik rövid műsort adva kedveskednek a jelenlévőknek.
 
A családi napon gulyást is szeretnénk készíteni. Ezért kérjük, hogy aki szívesen fogyasztana belőle, jelezze ezt a sekrestyében. Így tervezni tudjuk az ételmennyiséget.

5.  A Deák téri iskolában is, - amely plébániánk területén van, - megkezdődött a hitoktatás. A hitoktatást Vizer Krisztián hittanár végzi. A hitoktatással és a szentségfelvétellel kapcsolatosan hirdetjük: az egyház szabályzata meghatározza, hogy csak olyan gyermekek, fiatalok részesülhetnek szentségekben, (elsőáldozás, bérmálás) akik folyamatos hitoktatásban részesülnek, és rendszeresen részt vesznek a vasárnapi szentmiséken. Ezért kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy ezt tekintsék keresztény kötelességüknek és imáikkal, figyelmükkel, példaadásukkal segítsék gyermekeiket a felnőtt-kereszténnyé válás krisztusi útján. (szentmisenaplót mindenki a hitoktatójától kapja a hittankönyvvel együtt)

6.  Várjuk felkészítő csoportunkba azoknak a most 9. évfolyamos tanulóknak jelentkezését, akik a jövő évben szeretnének bérmálkozók lenni. A jelentkezés feltétele az elmúlt 8 évben történt iskolai hitoktatásban való részvétel és a vasárnapi szentmiséken történő jelenlét! Jelentkezési lapok a sekrestyében, valamint a plébánia hivatalban (hivatali időben) kérhető, de letölthető jelen felhívás csatolmányában szereplő mellékleteként is.

2023. Évközi 21. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 27.

1.  Szerdán (aug. 30.) délután a plébánia hivatal zárva tart (nem lesz ügyintézési lehetőség).

2.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Szeretettel várják az eseményre jelentkezett házaspárokat.

 
Szeretnénk újra jelezni, hogy ülőhelyet és emléklapot csak a regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani. (Parkolás a fizetős mélygarázsban)


3.  Vasárnap (szept. 3.) 8.30-kor tanévkezdő szentmisére várjuk a fiatalokat, szüleiket és a tanárokat, melyen templomunk ifjúsági zenekara is közreműködik. A szentmisét Varga György atya, az újonnan kinevezett kórházlelkész mutatja be.

4.  Szeptember 8-án (péntek) Kisboldogasszony napján lesz templomunk 80. szentelési évfordulója. Az ünnepi szentmise 18.00 órakor kezdődik, melyet dr. Veres András győri megyéspüspök mutat be. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket erre a szép ünnepre.

5.  Szeptember 16-án (szombat) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a sportpályával szemben játszótéri lehetőség. A vidám együttlét szellemében sportos játékok, vetélkedők, de találkozhatunk itt templomunk ifjúsági zenekarával, bekapcsolódhatunk a közös éneklésbe, valamint ellátogatnak közénk a harkai csökkent képességű fiatalok is, akik rövid műsort adva kedveskednek a jelenlévőknek.
 
A családi napon gulyást is szeretnénk készíteni. Ezért kérjük, hogy aki szívesen fogyasztana belőle, jelezze ezt a sekrestyében. Így tervezni tudjuk az ételmennyiséget.

2023. Szent István Király

Feltöltve:  2023. augusztus 20.

1.  Templomunk búcsújával kapcsolatban köszönjük testvéreink nagyszámú jelenlétét, az imádságokat, énekeket és adományaikat. Továbbá azt a nagy munkát, ami megelőzte az ünnepet: a templom takarítását, szépítését. Az előkészületet a tanácsadó-testület tagjainak és a szorgos asszonyoknak, akik segítettek az ünnep előkészítésében és lebonyolításában. Munkatársainknak, a templom kórusának önzetlenül végzett odaadó szolgálatát és a ministránsok helytállását. Külön köszönet illeti az Önkormányzat munkatársait, akik szintén bekapcsolódtak a szervezési-előkészületi munkába. Mindenkit az Úristen áldásával halmozzon el, hogy sok ilyen szép és felemelő ünnepben legyen részünk.

2.  A bánfalvi hegyi-templom (częstochowai) Fekete Mária kegyképének ünnepi szentmiséjét (aug. 27.) vasárnap 10.00 órakor tartják, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Juhos Benjamin újmisés ferences szerzetes atya lesz. Szeretettel várják a testvéreket!

2023. Évközi 19. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 13.

1.  Kedden (aug. 15.) Szűz Mária Mennybevételének parancsolt főünnepe lesz (kötelező szentmisén való részvétel). Az ünnepi szentmise 19 órakor kezdődik.

2.  Augusztus 20-án (vasárnap) Szent István királyt ünnepeljük templomunk búcsúnapján.

Az ünnepi szentmise az előző évekhez hasonlóan de. 9.00 órakor kezdődik a templom előtti téren. Az ünnepi szentmisét Németh László pápai prelátus, székesegyházi kanonok mutatja be. A szentmisét a Város ünnepsége követi, melynek keretében megáldjuk az új kenyeret. Nagy szeretettel várunk mindenkit! Aug. 20-án (vasárnap) este nem lesz szentmise templomunkban.

    
Az ünnep előkészítéséhez kérjük, mindazok segítő munkáját, akik az eddigi években is megtették ezt templomunkért odaadó szeretettel.

3.  Az előkészület kapcsán szívesen látjuk a segítőkész testvéreket augusztus 17-én csütörtökön 17.00 órától templomunk körüli közösségi munkára, rendezkedésre.

4.  Augusztus 18-án (péntek) ministráns-próbát tartunk 17.30 órától.

5.  Az ünnepi (szabadtéri) szentmisére készülve augusztus 18-án (pénteken) az esti szentmise után lezárásra kerülnek a templom előtti (alsó-felső) parkolók. Kérjük, hogy akik szombaton és vasárnap szentmisére érkeznek, a környező utcákban szíveskedjenek parkolót keresni.

2023. Évközi 18. vasárnap

Feltöltve:  2023. augusztus 06.

1.  A mai napon (vasárnap) 18.00 órától imaórát tart a Rózsafüzér-társulat, papi és szerzetesi hivatásokért, titokcserével. 18.45 órától Jézus Szíve litániát imádkozunk.

2.  Vasárnap (aug. 13.) az esti szentmise után Fatima-i körmenetet tartunk.

 

3.  Szeptember 16-án (szombat) egész napos rendezvényként családi napot tartunk a kurucdombi sportpályán. Szeretettel várjuk körünkbe a csatlakozni kívánó családokat (a nap bármely szakában, akár rövidebb időre is). A kicsiknek a soprtpályával szemben játszótéri lehetőség.

2023. Évközi 17. vasárnap

Feltöltve:  2023. július 30.

1.  Szeptember 2-án, (szombat) 10.00 órakor tartják a győri Püspökvár udvarában a jubiláns házaspárok szentmiséjét. Kérjük, hogy akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5, 10, 15, 20, 25, vagy még valamely kerek évfordulót) és részt szeretnének venni az ünneplésben, augusztus 6-ig szíveskedjenek jelezni a sekrestyében, hogy adataikat (születési név, templomi házasságkötés helye és ideje) elküldhessük a püspökségre.   (Parkolás a fizetős mélygarázsban)